Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 27

Kitoks požiūris: pasaulio dėsniai ir gyvenimo tiesos ezoterikos atstovų akimis

Kaip paaiškinti, kas vyksta pasaulyje? Kodėl daugybė žmonių jaučiasi darą ne tai, ką norėtų, gyveną ne taip, kaip norėtų, nepajėgia sukurti gražių santykių su artimaisiais? Siūlome įsiklausyti į ezoterikos atstovų samprotavimus – galbūt rasite atsakymus į jus dominančius klausimus!
Stebėjimas
Stebėjimas / Vida Press nuotr.

Elona Petkelienė, Lietuvos ezoterikų konfederacijos prezidentė: „Kas yra žmogus? „Vikipedija“ pateikia maždaug tokį apibūdinimą: tai – organinė būtybė, turinti kraujo ir nervų sistemas, įvairių organų... Bet mes – kur kas daugiau, nes esame sudaryti iš tų pačių elementų, iš kurių formavosi visata, – iš šviesos dalelių. Tai patvirtina kvantinė mechanika, kaip žinia, tyrinėjanti atomų ir kitų mikrodalelių judėjimo dėsningumą.

Šiuo metu visatoje vyksta visa apimančių kvantinių permainų, kurių negalime pačiupinėti taip pat kaip hologramos, bet jų pasireiškimas – hologramiškai akivaizdus: neregėtai išaugusi politinė konfrontacija, pabėgėlių lavina, didžiulis savižudybių, svaiginimosi narkotinėmis medžiagomis mastas ir t. t. Žmogaus psichika tiesiog nebeatlaiko stipraus energijos vibracijų kitimo. Tokiame kontekste nepaprastai svarbu suvokti, kad nesame vien tik kūnas, kad esame amžini, nes tokia yra siela. Ir kad visa, kas mums nutinka konkrečiame įsikūnijime, – jai skirtos pamokos.

Vida Press nuotr./Ezoterika
Vida Press nuotr.

Sielos žaizdos neužgis ir pasaulis aplink mus nesikeis, kol nesiliausime kaltinti kitų ir neprisiimsime atsakomybės patys.

Man ne kartą yra tekę bendrauti su 50–60 metų nugyvenusiais žmonėmis, dėl savo nesėkmių vis dar kaltinančiais mamas. Kai kurios iš jų jau išėjusios anapilin, o jų senstelėję vaikai tebesinešioja nuoskaudų. Sielos žaizdos neužgis ir pasaulis aplink mus nesikeis, kol nesiliausime kaltinti kitų ir neprisiimsime atsakomybės patys. Kol nepradėsime dėkoti visatai už pamokas (kad ir kokios sunkios jos būtų), nesistengsime jų suprasti ir išmokti. Pavyzdžiui, kaip būti mama, dukra, mylimąja – iš sielos, o ne ego pozicijos.“

Lėja Meilė Aumienė, bioterapeutė: „Aš, kaip ir visi žmonės, esu energoinformacinė būtybė. Svarbu tai, o ne statusas, ne veikla (mokslininkas, verslininkas, studentas, namų šeimininkė...). Jei šiuo metu išgyvenate laikotarpį, kai viskas krinta iš rankų, žlunga santykiai su mylimaisiais, slegia nenusakomas ilgesys ir liūdesys, nuolat ištinka pykčio, neapykantos, abejingumo sau ir kitiems priepuoliai, jei galvoje be perstojo girdite savo piktdžiugišką juoką, tada tikrai, tikrai atėjo laikas sustoti ir susivokti, kas esate.

Atsisukus į save, prasideda patys įdomiausi dalykai. Savęs pažinimas ir keitimasis dirbant su savimi – tai nuostabu! O mus supantys žmonės – ne kas kita, kaip mūsų atvaizdai. Visa, ką štai dabar, manęs klausydamiesi, galvojate apie mane, ką man jaučiate, susiję ne su manimi – su jumis. Dažnai girdžiu: „Kodėl gyvenimas toks sunkus?“ Tada aš, savo ruožtu, žmogaus klausiu: „O į ką jūs nuolat koncentruojate savo mintis?“ Materializuojasi tai, kas galvoje, nes minčių energija teka ten, kur nukreiptas dėmesys. Bet štai ką galima padaryti (ir būtent tai, stovėdama prieš jus ir drebėdama iš jaudulio, aš darau) – stengtis jį nukreipti į tas savo daleles, kurios šviečia, o ne tas, kurios stresuoja, bijo, liūdi, kenčia...“

Vida Press nuotr./Gamta
Vida Press nuotr./Gamta

Skirma Liepienė, astrologė: „Daug žmonių nerealizuoja to, kas jiems duota gamtos. Kas duota, labai gerai matosi astrologiškai. Įdomu, kad 6–7 metų vaikas dažnai pasako profesiją, kuri jam tikrai tiktų. Bet bėgant laikui atsiranda tų, kurie stumia jį savo parinkta kryptimi: tėvai nusprendžia, kad jų atžala gyvenime turėtų daryti tai ir tai, visuomenė perša paklausias specialybes... Raginu suaugusiuosius nepraleisti pro ausis šešiamečių kalbų.

Astrologija gali paaiškinti, ką mes atsinešame gimdami, bet kaip tai panaudosime, priklauso nuo mūsų pačių.

Ar horoskopas gali padėti renkantis specialybę? Tam tikros planetų padėtys rodo sėkmę politikoje, sporte, mene, tačiau neįdėjus darbo ji gali likti teorinė. Astrologas taip pat gali pamatyti, kokiais kanalais žmogui atkeliauja pinigai, kaip jis juos leidžia ir kam jie reikalingi. Klysta tie, kurie mano, kad visiems pinigai reikalingi toms pačioms reikmėms tenkinti. Horoskopas sako: šitas žmogus leis pinigus, kad susikurtų jaukų būstą, šitas – kad keliautų, o šitas – kad įtvirtintų savo valdžią.

Kai išgirstu, kad reikšmingą valstybės postą užims tas, kuris, žinau, orientuotas tik į save, visada kyla klausimas – ir ką gi tas žmogus duos mums, visuomenei? Astrologija gali paaiškinti, ką mes atsinešame gimdami, bet kaip tai panaudosime, priklauso nuo mūsų pačių.“

Vida Press nuotr./Zodiako ženklai
Vida Press nuotr.

TAIP PAT SKAITYKITE: Diskusija, besitęsianti šimtmečius: kokia buvo Egipto piramidžių paskirtis?

Nadežda Bezpalova, Runų ir druidų ordino vyriausioji žynė (Ukraina): „Kokių permainų gali sulaukti žmogus, kurio atspirties taškas – visa, kas jam įvyko vakar? Juk dauguma įsivaizduoja ateitį pagal tai, kokią turi profesiją, šeimą, išsilavinimą, sąskaitą banke, t.y. pagal praeitį. Kaip tada viena gali skirtis nuo kitos? O jei elgtumėtės kitaip – pamatytumėte ateitį iš ateities perspektyvos? Jei šiandien nuspręstumėte, kas būsite, kaip gyvensite po penkerių metų ir ką turite kasdien daryti, kad tai įvyktų?

Tik nesakykite man, kad „žmogus planuoja, Dievas juokiasi“. Negi tikrai manote, kad Jis vaikšto paskui jus ir trukdo būti sėkmės lydimam? Kad Dievas nori matyti jus diena dienon, iki pat mirties, devintą valandą ryto sėdančius vis prie to paties darbastalio ir nieko nesiekiančius? Kiekvienas žmogus turi paskirtį. Jei ji realizuojama – keliai atsiveria, jei ne – užsiveria. Jei jūsų širdies, pumpuojančios kraują, ląstelės nuspręstų elgtis kaip skrandžio ląstelės, kuo tai baigtųsi? Jums tikrai nebūtų gerai.

Vida Press nuotr./Runos
Vida Press nuotr.

Idealu, kai žmogus gyvena pagal savo norus ir jie sutampa su jo paskirtimi; blogai, jei yra priešingai. Kaip išsiaiškinti savo paskirtį? Sistemų esama įvairių, runos – viena iš jų. Mūsų ordinas, gyvuojantis 625 metus, puoselėja Jorkšyro runų mokyklos, kuriai jau 2000 metų, tradicijas. Mokykla įsikūrusi Oksforde, Didžiojoje Britanijoje.“

Snieguolė Lydekienė, gydytoja: „Kai studijavau mediciną Vilniaus universitete, direktyva buvo tokia: „Diagnozuok! Išgydyk!“ Osteopatija, netradicinės medicinos atšaka, kurią dabar praktikuoju, ragina: „Netrukdyk!“ Tai kur tas aukso vidurys?

Manau, kad jis atrandamas, jei specialistas girdi pas jį atėjusį žmogų, o ne naudojasi statistinėmis rekomendacijomis, skirtomis statistiniam žmogui. Vandens kiekis, kurį reikėtų išgerti per dieną, – geras pavyzdys. Jei aš vis skubu, lekiu, jaudinuosi, prakaituoju, man reikia tikrai daugiau vandens, nei patariama vartoti, o kai tyliai „sėdžiu pelkėje“ – gerokai mažiau...

Netradicinė medicina ne gydo, bet grąžina sveikatą, padėdama pačiam organizmui tai padaryti.

Atėjau į osteopatiją, nes čia vienodų, statistinių procedūrų nebūna. Iš esmės visi mes esame tokie pat pagal sandarą, visi turime ląstelių, cheminių elementų, jausmų, minčių, bet jie į mus sudėti skirtingu santykiu, todėl kiekvienas iš mūsų – absoliučiai kitoks ir vienodo gydymo negali būti. Netradicinė medicina ne gydo, bet grąžina sveikatą, padėdama pačiam organizmui tai padaryti. Kūrėjas mus sutvėrė tobulus, tai kodėl sergame? Todėl, kad nerezonuojame su šaltiniu ir situacija, į kurią esame patekę. Ji mums netinka, nes trukdo atsiskleisti, iš reikšti save.“

Vida Press nuotr./Žaluma
Vida Press nuotr.

Ana Lancova, Europos gyduolių ir ekstrasensų asociacijos narė (Rusija): „Man labai įdomi moters saviraiškos kryptis. Deja, mokyklose nemokoma, kaip tapti moterimi. Anksčiau mergaitės pasirengdavo šeimyniniam gyvenimui šeimoje ir ištekėdamos žinodavo, dėl ko tai daro, kaip turi elgtis tapusios žmonomis, kaip saugoti namų židinį. Pavyzdžiui, siuvinėdamos staltieses, pagalvėles mūsų prosenelės siūlu ir adata sukurdavo magiškų apsaugos simbolių. Dabartiniais laikais moterys stovi ant to paties laiptelio kaip vyrai, elgiasi kaip vyrai, bet jų prigimtis liko, kokia buvusi. Kaip ir anksčiau, nuo moteriškosios energijos priklauso, ar vyrams, vaikams, kitiems žmonėms šalia jų bus komfortiška. Kaip tą energiją įvertinti?

Jei moteris nori jausti pilnatvę šeimoje, ji turi išmokti vyrą moteriškai išmintingai stumti, bet ne už jį daryti.

Turbūt esate patyrę: vienų žmonių namuose gera būti, o iš kitų norisi sprukti be aiškios priežasties. Tą pojūtį lemia šeimininkės, namų židinio sergėtojos, energija. Pripildydama jos savo namus, ji sukuria apsaugą vyrui, vaikams, tos energijos buvimą jaučia arba jos pasigenda ir kiti žmonės. Jei vyras negali, nenori, nepajėgia būti tas, kuo jam skirta gamtos, t.y. krypties rodytoju, tai liudija, kad šalia jo esančiai moteriai trūksta moteriškosios energijos, kad iš jos vyras negauna impulso, kuris padėtų pamatyti tikslą.

Dažna moteris tokiu atveju elgiasi visiškai priešingai, nei reikėtų: „Aš pati galiu!“ Šitas kelias veda į aklavietę. Jei moteris nori jausti pilnatvę šeimoje, ji turi išmokti vyrą moteriškai išmintingai stumti, bet ne už jį daryti. Išmokti galima naudojant įvairias praktikas, skirtas darbui su savimi.“

TAIP PAT SKAITYKITE: Tapofobija: baimė būti palaidotam gyvam, virtusi masine psichoze

Vida Press nuotr./Moteris
Vida Press nuotr.

Remiantis skaičiais galima apibūdinti įvairius žmogaus gyvenimo periodus ir konkrečias dienas.

Galina Šmidt, skaitmeninės analizės specialistė: „Pagal išsilavinimą esu matematikė ir mane domina skaičių energija ir vibracijos. Skaičiai – tai, su kuo susiduriame kiekvieną dieną. Jais ją ir pradedame – pirmas klausimas nubudus: „Kiek dabar valandų?“ Visą gyvenimą mus lydi ir mūsų gimimo datos skaičiai. Jie teikia įvairios informacijos apie žmogų, pavyzdžiui, su kokiomis duotybėmis jis atėjo į pasaulį ir kokie jo tikslai. Remiantis skaičiais galima apibūdinti įvairius žmogaus gyvenimo periodus ir konkrečias dienas. Tam tikras dėsningumas, kurį pavyko nustatyti, leidžia daryti išvadą, kad metuose yra ypatingų, tarsi pažymėtų dienų.

Žiūriu į datą ir matau: šiandien – didelė tikimybė, kad kur nors įvyks žemės drebėjimas ar nukris lėktuvas... Ir štai ką dar pastebėjau analizuodama įvairius įvykius ir jų dalyvių gimimo datas: yra tiesioginis ryšys tarp tų dienų ir žmonių skaitmeninių charakteristikų. Akivaizdus įrodymas – nesenas įvykis su Rusijos lėktuvu, kuriam sprogus žuvo 224 žmonės. Viešojoje erdvėje buvo paskelbtos 217 keleivių gimimo datos. Kai jas išanalizavau, pasidarė aišku, kad tąkart buvo net trys viename: dienos, 83 procentų keleivių gimimo datų ir dar lėktuvo reiso numerio pavojingos vibracijos. Noriu pasakyti, kad yra toks kiekvienam prieinamas įrankis kaip Pitagoro kvadrato taisyklės, kurias taikant galima sužinoti daug įdomios informacijos apie save ir artimuosius, prognozuoti ateitį ir padaryti gyvenimą saugesnį.“

Vida Press nuotr./Skaičius
Vida Press nuotr.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius