Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 07 22

Žurnalo „Laima“ naujausiame numeryje: Kaip nepaskęsti patarimų jūroje?

Prekybos vietose jau pasirodė naujasis, rugpjūčio mėnesio, žurnalo „Laima“ numeris. Pristatome dalį temų, kurios šįsyk jūsų laukia!
Žurnalo „Laima“ rugpjūčio mėnesio viršelis
Žurnalo „Laima“ rugpjūčio mėnesio viršelis

Gelbėkite – skęstame patarimų jūroje!

Knygos, seminarai, straipsniai apie tai, KAIP tapti sėkmės lydimam, laimingam, sveikam ir turtingam, – ar tokie žarstomi patarimai turi prasmę? Ar jie bent kiek veikia mūsų gyvenimą? Juk perskaitęs knygą su patarimais apie sveiką gyvenseną retas kuris pakeičia savo įpročius. Maža to, daugybės pasipylusių kursų ir seminarų, pradedant ezoteriniais ir baigiant labai žemiškais, organizatoriai paima pinigus ir nesuka galvos, kaip su ta jų ne visada patikrinta informacija ir prieštaringais patarimais toliau gyvens žmogus.

Apie visa tai susitiko pakalbėti literatūrologė, poetė, dula Vitalija Pilipauskaitė-Butkienė, žurnalo „Žmonės“ stilistė Austėja Jablonskytė, gydytojas, augalinės mitybos propaguotojas Darius Kubilius ir sporto klubo „Impuls“ treneris Andžejus Gunevičius.

Redos Mickevičiūtės/žurnalas „Laima“ nuotr./Darius Kubilius, Vitalija Pilipauskaitė-Butkienė, Andžejus Gunevičius, Austėja Jablonskytė
Redos Mickevičiūtės/žurnalas „Laima“ nuotr./Darius Kubilius, Vitalija Pilipauskaitė-Butkienė, Andžejus Gunevičius, Austėja Jablonskytė

Aktuali diskusija „Laimos“ klube, kurioje išgirsite... dar vieną patarimą – „pasižiūrėti, kaip atrodo ir gyvena pats patarėjas“.

Dianos olimpiados

Rio de Žaneiro vasaros olimpinėse žaidynėse Lietuvai atstovauja maratonininkė Diana Lobačevskė ir jos vyras akademinio irklavimo meistras Mindaugas Griškonis. Ne toks dažnas atvejis, kad sutuoktiniai būtų olimpinės rinktinės nariai. Pastaruoju metu lengvosios atletikos sportininkus krečiantys dopingo skandalai, sušlubavusi kai kurių atletų reputacija tik sustiprino Dianos ūpą rimtai treniruotis ir kas savaitę įveikti po 220 km.

Rengdamasi olimpiadai, sportininkė didžiąją savo laiko dalį skyrė treniruotėms ir tam, kas susiję su jomis: masažui, poilsiui, kokybiškam miegui, SPA procedūroms. Tačiau pasaulis vien tuo juk neapsiriboja. Diana Lobačevskė tikra : „Šeima man yra viskas – gyvenimo pradžia ir pabaiga“.

Prieš svarbiausiąjį metų startą – trumpas stabtelėjimas pokalbiui tete-a-tete su „Laima“. Apie didžiuosius sportinius iššūkius ir tuos, kuriuos pateikia pats likimas.

Tomo Kaunecko/žurnalas „Laima“ nuotr./Diana Lobačevskė ir Mindaugas Griškonis
Tomo Kaunecko/žurnalas „Laima“ nuotr./Diana Lobačevskė ir Mindaugas Griškonis

10 priežasčių mylėti Cate Blanchett

Žurnalisto darbas išugdo atsparumą žvaigždžių kerams. Bet kai akis į akį kalbiesi su šita nepaprasta moterimi (ak, tas gilus, kerintis balsas), visas profesinis skepticizmas dingsta.

Pamirškite prielaidą, kad žvaigždžių grožis sukurtas fotografų ir retušuotojų. Cate sėdi nuo „Laimos“ žurnalistės per ištiestą ranką ir aiškiai matyti, kad ji tobulai, idealiai nepriekaištinga, it ką tik nužengusi nuo visų „Vogue“ viršelių vienu metu. Su visomis raukšlelėmis (jai – 47-eri), kelionės nuovargiu ir idealiu „Giorgio Armani“ kelnių kostiumu iš kolekcijos simboliniu pavadinimu „New Normal“. Į Londoną ji atvyko pristatyti dizainerio kvepalų „Sì Le Parfum“ – populiariųjų „Sì“ naujos, intensyvesnės versijos.

Tom Munro nuotr./Cate Blanchett
Tom Munro nuotr./Cate Blanchett

Žurnalistai tradiciškai prigrasyti, kad į asmeninius klausimus nebus atsakyta, o uoliausi kolegos net žino, kad prieš pusantrų metų Blanchett pavadino žurnalisto Jonathano Hylos klausimą suknistu ir nutraukė interviu. Tačiau iki tol keturias minutes ji kantriai atsakinėjo į klausimus apie degtinę, alų ir kates su pavadėliu... Žodžiu, jei nesiteiraujate visiškų kvailysčių, Cate dirba kantriai, susikaupusi ir net apie abstrakčius dalykus kalba taip, kad, rodos, iš jos citatų galėtum parašyti savigalbos knygą! Ir visiškai aišku, kad jos žavesiui atsispirti neįmanoma.

Į klausimus išskirtiniame interviu „Laimai“ ji irgi atsakė kiek galėdama išsamiau, emocingai ir nuoširdžiai. Teisybės dėlei – mes ir neklausėme, kaip ji dresuoja kates!..

Tonizuoti savo kūną!

Kol laukiame vasaros, figūros trūkumai, net visai maži, bado akis. Kai kam pavyksta jų atsikratyti iki paplūdimio sezono, kai kam ne... Bet juk niekada nevėlu imti dėl savęs daryti ką nors, kas leidžia pasijusti geriau?.. Jei pasinaudosite mūsų rekomendacijomis (kaip išnaudoti vandens galias, atrasti tinkamą – įtampą naikinantį – sportą, sukomplektuoti kosmetikos krepšelį, pasirinkti maudymosi kostiumėlį, susidaryti 7 dienų mitybos planą), per vieną atostogų savaitę atsiras daugiau energijos ir nuostabus pojūtis, kad tapote su savo kūnu artimesnės, kad mylite save labiau. Kas žino – gal ši savaitė pradės dideles permainas, kurių seniai trokštate?

Vida Press nuotr./Atostogos
Vida Press nuotr.

Tatuiruotės: ko nežinome?

Tatuiruočių mėgėjų skaičius auga visame pasaulyje. Kritikams jie atkerta: „Mums gražu! Mūsų reikalas, kaip elgiamės su savo kūnu!“ Bet gydytojai klausia: „Ar būtų tiek tatuiruotų žmonių, jei prieš badydamiesi odą, leisdamiesi į ją dažų jie žinotų, kokių pasekmių gali sulaukti?“

Yra manančių, kad piešimas adata ant odos pateisinamas tik vienu atveju – iš reikalo. Tarkim, prigimtis pagailėjo ryškesnių antakių ar liga juos pasiglemžė. Tačiau pripažinkime: kai kurios dėl saviraiškos ar mados padarytos tatuiruotės atrodo išties pritrenkiamai, stebina jas sukūrusių žmonių gebėjimai ir meistriškumas. Bet tai, ką „Laimai“ papasakojo ir parodė (pacientų odos fragmentus) gydytoja dermatologė Jolanta Žilienė... Bėrimai, išopėjimai, pigmentinės dėmės...

Kalbamės su specialiste apie problemą, kuri labai neramina pasaulio medikų bendruomenę.

„Shutterstock“ nuotr./Tatuiravimas
„Shutterstock“ nuotr.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius