-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 01 24

Vestuvių planuotoja Laima Griciūtė: „Vestuvės žiemą? Žinoma, kad taip! Dar ir sutaupysite“

Tradiciškai visi besituokiantieji savo dėmesį nukreipia į šilčiausią sezoną – vėlyvą pavasarį ir vasarą. Atrodo, kokios dar išsvajotos vestuvės, kai plaupia lietus, besimaišantis su rudeniška vėtra, ar kanda šaltukas žiemą, nosį paversdamas it sniego senių morka. Tačiau tokie stereotipai knibžda tik nenorinčių pasitelkti fantazijos galvose!
Nuotaka
Nuotaka / Fotolia nuotr.
Temos: 2 Šeima Santuoka

„Taip, vasara jau savaime puikus metas, tačiau tada santuokos organizavimas atsieina kur kas daugiau. Ką jau bekalbėti apie tai, kad labai dažnai išgraibstomi populiariausi atlikėjai, fotografai, vestuvių šventimo vietelės“, – pasakoja vestuvių organizavimo ir dekoravimo ženklo „Pūsta suknelė“ kūrėja ir sumanytoja, vestuvių planuotoja Laima Griciūtė.

Gedimino Latvio nuotr. /Laima Griciūtė
Gedimino Latvio nuotr. /Laima Griciūtė

– Laima, papasakokite, kuo vestuvės žiemą yra kitokios nei vestuvės vasarą? Juk vieni už lango mato tik šlapdribą, o kiti besileidžiančias purias snaiges, suteikiančias lengvumo, tyrumo,  nepakartojamos romantikos.

– Tikrai taip! Žiemą tuoktis puikus laikas, kadangi nėra eilių prie metrikacijos biuro, nėra to vasarinio konvejerio, kai žmonės keičiasi vienas po kito, niekas nemina ant kulnų.

Pavyzdžiui, bažnyčioje vieni stovi, kiti jau skuba, laukia, nerimauja. O ir nuotraukose tai kartais atsispindi, kai matosi galybė ne tavo vestuvių dalyvių. Planuojantiems pasakysiu, kad jau dabar daugelis fotografų, sodybų, restoranų yra užsakyti visai vasarai, tad tie, kurie pasiryžę santuokai vasarą, suskubti turėtų mažiausiai prieš metus. Žiemiškų vestuvių romantikams pakaks ir, tarkime, 2–3 mėnesių, na, blogiausiu atveju, galima apsisukti ir per mėnesį. Tačiau tektų iš širdies paplušėti.

Taip pat skaitykite: Lietuvės patirtis: ką verta žinoti, jei nusprendėte tuoktis Mauricijuje

– Esu tikra, kad nuotakos vasarai suteikia daugiau romantikos. Mąsto: „galėsiu pasipuošti atvira suknele, įstabiais bateliais, o ir fotografijos, prisiminimai bus kur kas šiltesni...“ Tiesa?

– Jeigu kalbėtume apie nuotraukas, tai pakliuvę į profesionalo rankas tikrai turėsite puikius prisiminimus, nesvarbu koks oras ar vieta. Beje, vietų rudens ar žiemos metu vestuvių įamžinimui tikrai atrasite ne vieną ir ne dvi. Galite ir patys surežisuoti, sugalvoti ar pasitarti su vestuvių planuotoja dėl tam tikrų akcentų: rudenį įstabiai atrodo spalvingi lapai, miško gėrybės, žiemą – kankorėžiai, eglių šakos ir panašiai.

Sakyčiau, kad kiekvienas metų laikas turi savo privalumų ir trūkumų. Mūsų darbas ir yra toks – atrasti tuos privalumus, kad vestuvės būtų įsimenančios.

Kitas dalykas, vestuvės dažniausiai švenčiamos viduje (tikrai retokai sutiksi tuos, kurių šventė vyktų lauke), tada ir pradedi mąstyti: o koks skirtumas, jeigu aš būsiu uždaroje patalpoje tiek vasarą, tiek žiemą? Juolab, kai šaltymečiu kainos gerokai krinta žemyn, atsiranda didesnė tikimybė rasti laisvų vietų.

Sakyčiau, kad kiekvienas metų laikas turi savo privalumų ir trūkumų. Mūsų darbas ir yra toks – atrasti tuos privalumus, kad vestuvės būtų įsimenančios. Tas pats vėjas, lietus, sniegas gali atrodyti nuostabiai ir visai kitaip, tad kodėl nepasiryžus tokiai avantiūrai?

– Esate ne tik vestuvių planuotoja, bet ir vestuvinio dekoro kūrėja. Papasakokite, kokie tie žiemiško dekoro privalumai, išskirtinumai? Juk jeigu nuotaka treptels kojyte ir pasakys, kad nori bijūnų, negi teks, kaip pasakoje, gėlių ieškoti po sniegu?

– Visada reikia atsižvelgti į sezoniškumą, tad šiuo atveju nereikėtų išradinėti dviračio. Pavyzdžiui, šaltuoju sezonu moterys gali susikurti sniego karalienės įvaizdį – balti kailinukai, mova rankoms susišildyti, spindintys plaukų papuošalai, atitinkamas makiažas – ir jūs tikra kino filmo herojė!

Beje, rudenį ir žiemą vienos populiariausių gėlių – tulpės, eustomos. Atrodo iš tiesų dailiai, ryškiai ir įdomiai, itin kvepia pavasariu. Daugelis vestuvėms mėgsta rinktis baltas rožes, tad ir toks klasikinis variantas puikiai derės.

Tikrai nereikia pasiduoti įvaizdžiui, kad jei vestuvės žiemą, rudenį, tai tik visur tamsios spalvos, niūru, depresija, neįdomu ir panašiai. Toli gražu. Ta pati puokštė žiemą gali būti netgi ne iš gėlių – griebkime raudonų uogų, dailių šakelių, kankorėžių, įkomponuokime kokių nors žiemiškų elementų ir štai – atrodysite tikrai išskirtinai.

Taip pat skaitykite: Kaip išsirinkti gerą vestuvių vedėją?

Eglių šakos, daugybė žvakių, miško dekoracijos, uogos, riešutai, samanos, blizgančios snaigės ar aukso, sidabro dažais nupurškti kankorėžiai tikrai niekada neapvilia, o sukuria itin jaukią vestuvių aplinką.

Visa, kas blizga, taip pat tinka žiemiškajam laikotarpiui, ypač aukso, raudonos spalvos atspalviai. Suknelė juk gali būti auksinė, o bateliai, tarkime, raudoni. Galite žaisti tokiais įvaizdžio elementais, kaip ryškios pėdkelnės, rinktis nertą, megztą suknelę. Žiema apskritai kvepia Kalėdomis, Tad kodėl gi nepanaudojus ir kalėdinių, šiltų įvaizdžių savo šventėje?

– Žiemą jums teko organizuoti ne vienerias vestuves. Kokios įsiminė labiausiai?

– Ne taip seniai vestuvės vyko Ledo arenoje, nors tuo metu žiema nė nekvepėjo. Tikrai atrodė įspūdingai – baltos šiltos pirštinės, pačiūžos, atitinkama apranga, rogės. Tikra ledo karalystė!

Štai dar idėjų žiemos vestuvėms – fotosesija su rogėmis, laužas miške, karštas vynas, galite prigriebti slides, pasidaryti dailų saldumynų staliuką lauke su karšta arbata, kava, baltais ir rožiniais, lengvais it pūkas zefyrais, kuriuos gražu suverti ir pakabinti ant medžių šakų. Nepamirškite ir šiltų pledų – jie tikrai pravers.

Dabar labai populiaru ir madinga vestuvėse vienas kitą bei svečius fotografuoti momentiniais fotoaparatais. Taip ne tik sugrįžti šiek tiek į praeitį, bet ir suteiki žmonėms daug smagių emocijų. Tik pagalvokite – įamžintos akimirkos jau tavo rankose, tad iškart turi dalelę savo šventės. Tikrai verta išbandyti. 

Beje, žiemiškoms vestuvėms patarčiau rinktis ir lietuvišką pajūrį, kadangi tuomet tai tikra egzotika, jau nekalbu apie fotosesijos galimybes ir ypatybes, mažesnes kainas, pačią atmosferą ir energetiką. Pavyzdžiui, organizavome šventę Nidoje, tada buvo labai šalta, visiškai tuščia miestelyje ir nepakartojamai romantiška. Važinėjomės rogėmis, buvo pilna sniego, o dar jūros bangos... 

Taip pat skaitykite: Patarimai planuojantiems vestuves: ką privalu žinoti renkantis fotografą

Tačiau visada turėkite planą B. Juk oras net ir vasarą gali būti nekoks, ką kalbėti apie žiemą ar rudenį. Fotosesiją visada galite suplanuoti kokioje nors neįprastoje vietoje –oranžerijoje, observatorijoje, muziejuje, bibliotekoje. Tematika, verta kino juostos!

– Ar tikrai žiemą įmanoma sutaupyti vestuvėms? 

– Nemeluosiu – nereikia galvoti, kad organizavimas ir visų kitų paslaugų planavimas atsieis už dyką. Tačiau tikrai sulauksite nemažai nuolaidų, pavyzdžiui, tiek fotografo, tiek vestuvių planuotojo paslaugos gali kainuoti net 300 € mažiau. Sodybų, restoranų nuoma, dekoracijos taip pat siūlo patrauklesnes kainas. Manau kiekvienas surastų, kur panaudoti likusius pinigus, ar ne? Įprastai puikias vestuves pernelyg neišlaidaujant galima suorganizuoti už 5000–6000 €.

– Kokie jaunavedžiai apsilanko pas jus? Kokių reikalavimų pateikia savo šventei? Ar bendraujate po vestuvių?

– Džiaugiuosi, kad mane renkasi tie, kurie nori kažko išskirtinio ir netradicinio. Esu baigusi Dailės akademiją, todėl kūryba teka mano gyslomis. Būtų sunku, jeigu tektų suktis tarp cepelinais nukrauto stalo. Man ir mano vestuvininkams visad norisi crazy idėjų, netikėtų, naujų, įspūdingų sprendimų. Stengiamės įgyvendinti jų svajones, tuo pačiu įgyvendindami ir savąsias.

Taip pat skaitykite: Vestuvių prietarai apie tuoktuvių mėnesį, suknelę ir kitus dalykus

Dabar madinga vestuvėse vienas kitą bei svečius fotografuoti momentiniais fotoaparatais. Taip ne tik sugrįžti šiek tiek į praeitį, bet ir suteiki žmonėms daug smagių emocijų.

Pavyzdžiui, teko organizuoti vestuves... klėtyje. Papuošėme žybsinčiomis lemputėmis, sukūrėme pavasarinį dekorą, atrodė labai išskirtinai ir jaukiai. Nebūtinai tik prabangūs restoranai yra pati tobuliausia vieta švęsti. Vestuvių planavimo nepavadinčiau darbu – tai veikiau gyvenimo būdas, dabar jau mano gyvenimo dalis. 

Su savo buvusiais klientais stengiuosi palaikyti ryšį – taip ne tik sužinau, kas patiko, nepatiko, kur dar galiu tobulėti ir mokytis, bet ir pasisemiu pozityvių ir smagių emocijų. Visada gera pasidalyti šiltais prisiminimais, tuo labiau, kad kiekvienos vestuvės man yra lyg meno kūrinys, kurį dėliojame kartu, tad norisi tuo pasidžiaugti. 

Vestuvės žiemą gali atrodyti ir taip:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius