Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 06

Valentino diena: kurios Baltijos šalies moterys tą dieną laimingiausios

Kaip nustebinti? Kuo sužavėti? Kaip parodyti dėmesį? Valentino diena – laikas, kai meilė tvyro ore, aplink gausu romantikos, o mes įvairiais būdais siekiame parodyti, kad artimas žmogus iš tiesų rūpi.
Valentino diena
Valentino diena / Partnerio nuotr.

Artėjant meilės dienai įspūdžio dovanų ekspertų „Laisvalaikio Dovanos“ grupė apklausė įspūdžių ieškotojas iš Lietuvos, Latvijos, Estijos ir Suomijos, kurios atskleidė, kas labiausiai jas stebina per Valentino dieną.

Švenčia dauguma, tačiau dovanas gauna ne visos

Valentino diena vienaip ar kitaip švenčiama visur – apie 80% apklaustųjų visose Baltijos šalyse teigia, jog Meilės dieną pamini. Tiesa, keliaujant arčiau Šiaurės Valentino diena švenčiama mažiau – Suomijoje šią šventę švenčia 75% apklaustųjų. Nors ir dauguma Valentino dieną pamini, dovanas gauna toli gražu ne visi. Štai Suomijoje iš apklaustųjų net 61% teigė, kad dovanų išvis negauna. Tuo tarpu lietuvės daug labiau mylimos, tik labai maža dalis (vos 26%) apklaustųjų dovanų per Meilės dieną negauna.

Populiariausia Valentino dienos dovana retai atneša daug džiaugsmo

Dėmesys – svarbiausias Meilės dienos aspektas. Dažniausiai moterys Valentino dieną Lietuvoje bei Latvijoje būna nustebinamos tradicine dovana – gėlėmis, tuo tarpu Estijoje bei Suomijoje vyrai moteris stebina gėlių ir saldumynu deriniu. Taip pat, nemažai apklausoje dalyvavusių moterų teigia, kad per Valentino dieną mėgaujasi romantiška vakariene restorane. Estijoje tokių daugiausiai – 21%, tuo tarpu Suomijoje mažiau – 14% apklaustųjų.

Partnerio nuotr./Valentino diena
Partnerio nuotr./Valentino diena

Lietuvės vertina dėmesį ir laiką su brangiu žmogumi

Apie ką svajoja moterys? Tai amžinas ir dažnai (šmaikštaujant) lieka retorinis klausimas įvairių diskusijų metu. Apklausos metu lietuvės, latvės, estės bei suomės buvo vienareikšmiškos: moterys dovanų nori, tačiau gėlės ir daiktai nėra svajonių dovana. Įspūdžiai ir patirtys bei laikas kartu su mylimu žmogumi – štai apie ką svajoja moterys per Valentino dieną. Daugiausiai, net 86%, lietuvaičių svajoja per Valentino dieną būti kartu su mylimu žmogumi, gauti įspūdžio dovaną, bilietą į spektaklį, kiną ar kitą renginį. Latvijoje, Estijoje bei Suomijoje moterų svajojančių apie įspūdžio dovanas šiek tiek mažiau – 73%-75% apklaustųjų.

Ekspertai pataria: dėmesys – ne tik gėlės

Jei ieškote kaip nustebinti brangų žmogų Valentino dienos proga, nepamirškite, jog ši šventė skirta dviem. „Laisvalaikio Dovanų“ ekspertai pataria Meilės dienos proga dovanoti SPA procedūras, masažus, poilsį Lietuvos kurortuose. Norintiems išskirtinių potyrių puikiai tiks gurmaniškos vakarienės, degustacijos ar desertinių čekiai. Aktyvioms porelėms puikiai tiks netradicinės Valentino dienos dovanos: jodinėjimas žirgais, plaukimas jachta, skrydis parasparniu ar oro balionu.

Partnerio nuotr./Skrydis oro balionu
Partnerio nuotr./Skrydis oro balionu

Valentino dienos šventimo tradicijos Baltijos šalyse panašios. Tačiau Suomijoje dovanų kultūra šiek tiek skiriasi – čia moterys dovanų gauna mažiau nei mūsų tautietės. Tačiau visi galime sutikti – patirtys ir laikas kartu su mylimu žmogui – yra svarbiausia ir maloniausia dovana kiekvienai moteriai.

Ieškote išskirtinės dovanos Valentino dienos proga? Spauskite ČIA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius