-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 06

2017-ieji: kokios interjero tendencijos aktualiausios

Atėjus Naujiems metams, kaip ir vėžlio žingsniu artėjant pavasariui, norisi atnaujinti ne tik save, bet ir savo aplinką. Jeigu trūksta idėjų ar norisi kažko, kas greitai neatsibos ir neišeis iš mados, pasidomėkime, kokios namų dekoro tendencijos šiais metais bus aktualiausios?
Interjeras
Interjeras / Vida Press nuotr.

„Vogue.com“ apklausė žinomus interjero dizainerius. Atrinkome lietuvių skoniui aktualiausias tendencijas.

Žalia spalva

Žalia „Pantone“ išrinkta kaip šių metų spalva. Ypač – lapinio kopūsto (angl. „kale“) atspalvis. Ir, kaip teigia interjero dizaineris Martynas Lawrence'as-Bullard'as, viskas, kas žalia, nuo laimo iki smaragdo, namie atrodys gražiai. Tai gali būti kilimas, tapetai, perdažytos sienos ar tiesiog koks nors ryškesnis žalias akcentas – pagalvėlių užvalkalai, staltiesė, paveikslas, žvakės. Jei tai valgomasis, žalia labai gerai derės su balta.

Vida Press nuotr./Tapetai
Vida Press nuotr./Raštai

Tropiniai raštai

Interjero dizaineriai įkvėpimo semiasi iš gamtos, aplinkos, taip pat – ir iš garsiausių mados namų.

Interjero dizaineriai įkvėpimo semiasi iš gamtos, aplinkos, taip pat – ir iš garsiausių mados namų. Taigi, kaip matėte „Prada“, „Emanuel Ungaro“ ar „Marc Jacobs“ kolekcijose, tropiniai raštai (vadinamieji printai) dabar ant bangos. Tinkamiausia namie – tokie tapetai, pagalvėlių užvalkalai arba užuolaidos. Minėtas interjero dizaineris siūlo visuomet pirkti klasikinę – vienspalvę sofą ar minkštą dalį, kurią bus galima nuolat atnaujinti pagalvėlėmis ar užtiesalais.

Vida Press nuotr./Interjeras
Vida Press nuotr./Interjeras

Tekstūra

Įtraukite į interjerą skirtingas tekstūras ir faktūras, tai labai aktuali tendencija. Tarkime, apvilkite pagalvėles skirtingų audinių užvalkalais arba ant odinės sofos užmeskite kailinį užtiesaliuką. O, pavyzdžiui, tapeto fragmentai gali būti iškilūs.

„BoConcept“ nuotr./Funkcionalūs baldai
„BoConcept“ nuotr./Funkcionalūs baldai

Prislopintos spalvos

Jeigu ryškios spalvos jūsų interjere skatina nerimą, nerimastingumą, galbūt reikia daugiau neutralių, prigesintų atspalvių? Balta, porceliano, kupranugario, prislopinta rausva, pilkšva – visa tai bus labai madinga.

jaak.co nuotr./Buto Honkonge interjeras
jaak.co nuotr./Buto Honkonge interjeras

Geometrija

Geometriniai raštai, neįprastos baldų, laiptų ar dekoratyvių detalių formos – dar viena ženkli šių metų tendencija interjere. Galima atpažinti antikinę kultūrą, azijietiškus ar afrikietiškus raštus, tačiau jie yra sumoderninti. Paprastos linijos, geometrinės figūros, ypač trikampiai – puikus startas.

Hey!Cheese nuotr./Buto Taivane interjeras
Hey!Cheese nuotr./Buto Taivane interjeras

Pilka

Viena knyga byloja, kad pilka turi penkiasdešimt atspalvių. Taigi šiemet, kaip ir pernai, namų interjere pilka spalva bus dominuojanti. Kaip siūlo interjero dizainerė Beth Diana Smith, pilki tonai gerai dera su baltais, kaip ir su tamsiomis spalvomis arba bordo.

Vida Press nuotr./Interjeras
Vida Press nuotr./Interjeras

Dizainerių kurti baldai

Žmonės vėl į baldus pradės žvelgti kaip į investiciją.

B.D.Smith teigia, kad šiais metais pravartu įsigyti unikalių, dizainerių sukurtų baldų. „Žmonės vėl į baldus pradės žvelgti kaip į investiciją.“

Kaip siūlo interjero dizainerė, galima įsigyti ir keletą antikvarinių baldų ir taip pagyvinti interjerą. Svarbiausia – baldų kokybė.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Paroda „Baldai 2016“
Luko Balandžio / 15min nuotr./Paroda „Baldai 2016“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius