Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 07 03

Erotiška joga: kūno ir sielos dermė

Stereotipais apipinta joga daugeliui atrodo labai neįdomus „sportas“. Tačiau sielos ir kūno vienovę, dvasinę pilnatvę deklaruojanti joga gali nustebinti ir visko mačiusius. Šiandien jums pristatysime dvi joges, kurios į šią dvasinę ir fizinę praktiką pažvelgė per nekasdienę prizmę. Už ar prieš? Spręsti jums!
Nuoga joga
Nuoga joga / Fotolia nuotr.

Pirmoji – tai Luba Shumeyko. Tobulo kūno ukrainietė, dirbanti modeliu, pasauliui labiausiai žinoma tapo tuomet, kai jos vyras, erotikos fotografas Petteris Hegre, ją įmažino įvairiausiomis jogos asanomis. Skirtumas nuo to, ką esame įpratę matyti kasdienybėje ar žurnalo viršeliuose buvo tas, kad Luba nuotraukose – nuogut nuogutėlė! Kai jos nuotraukos šturmavo interneto erdves, porelė sulaukė išties daug dėmesio, tuo labiau, kad moteriai akimirksniu prilipo seksualiosios etiketė.

Tiek Luba, tiek jos vyras Petteris sako, kad šiose nuotraukose nereikėtų įžvelgti jokių vulgarumo ar seksualizavimo poteksčių, kadangi apie seksą jie galvojo mažiausiai. „Mes dirbome visiškai atsipalaidavę, klausydamiesi džiazo, ant šildomų grindų, taigi, galiu tik pasidžiaugti rūpestingu savo vyro darbu“, – tikino modelis.

Joga Luba užsiima jau daugiau kaip 10 metų bent tris kartus per savaitę. Ji pasakoja, kad anksčiau joga jai atstodavo fizinius pratimus, tačiau šiuo metu reiškia kur kas daugiau – meditaciją, sielos ramybę, padeda susidėlioti mintis.

Fotosesijos metu moteris apsiėjo be makiažo – jo naudojo itin mažai, o plaukus susirišo į kasą. Kūnui žvilgesiui suteikė aliejus, o štai labiausiai Lubai užkliuvo internautų nuomonė, esą, jos krūtinė dirbtinė.

Kaip atrodo šios fotosesijos rezultatai, galite pamatyti štai čia. 


Kita jogos žinovė ir išpuoselėto kūno savininkė – spalvinga asmenybė, save vadinanti Zap. Ji teigia esanti kosmopolitė, žonglierė, gatvės artistė, jogos mokytoja, burleskos šokėja. Goa paplūdimyje nufilmuotos jogos asanos, kurias atlieka ši mergina, sulaukė ne ką mažesnio dėmesio nei jau aukščiau minėta nuogoji joga. Prieš ketverius metus Zap įsimylėjo žonglierių, nusiskuto plaukus plikai ir iškeliavo su savo meile į Indiją. O juk anksčiau ji tiesiog dirbo biure!

Prieš šešerius metus atradusi jogą, moteris pasakoja, kad viskas nebuvo taip paprasta – ji užsiiminėdavo tai kartą per mėnesį, tai kartą per savaitę, kol galų gale daugiausia dėmesio pradėjo jai skirti stebėdama jau nufilmuotas pamokas.

Neįtikėtina, kaip jos gyvenimas pasikeitė – tai visiškai laisvas žmogus, švenčiantis gyvenimą ir darantis tai, kas jam patinka. Zap sulaukia nemažai bendraminčių ir savo žinias skleidžia visiems norintiems, keliaudama po pasaulį. „Mano tikslas – įkvėpti kitus atrasti save“, – tikina Zap.

VIDEO: Joga paplūdimyje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius