-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 12 05

Idėjos Kalėdoms: gaminame grožio dovanas

Pačios nuoširdžiausios ir mieliausios – rankų darbo dovanos. Keletas idėjų, jei artimiausius žmones per šias šventes nuspręstumėte pradžiuginti ekologiškomis savos gamybos grožio priemonėmis.
Kokosų aliejus
Kokosų aliejus puikiai drėkina odą / „Shutterstock“ nuotr.

Imbierinis veido ir kūno šveitiklis

Fotolia nuotr./Imbieras
Fotolia nuotr./Imbieras

Jums reikės:

¼ puodelio kokosų aliejaus, šaukšto stambiai pjaustyto imbiero, ¼ puodelio šaltai spausto aliejaus (arbatmedžių sėklų, simondsijų, saulėgrąžų arba migdolų), ¾ puodelio rudojo cukraus, ¼ puodelio jūros druskos, 1–4 lašai norimo eterinio aliejaus (pavyzdžiui, citrinžolių).

Nedideliame inde ant mažos ugnies ištirpinkite kokosų aliejų su imbiero gabaliukais. Dar pakaitinkite apie 5–10 min., kad imbiero kvapas ir sultys susimaišytų su aliejumi. Nukėlusi nuo ugnies, nuspauskite per tankų sietelį. Nors aliejus dar bus šiltas, sumaišykite su pasirinktu šaltai spaustu aliejumi. Išmaišykite ir leiskite atvėsti iki kambario temperatūros. Įberkite cukrų ir druską. Įlašinkite mėgstamo eterinio aliejaus ir supilkite į stiklainiuką.

Etiketėje galite nurodyti: Įmasažuokite šveitiklį į drėgną odą ir leiskite 2–4 min. įsigerti. Drėgnu rankšluostėliu pašalinkite šveitiklio perteklių. Nusiplaukite aliejų. Procedūrą rekomenduojama atlikti vieną kartą per savaitę.

Medaus ir kokosų kūno prausiklis

Fotolia nuotr./Medus gydo visas ligas
Fotolia nuotr./Medus gydo visas ligas

Jums reikės:

¼ puodelio kokosų aliejaus, ¼ puodelio natūralaus medaus, ½ puodelio skysto bekvapio Kastilijos (Castile) muilo, šaukštelio vitamino E, 15 lašų eukaliptų eterinio aliejaus, 10 lašų saldžiųjų apelsinų eterinio aliejaus, 10 lašų citrinų arba greipfrutų eterinio aliejaus.

Taip pat skaitykite: Pribloškiantis eksperimentas: 3 litrai vandens per dieną moterį pakeitė neatpažįstamai

Mikrobangų krosnelėje arba ant nedidelės liepsnos ištirpinkite kokosų aliejų. Sukrėskite medų, supilkite eterinius aliejus, vitaminą E ir gerai išplakite. Iš lėto, švelniai maišydama supilkite muilą. Paruoštą gaminį supilkite į stiklinį ar plastikinį buteliuką.

Etiketėje galite nurodyti: Kokosų aliejus odą puikiai drėkina, neužkemša porų. Medus – neprilygstama antibakterinė priemonė. Iš alyvuogių aliejaus verdamas Kastilijos muilas turbūt yra pats švelniausias iš muilų. Nors putoja negausiai ir lengvai nusiplauna, jis gerai drėkina ir yra skalsus. Eteriniai aliejai ne tik puoselėja, bet ir suteikia subtilų kvapą. Kiekvieną kartą prieš naudojant būtina suplakti.

Tekstas G. Stanislovaitės

Daugiau receptų, kaip pasigaminti grožio dovanų, rasite 49-ajame savaitraščio „Ji“ numeryje!

Redakcijos archyvo nuotr./Žurnalo „Ji“ viršelis, 49 nr.
Redakcijos archyvo nuotr./Žurnalo „Ji“ viršelis, 49 nr.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius