Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 06

Žydrūnės laiškas mamai. „Kad ir kiek gyvenimas mane vėtys, visada bėgsiu tik pas tave“

15min GYVENIMAS paskelbė konkursą „Laiškas mamai“. Juo kviečiame išreikšti savo jausmus žmogui, kuris jus augino ar tebeaugina, vis suteikdamas naujų gyvenimo pamokų.
Paguoda mamos glėbyje
Paguoda mamos glėbyje / 123RF.com nuotr.

Pateikiame skaitytojos Žydrūnės atsiųstą laišką mamai.

Mama, ar tu žinai, kad esi pats svarbiausias gyvenimo žmogus. Aš net neįsivaizduoju, ką be tavęs daryčiau.

Vaikystėje visada duodavai pastabas, mokei, buvai šalia. Tik tikriausiai, kai pati užaugau, ir prasidėjo tikrai didesnės problemos nei paauglystė ar ne taip padaryti namų darbai, supratau, kad tik tu padėsi man išgyventi sunkumus. Tavo patarimai tapo dar svarbesni, be jų tapo gyventi nebeįmanoma.

Dabar aš tave turiu ir privalau džiuginti kelionėmis, gėlėmis ir be progos pagamintu tavo mėgstamu pyragu.

Jau ketverius metus keliaujame kartu atostogauti, ir kiekviena kelionė man leidžia net tik pasidžiaugti buvimu kartu, bet pasitarti, aplankyti gražiausias vietas ir kartu praleisti pačias gražiausias akimirkas. Kaip aš branginu šį laiką su tavimi, mama. Nemoku išreikšti žodžiais, nes šis laikas yra neįkainojamas.

Tu mane išleidai į pasaulį, mokslus, baletą, kursus apie grožį. Jaučiausi ir jaučiuosi dėkinga, tad dabar aš tave turiu ir privalau džiuginti kelionėmis, gėlėmis ir be progos pagamintu tavo mėgstamu pyragu.

Žiūriu į tave, mama, ir žaviuosi. Žaviuosi tavo ryžtu gaminti, auklėti, būti šalia, patarti, skalbti, dirbti ir visur suspėti. Visad pastebiu tavo stiprų būdą ir vertingą charakterį ir galvoju, ko dar išmokti, kiek dar turiu pasisemti iš tavęs, kad savo vaikams suteikčiau tiek, kiek davei tu man.

Tavo patarimai buvo visada apgalvoti, visi su potekste: „Aš patariu, bet viskas priklausys nuo tavęs.“ Ir tu buvai teisi dėl daugelio dalykų, situacijų, draugų ir net vyrų. Ir kai gyvenu pas tave jau nemažai metų, vis daugiau suprantu, kaip negaliu nei pakelti balso, nei atsikalbinėti, nei kažkaip tave įžeisti.

Ačiū, mama, kad esi, kad klausi, kad patari, kad matai ir kad esi tikras ir tyras mano gyvenimo angelas.

Mama, tu visą save atiduodi, kad tik būtume laimingi. Skaičiau knygą (pavadinimo neatmenu), bet geriausi žodžiai visada įstringa, kad „reikia vertinti visas praleistas akimirkas su mama“. Ir tai, žinoma, žinau, ir tu puikiai žinai, kad vertinti reikia ne tik per Mamos dieną, o kasdien. Kad mamos neužmirštų, kokios yra mums svarbios ir kokį svarbu vaidmenį jos atlieka mūsų gyvenime.

Mama, tu esi pats gražiausias kūrinys pasaulyje, o proto ir išminties tau turėtų pavydėti kiekvienas. Aš turiu savo ikoną – Tave, kurią labai myliu, ir noriu, kad žinotum, kad ir kiek gyvenimas mėtys ir vėtys mane, aš visada mylėsiu ir bėgsiu tik pas tave, nes geriausias glėbys ir paguoda yra tavo rankos ir tavo žodžiai. Ačiū, mama, kad esi, kad klausi, kad patari, kad matai ir kad esi tikras ir tyras mano gyvenimo angelas.

Žydrūnė


Dalyvaukite konkurse „Laiškas mamai“

Kviečiame dalyvauti 15min GYVENIMAS konkurse „Laiškas mamai“.

Kokia jūsų mama? Ką prisimenate iš vaikystės?

Atrinktus laiškus publikuosime 15min GYVENIMAS skiltyje. Laiškų lauksime adresu gyvenimas@15min.lt iki gegužės 6 dienos. Nurodykite savo vardą ir pavardę (portale skelbsime tik vardą).

Jautriausio ir nuoširdžiausio laiško autoriui padovanosime automatinį kraujospūdžio matuoklį „Microlife“.

„Microlife“ nuotr./Kraujospūdžio matuoklis „Microlife“
„Microlife“ nuotr./Kraujospūdžio matuoklis „Microlife“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius