-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2017 10 04

Turiningas vaikų laisvalaikis – batutai ir jų priežiūra

Kai įsigyjate batutą, jo tinkama priežiūra reikėtų pasirūpinti nuo pačių pirmųjų dienų. Prieš pradėdami naudoti batutą, turėtumėte perskaityti naudojimosi instrukciją. Svarbu nepamiršti, kad siekiant apsaugoti batuto dugną, ant jo nereikėtų šokinėti su batais, taip pat būtina atsižvelgti ir į rekomenduojamą batutu besinaudojančių žmonių svorį, kuris kiekvienu atveju gali skirtis. Ir tai tikrai nėra vienintelės taisyklės, kurių reikėtų laikytis, norint kuo ilgiau išsaugoti įsigytą batutą. Ne ką mažiau svarbi ir batuto priežiūra, kuri užtikrina jo ilgaamžiškumą.
Batutas
Vaikai žaidžia žaidimų aikštelėje / Projekto partnerio nuotr.

Prailginkite batuto tarnavimo laiką tinkamai jį pastatydami

Suprantama, kad jūs nestatysite savo batuto toje vietoje, kurioje galėtų susižeisti jo naudotojai (pvz., po žemai nusvirusiomis medžio šakomis ar arti tvoros). Tačiau batuto stovėjimo vieta taip pat yra labai svarbi siekiant užtikrinti ir jo tarnavimo laiką. Jei batutą pastatysite pavėsyje, jo nepažeis kaitrios saulės spinduliai, o batutu besinaudojantys vartotojai nejaus diskomforto šokinėdami dideliame karštyje.

Tinkamai pasirinkta batuto stovėjimo vieta taipogi gali apsaugoti jį nuo nenumatytų problemų. Rudenėjant nemaža dalis žmonių savo namo teritorijoje ima deginti lapus. Jei pakyla didesnis vėjas, į orą pakylantys karšti apdegę lapai gali pažeisti jūsų batuto dugną, išdeginant jame nedideles skylutes.

Batuto apsauga

Laukui skirti batutai yra sukurti taip, kad galėtų pakelti įvairias klimato sąlygas. Dauguma vartotojų savo įsigytą batutą naudoja ištisus metus. Kokybiški batutai yra komplektuojami su nerūdijančiais rėmais ir tvirtu dugnu, tačiau net ir tokiais atvejais batutą reikėtų apsaugoti nuo didelio vėjo, lietaus, sniego ir kito panašaus aplinkos poveikio.

Jei turite sandėliuką ar kitą vietą, kurioje įprastai saugote nenaudojamus daiktus, prieš kiekvieną rudenį galite nuimti batuto dugną, likusią konstrukciją palikdami toje pačioje vietoje. Spyruoklės šaltuoju metų laiku gali būti saugomos plastikinėje dėžėje, o artėjant šiltesniam sezonui – suteptos ir vėl įstatytos į savo vietas.Taip pat ruošdamiesi šaltajam sezonui galite nuimti ir apsauginį tinklelį, jį padėdami į saugią vietą, kurioje nėra jokių pašalinių aštrių daiktų.

Atminkite, kad jei ruošiatės visą batutą lauke palikti žiemai, atėjus pavasariui galite susidurti su dideliais nemalonumais, kuomet pirmasis išbandęs batutą, akimirksniu kojomis palies žemę. Sunkūs ir šlapi lapai, sniegas ir ledas gali susilpninti batuto dugną. Todėl jei norite batutą ištisus metus laikyti toje pačioje vietoje, nepamirškite reguliariai nuo batuto dugno pašalinti tai, kas gali jį apsunkinti ir pažeisti. Žinoma, tokiu atveju dugno valymą reikėtų atlikti su švelniu šepečiu ar šluota. Kai kurie batutų savininkai nusprendžia jį apsaugoti naudodami apsauginį užvalkalą, kuris apsaugo dugną nuo šalčio ir palengvina jo valymą, kai krenta medžių lapai ar iškrinta sniegas. Todėl jei norite, kad batutas tarnautų ilgiau ir nenorite jo kaskart ardyti, galite investuoti į apsauginį užvalkalą.

Batuto garantija

Dauguma pardavėjų batutams taiko garantiją. Įprastai ji turėtų būti 24 mėn. Tačiau tai tikrai nereiškia, kad batuto standartinis tarnavimo laikas yra tik dveji metai. Jei batutai prižiūrimi tinkamai ir prieš kiekvieną šaltąjį sezoną vartotojai gerai pasiruošia, batutai tarnauja daugybę metų. Kaip bebūtų, jei bėgant metams susidėvi tam tikros batuto dalys, nėra būtina akimirksniu keisti visą batutą – tokiais atvejais pakanka įsigyti atsargines batutui tinkančias dalis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius