Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 07 04

Kaip surengti šauniausią vasaros vakarėlį

Pasikvietėte būrį draugų ir sukate galvą, kuo juos nustebinti? Gal nusikelkite visi į Puerto Rico? Kava kvepiantis vakarėlis, skambant šios vasaros topui Luis Fonsi „Despacito“ leis pamiršti visus savaitės rūpesčius ir smagiai pasiausti.
Vasara
Vakarėlis / 123RF.com nuotr.

Taigi, despacito...

VIDEO: Luis Fonsi, Daddy Yankee - Despacito (Remix Audio) ft. Justin Bieber

Kas gali būti jaukiau už daugybę žvakučių ir žibintų? Juos galite pasigaminti patys ir sukabinti ant medžių. Į stiklainius priberkite kavos pupelių ir įdėkite žvakutes. Stiklainio kakliuką apsukite viela arba virvute ir pakabinkite. Kuo daugiau tokių žibintų – tuo gražiau.

Jūsų stalas gali būti ne tik skanus, bet ir kvepiantis. Čia galite nušauti du zuikius iš karto, jei žvakutes sustatysite į indelius su kavos pupelėmis. Garantuojame, energijos nepritrūksite iki pat ryto!

Puiki idėja vasaros vakarėlio dekorui – plaukiojančios žvakutės gėlių apsuptyje. Tam nereikės nieko ypatingo – žydinčių gėlių pilnos pievos, tad primeskite jų žiedų į kibirą su vandeniu ir pridėkite degančių plaukiojančių žvakučių. Romantiška nuotaika užtikrinta!

Jeigu vakarėlį rengiate gamtoje, vertėtų pasirūpinti apsauga nuo kraujasiurbių uodų. Tam padės patikrintos ir natūralios priemonės.

Jums reikės: citrinos, laimo vaisiaus, kelių rozmarino šakelių, citrinų ir eukaliptų eterinio aliejaus, plaukiančių žvakučių.

Į stiklainį įmeskite po kelias riekeles citrinos ir laimo, šakelę rozmarino ir užpilkite vandeniu. Įlašinkite po kelis lašus citrinų ir eukaliptų eterinio aliejaus. Įdėkite plaukiojančią žvakutę. Priemonė paruošta!

Skanioji vakarėlio dalis

Tikriausiai nenorite visą dieną šokinėti virtuvėje? Patikėkite, kompaniją galima pamaitinti skaniai ir neišliejus kibiro prakaito prie viryklės. Pradedam!

Traškios daržovių lazdelės

123RF.com nuotr./Daržovių lazdelės
123RF.com nuotr./Daržovių lazdelės

Šiam užkandžiui puikiai tinka agurkai, morkos, saldžioji paprika, cukinijos, salierų stiebeliai. Daržoves gerai nuplaukite ir supjaustykite lazdelėmis. Iš natūralaus jogurto paruoškite padažą, pagardindami jį susmulkintais krapais, druska, pipirais. Padažą galite patiekti atskirai, o galite po šaukštą dėti į vienkartinius permatomus indelius ar stiklines ir prismaigstyti įvairių rūšių daržovių. Tikėtina, kad pirmasis didysis alkio kirminas bus numalšintas!

Tortilijų suktinukai

123RF.com nuotr./Tortilijų suktinukai
123RF.com nuotr./Tortilijų suktinukai

Tortilijų įdaras gali būti pats įvairiausias – išsirinkite tai, ką mėgstate jūs ar jūsų svečiai. Gal jų tarpe bus vegetarų – nepamirškite ir jų.

Tuno, raudonųjų svogūnų, agurkų, pomidorų ir majonezo įdaras.

Keptos vištienos ir mėgstamų daržovių įdaras.

Lęšių, pomidorų ir avokadų įdaras.

Pomidorų, salotų lapų, sūrio, kumpio įdaras.

Tepamo sūrio, pomidorų, krapų ir rūkytos lašišos įdaras.

Tortilijas galite patiekti įvairiai – susukę į piltuvėlį arba, jei įdaras nėra labai birus, supjaustę mažais ritinėliais ir persmeigę juos pagaliukais.

Mini picos

123RF.com nuotr./Mini picos
123RF.com nuotr./Mini picos

Mažai darbo, o rezultatas – pritrenkiantis. Taip galima apibūdinti šias mažas suktas bandeles – picas. Joms reikės šaldytos mielinės sluoksniuotos tešlos ir produktų norimam įdarui. Atšildytos tešlos lakštą ištepkite pomidorų padažu, išdėliokite permatomomis riekelėmis supjaustytą sūrį ir kumpį. Susukite į ritinėlį, atsargiai supjaustykite jį griežinėliais.

Kiekvieną griežinėlį perkelkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite maždaug 15 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Mini picos skaniausios karštos, bet netruks dingti iš lėkščių ir atvėsusios. Šiuos ritinukus galite pasiruošti iš anksto, o į orkaitę įkišti jau esant svečiams.

Sotumo jausmas jau netoli, tiesa? Pats metas pereiti prie žaidimų dalies, kuri patenkins ir saldumo poreikį.

Žaidimas „Pagauk spurgą“

Pasirūpinkite spurgomis su skylutėmis viduryje ir užverkite kiekvieną ant virvutes. Visas virvutes su spurgomis sukabinkite ant ilgos virvės, kurios galus duokite palaikyti draugams arba pririškite prie medžių, jei jų yra netoliese. Užduotis – kas greičiau nenaudodamas rankų suvalgys vieną spurgą. O jei yra pakankamai spurgų ir apetito – kas suvalgys jų kuo daugiau. Štai ir pramoga, ir desertas kartu!

Šaldyto jogurto užkandis

123RF.com nuotr./Šaldyto jogurto užkandis su riešutais ir sėklomis
123RF.com nuotr./Šaldyto jogurto užkandis su riešutais ir sėklomis

Šį skanėstą galėsite ištraukti tada, kai vakarėlis bus pačiame įkarštyje ir norėsis atsivėsinti.

Užkandžiui reikės:

  • 500 ml graikiško jogurto,
  • 3 valg. š. medaus,
  • 2 arb. š. vanilinio cukraus,
  • ¼ stiklinės granolos,
  • ¼ stiklinės susmulkintų migdolų,
  • ¼ stiklinės šviežių arba šaldytų mėlynių ar kitų mėgstamų uogų,
  • 2 valg. š. šokokoladinių traškučių.

Plokščią indą išklokite kepimo popieriumi. Inde sumaišykite graikišką jogurtą, vanilinį cukrų ir medų arba klevų sirupą. Iškrėskite jogurtą į skardą ir išlyginkite, kad gautųsi maždaug 1 cm storio. Nesijaudinkite, jei nebus tobulai lygus paviršius.

Apibarstykite granola, riešutais, uogomis ir šokoladiniais traškučiais. Atsargiai įspauskite priedus į jogurtą. Dėkite indą į šaldymo kamerą maždaug 4 valandoms. Prieš patiekiant sulaužykite gabaliukais.

Vaisių baras

123RF.com nuotr./Vaisiai
123RF.com nuotr./Vaisiai

Vakarėlio metu visada norisi atsigaivinti vaisiais, tačiau nesinori terliotis rankų. Tad pasiaukokite ir padarykite vaisių vėrinukus. Vaisius nulupkite, supjaustykite maždaug vienodo dydžio gabaliukais ir suverkite ant medinių iešmelių. Skanaus!

Metas pašėlti: burbulų gyvačių mūšis

Vakarėlio vinis – viena mėgstamiausių vaikystės pramogų – muilo burbulų pūtimas. Tačiau pažadame – tai bus tikras burbulų fabrikas! Jam reikės labai paprastų dalykų, kuriuos galima pasiruošti iš anksto, o galima priemones duoti svečiams ir per 5 minutes jie viską pasidarys patys.

Taigi jums reikės: tuščio plastikinio butelio nuo mineralinio ar kito gėrimo, senos frotinės kojinės arba rankšluosčio, kurio negaila sukarpyti, gumytės ir skysto muilo su vandeniu.

Nupjaukite butelio dugną ir apriškite jį frotinio audinio gabaliuku. Merkite audinį į muiluotą vandenį, o per butelio kakliuką stipriai pūskite orą. Netrukus iš butelio ims virsti stora burbulų gyvatė, kuria galėsite aptaškyti visus draugus.

Gurkšnis energijos

123RF.com nuotr./Šalta kava
123RF.com nuotr./Šalta kava

Rytas dar toli, o jau pristigote jėgų? Padarykite šaltos kavos gėrimą sau ir draugams ir energija kaip mat sugrįš!

Į didelę aukštą stiklinę įpilkite 200 ml šaltos stiprios kavos, 50 ml pieno, saują ledo kubelių. Pagardinkite cukrumi arba kondensuotu pienu su cukrumi. Jaučiate sugrįžtančią energiją?

Smagaus vakarėlio!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius