Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 06 04

Turtuolio R.Bransono taisyklės: kaip tapti ne tik sėkmingam, bet ir laimingam

Praktiškai visais atžvilgiais Richardas Bransonas yra sėkmės etalonas. Multimilijardierius pirmąjį savo verslą įkūrė dar būdamas paauglys. Sulaukęs 20-ties jis pradėjo įrašų siuntimo paštu verslą, o sulaukęs 22 metų jau turėjo įrašų parduotuvių tinklą. Nuo tada jis įkūrė daugybę kompanijų ir konglomeratų. Tačiau jis išsiskiria ne vien gebėjimu pasiekti sėkmės versle. R.Bransonas yra nuolat laimingas.
Richardas Bransonas į Lietuvą atvyko šeštadienį
Richardas Bransonas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pasak R.Bransono, susikurti tokį gyvenimą yra labai paprasta: mylėkite kitus, būkite dėkingi už tai, ką turite, būkite malonūs ir dėmesingi. Ir dar niekada nesakykite „ne“. Tiesiog judėkite pirmyn, kol pasieksite tai, apie ką svajojate, rašo portalas www.businessinsider.com.

Nematuokite sėkmės pagal uždirbamų pinigų kiekį

Dažnai (per dažnai) savo sėkmę žmonės matuoja pagal uždirbamų pinigų kiekį, tačiau R.Bransonas užtikrina, kad jei džiaugsitės tuo, ką darote, ir stengsitės, kad pasaulis taptų geresne vieta, pinigai ateis patys.

Straipsnyje, kuriuo jis pasidalino savo „LinkedIn“ paskyroje, R.Bransonas rašė: „Labai dažna klaida – žmonės mano, kad pinigai yra kiekvieno verslininko sėkmės matuoklis. Taip nėra ir neturėtų būti. Niekada nepradėjau verslo, kad užsidirbčiau“.

Nesvarbu, ką gyvenime pasiekėte, visada turėtumėte jausti, kad dar daug reikia padaryti. Sėkmė yra judantis taikinys – turite stengtis augti ir tobulėti, bet nepamirškite vertinti tai, ką turite tuo metu.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Richardas Bransonas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Richardas Bransonas

Pirmenybę teikite gyvam bendravimui

Kaip ir dauguma mūsų, R.Bransonas mėgsta technologijas, tačiau jis mato ir jų ribas, ypač jei jos trukdo bendrauti su jam brangiais žmonėmis. Niekas negali pakeisti bendravimo akis į akį, kuris leidia mėgautis ta akimirka. Tačiau tam reikės padėti prietaisus į šalį, sako vyras.

R.Bransonas stengiasi tiems, su kuriais tuo metu bendrauja, skirti visą savo dėmesį. Per susitikimus jis aktyviai klausosi ir užsirašinėja, o per vakarienę su šeima būtinai padeda telefoną į šalį. Taip elgtis jis skatina ir kitus.

„Visi galime labiau dalyvauti savo gyvenime. Tikrai tikiu, kad buvimas akimirkoje yra raktas į laimę ir sėkmę, o buvimas nuolat prilipus prie savo telefono gali stipriai paveikti jūsų santykius“, – rašo R.Bransonas.

Džiaukitės, kad ir ką bedarytumėte

Jei kažką darant, jums nėra linksma, kažką darote ne taip. Kad ir ką bedarytumėte, turite rasti būdų mėgautis gyvenimu ir jį vertinti, teigia R.Bransonas. Kitaip tariant, užuot dirbę vardan to, kad gyventumėte, turėtumėte gyventi vardan to, kad dirbtumėte, nes darbas yra smagus ir malonus.

„Pasitenkinimas yra vienas iš svarbiausių ir labiausiai nuvertinamų bet kokios sėkmingos veiklos ingridientų“, – teigė R.Bransonas.

Verslininkas sako, kad kai jis nebesimėgauja projektu, laikas judėti į priekį: „Jei jums nėra smagu, tikriausiai pats laikas tai baigti ir išbandyti ką nors kita. Nebešvaistykite laiko darydami tai, ko nekenčiate, kadangi tai tik išsiurbs laimę ir džiaugsmą iš jūsų gyvenimo“.

Vida Press nuotr./Richardo Bransono sala prieš uraganą Irma
Vida Press nuotr./Richardo Bransono sala prieš uraganą Irma

Susiraskite hobį, kuris privers jus išeiti į lauką

Vienas pagrindinių laimės komponentų, pasak R.Bransono, yra pomėgiai, kurie skatina išeiti iš namų. Buvimas lauke padeda susidoroti su stresu ir jauduliu bei pakrauna jūsų baterijas: „Tai puikus būdas pagerinti savo nuotaiką ir sustiprinti savikontrolę“.

Vaikščiojimas kalnais, važinėjimas dviračiu, burlenčių sportas – tai tik keli būdai, kuriuos R.Bransonas naudoja, norėdamas pasisemti energijos. Tačiau puikiai suveiks ir visiškai paprasti dalykai – išvesti pasivaikščioti šunį, išeiti pasigėrėti naktiniu dangumi ir pan.

Kaip neseniai R.Bransonas rašė savo „Facebook'o“ paskyroje: „Išeikite į lauką ir pažiūrėkite aukštyn. Niekada nežinote, kam jus įkvėps žvaigždės“.

Turėkite didelių svajonių

Kartą savo „Twitter“ paskyroje R.Bransonas rašė: „Turėkite didelių svajonių ir jums bus suteikta galimybė vesti pasaulį į neįtikėtiną kelionę“. R.Bransono sėkmė prasidėjo nuo įžūliai drąsios svajonės, kuri atrodė ne jo nosiai.Tuo metu, kai jis įkūrė „Virgin Records“ ir įsiveržė į muzikos industriją, jiam buvo vos 20 metų.

Visi sakė, kad jam nepavyks, tačiau jis neklausė. Nebuvo jokios garantijos, kad jam pasiseks, tačiau jo tikėjimas savo svajone motyvavo judėti pirmyn. Mūsų svajonės padaro mus tuo, kas esame. Jei niekada neturėsite drąsos siekti jų iki galo, niekada nežinosite, ką sugebate.

Mūsų svajonės padaro mus tuo, kas esame.

Nesiliaukite mokytis

Gyvenimas turėtų būti viena didelė mokymosi patirtis. Visada turėtumėme plėsti savo akiratį ir didinti savo turimų žinių bei išminties kiekį. R.Bransonas niekada nestudijavo universitete – jis net metė mokyklą, tačiau jis niekada nenustojo mokytis. Gyvenimą jis mato kaip vieną ilgą universiteto kursą ir siekia kasdien išmokti bent po vieną naują dalyką.

Per kelis dešimtmečius R.Bransonas įkūrė daugybę verslų, dauguma jų – nepažįstamose srityse. Kai pasineriate į naują sritį, turite greitai mokytis, tačiau taip pat turite būti motyvuoti tai daryti, sako jis.

Pasak R.Bransono, jei pamatote gerą galimybę, čiupkite ją, net jei tai nėra jums pažįstama sritis. Susitelkite į mokymąsi eigoje ir priimkite galimybę užmegzti naujus ryšius. Kiekvienoje situacijoje stenkitės iš savęs išspausti kiek įmanoma daugiau.

„Labai svarbu suvokti, kad nesvarbu, jei kažko nežinote, nes visada galite tai išsiaiškinti. Naudokitės progomis ir nepasiduokite abejonėms savo jėgomis“, – R.Bransonas rašo savo tinklaraštyje.

Nebijokite išbandyti naujų dalykų

R.Bransonas niekada nebijojo sakyti „taip“ naujoms koncepcijoms, idėjoms ir tikslams. Tai svarbiausia priežastis, dėl kurios „Virgin Group“ dabar yra imperija, sudaryta iš daugiau kaip 200 įvairių kompanijų. R.Bransonas nesuvaržė savęs viena sritimi; jis nebijo išbandyti naujų dalykų.

Nieko gera mano gyvenime neįvyko, kol buvau savo komforto zonoje.

Jis skatina visus išeiti iš komforto zonos. Tai vienintelis būdas iš tikrųjų pamatyti, kaip toli galite nueiti.

„Galiu atvirai pasakyti, kad nieko gera mano gyvenime neįvyko, kol buvau savo komforto zonoje. Visos tos akimirkos, keliančios iššūkius, kai manote „O, velnias, galbūt tai nebuvo tokia gera mintis“ ir kai svarstote pasiduoti – jei perlipsite per šią abejonių fazę ir išsikapstysite – pažadu, būtent ten ir prasideda geri dalykai“, – rašo R.Bransonas.

Paverskite laimės pojūtį įpročiu

Skirkite laiko kasdien rasti bent truputį laimės. Laimė nėra sėkmės rezultatas, tačiau laimė iš vidaus gali padėti tapti sėkmingam, teigia R.Bransonas.

„Žinau, esu palaimintas, kad galiu gyventi tokį nepaprastą gyvenimą ir kad dauguma žmonių mano, kad sėkmė versle ir turtai suteikė man tiek laimės. Tačiau taip nėra, iš tiesų netgi yra priešingai. Esu sėkmingas, turtingas ir turiu ryšių, nes esu laimingas“, – savo tinklaraštyje rašo R.Bransonas.

Vyras skatina mus nebesivaikyti laimės, lyg tai būtų sunkiai pasiekiamas tikslas. Laimė yra tiesiai prieš jus, jums tereikia ją atpažinti ir čiupti.

„Sustokite ir kvėpuokite. Būkite sveiki. Būkite savo šeimos ir draugų apsuptyje. Būkite šalia žmogaus, kuriam reikia palaikymo, ir leiskite kažkam būti šalia jūsų, kai jums to reikia. Būkite drąsūs. Nors minutę“, – ragina verslininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius