Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 10 18

10 meilės filmų, kurie suvirpins širdį

Meilė neapibrėžiama ir negali būti įsprausta į rėmus, ką atskleidžia tiek mūsų, tiek aplinkinių patirtis. Ji24.lt su jumis dalijasi dešimčia meilės filmų, kurių kiekvienas pasakoja savo istoriją: jautrią, netikėtą, sukrečiančią, stebinančią, išspaudžiančią ašarą, paguodžiančią, įkvepiančią…
Meilė
Meilė / „Shuterstock“ nuotr.

Café de Flore (2011)

Galite netikėti meile, sielų draugyste, ar tuo, kad pasaulyje yra dalykų, kuriems neįmanoma pasipriešinti, kad ir kaip to norėtum... Tačiau pažiūrėję šį širdį paliečiantį filmą greičiausiai persigalvosite. Nuostabi, nepaprasta, dvasinga ir įkvepianti drama apie visas jausmų puses, apie tai, kuo verta tikėti, kai labai sunku, ir ką verta suprasti, paleisti, kai pasaulis atrodo nebeįmanomas.

VIDEO: Café de Flore

Basomis (Barefoot, 2014)

Kartais meilė ateina pačiomis įvairiausiomis formomis. Niekada negali žinoti, kur atsidūręs ją atrasi... Štai turtuolis, turintis problemų su teisėsauga, ją aptinka psichiatrinėje ligoninėje. O tuomet ir prasideda istorija, verta dėmesio. Kaip klostysis šios netikėtos porelės ateitis?

VIDEO: Basomis

Ji (Her, 2013)

Seksualiu (Scarlett Johansson) balsu kalbanti kompiuterinė programa tampa laiškus rašančio Teodoro apsėdimu. Jis nebegali gyventi be „jos“, tačiau ji nėra vien tik jo. Įdomus ir netradicinis požiūris į meilę – ar gali būti, kad greitai mes mylėsime sužmogintas kompiuterines programas vietoj to, kad glaustumėmės prie mylimojo kūno? Verta pažiūrėti, kaip įsivaizduojama ateities meilė.

VIDEO: Ji

Šaltasis kalnas (Cold Mountain, 2003)

Kartais, kai gyvenimas verčiasi kojomis, tave palaiko vienintelė mintis, kad tas, kuris tau pats svarbiausias pasaulyje, sugrįš. Karo išskirti Inmanas ir Ada kiekvienas turi pereiti savo kančių kelią tam, kad suprastų, ko vertėjo laukti, kuo vertėjo tikėti ir kam niekada nepasiduoti.

VIDEO: Šaltasis kalnas

Kasablanka (Casablanca, 1942)

Klasika tapęs filmas vadinamas vienas gražiausių kino meilės istorijų... Jeigu žinotumėte, kad bučiuojate savo meilę paskutinį kartą gyvenime, koks būtų jūsų bučinys? Žvelgiant į pagrindinių veikėjų (akt. Humphrey Bogartas, Ingrid Bergman) emocijas, kiekviena jų išgyventa akimirka atrodo daugiau nei ypatinga. „Kasablanka“ jau daug metų puikuojasi geriausių ir dėmesio vertų filmų topuose, tad jeigu nematėte – laikas ištaisyti klaidą.

VIDEO: Kasablanka

Muzika, suradusi mus (August Rush, 2007)

Jautrus, šiltas filmas, kuriame daug muzikos, daug meilės, atradimų, patyrimų... Daug spalvų ir emocijų susipina šioje romantinėje dramoje, kurioje vaidina ir neseniai pasaulį palikęs genialusis Robinas Wiliamsas.

VIDEO: Muzika, suradusi mus

Šokoladas (Chocolat, 2000)

Skanus... Saldus... Tikro šokolado kupinas filmas apie tai, kaip saldumynai, meilė ir pasitikėjimas savimi gali pakeisti visas nusistovėjusias normas. Filmas, kurį verta žiūrėti ne vieną kartą ir kaskart pamatyti vis kitaip.

VIDEO: Šokoladas

Viki, Kristina, Barselona (Vicky, Kristina, Barcelona, 2008)

Po šio filmo norisi kuo greičiau krautis lagaminus ir keliauti į Barseloną! Pašėlęs, netikėtas, laisvas, įtraukiantis ir žavintis. Merginų kelionė į Barseloną atveria akis, skatina atrasti save ir meilės prigimtį. Tiesiog turite pamatyti...

VIDEO: Viki, Kristina, Barselona

Tegyvuoja meilė (Love Actually, 2003)

Kalėdomis kvepiančiame filme susipina begalė veikėjų išgyvenimų linijų. Šioje juostoje nusifilmavo visas būrys žymiausių Holivudo žvaigždžių (pavyzdžiui, Hughas Grantas, Keira Knightley ir kt.), garantuojantis gerą juoko ir romantikos dozę. Tai devynios puikios meilės istorijos, priverčiančios susimąstyti, nusijuokti, o gal net ir nubraukti ašarą.

VIDEO: Tegyvuoja meilė

Jausmų galia (Eternal Sunshine of the Spotless Mind, 2004)

Netikėtas, daugiausia komedijose matomo aktoriaus Jimo Carrey vaidmuo. Ar norėtumėte pasinaudoti paslauga, kuri padeda ištrinti skaudžius prisiminimus? Juk sudaužyta širdis – tai viena siaubingiausių patirčių… Tik ar įmanoma viską pamiršti?

VIDEO: Jausmų galia

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius