-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 08 27

Kai tragedija virsta viltimi: 6 įžymybių istorijos

„Pasaulyje pilna kančios, tačiau jame apstu ir šios kančios įveikimo būdų“, – kažkada yra pasakiusi garsi amerikiečių knygų autorė ir politikos aktyvistė Helen Keller.
Charlize Theron, Joaquinas Phoenixas ir Nicole Kidman
Charlize Theron, Joaquinas Phoenixas ir Nicole Kidman / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Jau prieš keletą dešimtmečių ištarta jos frazė itin aktuali ir šiandien. Kančią kiekvienas supranta savaip – patirtos gyvenimo tragedijos vienus gali galutinai palaužti, o kitus įkvėpti imtis nepaprastų gyvenimo žygdarbių. Pateikiame jums tinklalapyje huffingtonpost.com aprašytas garsių žmonių istorijas. Šie žmonės išmoko savo gyvenimo tragedijas ir skaudžias netektis paversti viltimi.

Jennifer Hudson

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jennifer Hudson
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jennifer Hudson

Maždaug prieš šešerius metus garsi amerikiečių aktorė Jennifer Hudson per tris dienas neteko savo motinos, brolio ir mylimo sūnėno – visus juos žiauriai nužudė įniršio apimtas vyresniosios aktorės sesers vyras. Atrodytų, šitokio smūgio pateisinti ir užmiršti negalėtų niekas, tačiau J. Hudson, nepaisydama didžiulio skausmo, rado savyje jėgų ir išmoko atleisti savo trijų giminaičių žudikui.

Negana to, aktorė įkūrė sūnėno atminimui skirtą labdaros fondą, kuriuo siekiama sunkiose šeimose augusiems vaikams suteikti visas galimybes ateityje tapti savimi pasitikinčiais ir laimingais suaugusiaisiais. Praėjusių metų liepos pabaigoje už pagalbą vaikams ir fondo įsteigimą Jennifer Hudson indėlis buvo pagerbtas apdovanojimu.

Liamas Neesonas

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Liamas Neesonas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Liamas Neesonas

Praradus stipriai mylimą žmogų, svarbiausia leisti sau būti pažeidžiamu ir nebijoti apie patiriamą kančią pakalbėti su artimais žmonėmis. Tokios nuomonės laikosi ir garsus airių kilmės aktorius Liamas Neesonas, 2009-aisiais per nelaimę slidinėjimo metu netekęs savo mylimos žmonos Natashos Richardson. Nors po nelaimės praėjo jau 5-eri metai, L. Neesonas pripažįsta, kad su šia tragedija jis nesusitaikė iki šiol, tačiau eiti į priekį jam padeda atvirumas pačiam sau.

L. Neesono žmonos mirtis suteikė galimybę gyventi trim žmonėm – kai N. Richardson gydytojai diagnozavo smegenų mirtį, jis leido jos organus (širdį, inkstus ir kepenis) persodinti kitiems žmonėms.

Oprah Winfrey

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Oprah Winfrey
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Oprah Winfrey

Šiuo metu Oprah Winfrey laikoma viena sėkmingiausių pasaulyje – jos laidos populiarios ne tik Amerikoje, bet ir visame pasaulyje. Vis dėlto iki karjeros viršūnės ir sėkmingo gyvenimo Oprah Winfrey teko ištverti itin skaudžius gyvenimo išbandymus. Būdama vos 10-ies, Oprah patyrė net kelių savo giminaičių seksualinį smurtą; nuo vieno iš jų, būdama vos 14-os, Oprah pastojo, tačiau savo sūnelio neteko iš karto po gimdymo.

Šią skaudžią gyvenimo paslaptį Oprah ilgai laikė savyje, kol galiausiai 1990 metais jos giminaitė spaudai papasakojo, kokia sunki buvo moters vaikystė ir paauglystė. Vėliau atvirame interviu Oprah džiaugėsi, kad paslaptis buvo atskleista ir pareiškė, kad tiesa ją išlaisvino.

Vis dėlto, kad ir kokia sunki buvo Oprah Winfrey paauglystė, ji sugebėjo baigti vidurinę mokyklą, universitete gaudavo pilną stipendiją ir galiausiai tapo visų gerbiama moterimi, kuria šiuo metu žavisi šimtai tūkstančių jos gerbėjų.

Joaquinas Phoenixas

AFP/„Scanpix“ nuotr./Joaquinas Phoenixas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Joaquinas Phoenixas

Amerikiečių aktorių Joaquiną Phoenixą labiausiai paveikė netikėta mylimo brolio mirtis. Tuo metu būdamas vos 19-os metų, jis savo narkotikų perdozavusį brolį rado gulintį ant grindų ir pat iškvietė greitąją pagalbą. Deja, visos gydytojų pastangos buvo nevaisingos – J. Phoenixo brolis jau buvo miręs. Po šios tragedijos aktorius sulaukė ganėtinai daug neigiamų pastabų žiniasklaidoje, todėl ryžosi kuriam laikui atsisakyti aktorystės.

Šis laikas dar jaunam vaikinui buvo nepaprastai sunkus, mylimo brolio netekties prislėgtas Joaquinas Phoenixas savo liūdesį skandinti pradėjo alkoholio stiklinėje ir stipriai įklimpo į narkotikų liūną, 2005 metais jis pats atsidūrė reabilitacijos klinikoje ir mažai trūko, kad nepasektų savo brolio pėdomis. Vis dėlto J. Poenixas sugebėjo atsitiesti – jis išsilaisvino iš priklausomybių spąstų ir tapo garsiu bei sėkmingu aktoriumi.

Charlize Theron

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Charlize Theron
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Charlize Theron

Iš Pietų Afrikos kilusi šiuo metu garsi aktorė Charlize Theron didžiausią savo gyvenimo tragediją patyrė būdama vos 15-os metų. Paauglės akyse jos motina šeiminio konflikto metu gindamasi nušovė savo agresyvų ir į alkoholį linkusį vyrą. Šį siaubingą vaizdą išvydusi paauglė neleido, kad jis sugadintų jai visą gyvenimą, – priešingai. Aktorė, iš savo motinos pasimokiusi stiprybės, išsiugdė nepaprastai didelį pasitikėjimą savimi, kuris padėjo jai išsikovoti gerbiamą vietą kino industrijoje. Charlize Theron tapo pirmąja aktore iš Pietų Afrikos, už vaidybą kine pelniusia garsiąją Oskaro statulėlę.

Nicole Kidman

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Nicole Kidman
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Nicole Kidman

Kiekviena moteris, be galo norinti vaikų, tačiau negalinti pastoti, suprastų, kaip sunku yra apie tai kalbėti, ypač kalbėti viešai. Tačiau Nicole Kidman pastaraisiais metais apie tai kalbėjo visiškai atvirai, nė kiek neslėpdama savo skausmo ir sielvarto. Garsi aktorė niekuomet nepasidavė – ji įsivaikino du vaikus ir galiausiai pagimdė nuostabią dukterį Sunday.

„Mano noras turėti vaiką buvo nepaprastai stiprus, patyriau daug persileidimų, išbandžiau įvairius vaisingumo gydymus ir štai pagaliau man nusišypsojo laimė. Tikimybė išnešioti vaiką buvo maža, todėl dukterį laikau didžiausiu savo gyvenimo stebuklu“, – apie išsipildžiusią svajonę Nicole Kidman atviravo žurnalui „Who“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius