Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2021 02 15

Užsieniečiai išradingai pasveikino Lietuvą vasario 16-osios proga: prisiminė knygnešius ir „Žalgirio“ pergales Eurolygoje

„Brangūs Lietuvos žmonės!“, – taip sveikinimus vasario 16-osios proga pradeda ne tik valstybės vadovai, bet ir būrys užsieniečių. Brazilijos, JAV, Kolumbijos, Kipro, Indonezijos, Kroatijos ir kitų pasaulio valstybių gyventojai valstybės atkūrimo dienos proga sukūrė nuotaikingą klipą, kuriame prisimena skambias Lietuvos pergales, istoriją ir – gana sėkmingai – pakartoja „The Roop“ kūrinio „Discoteque“ judesius.
Vaizdo klipo akimirkos: užsieniečiai sveikina Lietuvą.
Vaizdo klipo akimirkos: užsieniečiai sveikina Lietuvą. / Partnerio nuotr.

103 – tiek metų praėjo nuo Lietuvos nepriklausomybės akto pasirašymo ir nepriklausomybės atkūrimo 1918-aisiais. Lietuvių įkurtos tarptautinės IT bendrovės „Hostinger“ darbuotojai visame pasaulyje Lietuvai įrašė 103 sekundžių sveikinimo klipą, kuriame jie prisimena didžiausius Lietuvos laimėjimus.

VIDEO: „Hostinger“ sveikinimo video

Lietuvių kalba užsieniečiams tapo smagiu iššūkiu

Lietuvą su valstybės atkūrimo diena sveikinantys užsieniečiai linki nugalėti pandemiją iškeltomis galvomis ir prisimena skambias Lietuvos žmonių pergales: Žalgirio mūšį, Dariaus ir Girėno skrydį per Atlantą bei „Žalgirio“ krepšininkų pergalę Eurolygoje.

Partnerio nuotr./Vaizdo klipo akimirkos: užsieniečiai sveikina Lietuvą.
Partnerio nuotr./Vaizdo klipo akimirkos: užsieniečiai sveikina Lietuvą.

Lietuvių kalba tapo pagrindiniu iššūkiu įvairiuose pasaulio kraštuose gyvenantiems žmonėms. Kad pavyktų ištarti lietuviškus žodžius, klipo herojams teko nemažai mokytis ir praktikuotis. Kroatijoje gyvenanti Marina sakė, kad savo vaizdo įrašą filmavo net 50 kartų, o brazilui Murilo padirbėti teko dar ilgiau.

„Taisyklingo tarimo turėjau klausytis bent šimtą kartų tam, kad man pačiam pavyktų teisingai ištarti žodžius. Man taip patiko, jog norėčiau pradėti mokytis lietuvių kalbos!“, – sakė Murilo iš Brazilijos.

„Lietuvių kalba yra Jūsų nacionalinis identitetas, Jūsų kultūros dalis. Stengiausi iš visų jėgų žodžius tarti teisingai“, – pasakojo Indonezijoje dirbanti Ariata.

Kitas didelis išbandymas buvo į „Euroviziją“ siunčiamos „The Roop“ dainos „Discoteque“ rankų šokis. Norintiems tobulai jį atkartoti teko nemažai paplušėti, bet visi buvo įsitikinę – dainų konkurse lietuvių laukia pergalė.

Partnerio nuotr./Vaizdo klipo akimirkos: užsieniečiai sveikina Lietuvą.
Partnerio nuotr./Vaizdo klipo akimirkos: užsieniečiai sveikina Lietuvą.

Tarptautinis sveikinimas Lietuvai – bendrovės tradicija

Pasak „Hostinger“ žmogiškųjų išteklių vadovės Gabijos Jasiulionytės-Marganavičės, bendrovės darbuotojai iš viso pasaulio tarptautinį sveikinimą Lietuvai sukuria jau trečius metus iš eilės. Šių metų sveikinimo idėją padiktavo pasaulį sukausčiusi pandemija ir noras keliauti bent virtualiai.

Partnerio nuotr./Gabija Jasiulionytė-Marganavičė, „Hostinger“ personalo vadovė.
Partnerio nuotr./Gabija Jasiulionytė-Marganavičė, „Hostinger“ personalo vadovė.

„Jau metus mūsų gyvenimai priklauso nuo pandemijos ir karantino sąlygų. Daugeliui žmonių teko nukelti kelionių planus, dėl to keliauti aplink pasaulį mes nusprendėme taip, kaip šiemet dirbame ir bendraujame – nuotoliniu būdu. Šis vaizdo klipas primena, kad gyvename mažoje planetoje, o virusą vis tiek anksčiau ar vėliau įveiksime“, – sako G.Jasiulionytė-Marganavičė.

Pasak jos, nuotaikingas Lietuvai svarbių švenčių paminėjimas tampa smagia bendrovės tradicija.

„Esame tarptautinė įmonė. Tačiau Lietuvoje gimėme lygiai prieš 10 metų, čia yra mūsų namai ir šaknys. Todėl kiekvienais metais norime vis kitaip pasveikinti Lietuvą ir drauge prisiminti, kad turime kuo džiaugtis“, – sako G.Jasiulionytė-Marganavičė.

2019 m., 101-ųjų valstybės atkūrimo metinių proga, „Hostinger“ sveikinimas Lietuvai iš 101 žodžio susilaukė šimtų tūkstančių peržiūrų socialiniuose tinkluose. Už tai Prezidentė Dalia Grybauskaitė apdovanojo bendrovės atstovus išskirtine dovana – Trispalve už originalumą, pilietiškumą, gebėjimą sutelkti bei meilės Tėvynei puoselėjimą.

Partnerio nuotr./Vaizdo klipo akimirkos: užsieniečiai sveikina Lietuvą.
Partnerio nuotr./Vaizdo klipo akimirkos: užsieniečiai sveikina Lietuvą.

Praėjusiais metais „Hostinger“ darbuotojai kovo 11-ąją minėjo prisimindami iškiliausius pastarojo trisdešimtmečio mūsų šalies pasiekimus: Rūtos Meilutytės laimėtą olimpinį auksą, aukščiausią apdovanojimą Venecijos bienalėje ir girdami greičiausią internetą pasaulyje.

Šiuo metu „Hostinger“ dirba 888 darbuotojai 33 pasaulio šalyse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius