Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 28

Madingiausi pasaulio ekorestoranai

Šiuo metu ypač populiaru klientus vilioti ekologijos idėjomis – tiek lėkštėje, tiek interjere. Pristatome vienus geriausių tokio pobūdžio pasaulio restoranų.
Restoranas „Soneva Kiri“
Restoranas „Soneva Kiri“ / tuxboard.com nuotr.
Pradėkime nuo egzotiškojo Tailando. Koh Kood saloje veikiančio restorano Soneva Kiri keptuvėse čirška iš nuosavų ekologiškų daržų ir sodų arba iš nedidelių salos ūkių atkeliavę produktai, o atsivertus vynų kainoraštį, galva gali apsvaigti vien nuo jų pasirinkimo – per 4 500 skirtingų šio gėrimo rūšių pavadinimų!

Vis dėlto didžiausią įspūdį čia užklydusiems smalsuoliams palieka restoraną supančios gamtos vaizdai ir galimybė papietauti bei pasižvalgyti po apylinkes iš beveik 5 m aukščio. Tiesa, prisėsti kviečiama ne pastate ar jo terasoje, o medyje kabančiame individualiame, iš bambukų supintame „krepšelyje“! Ne mažiau smagu stebėti ir padavėjo pastangas vienoje rankoje laikant padėklą, kita lynu prisitraukti iki reikiamo „krepšelio“. Beje, neįprasti bambukiniai nameliai visiškai ekologiški – supinti nenaudojant jokių vinių ar kitų statybinių medžiagų.

Norintiems pietauti medyje siūloma apsistoti viename iš ekologiškų viešbučių, į kuriuos svečiai plukdomi kateriais, o iki pasirinktos apgyvendinimo vietos atvežami vežimaičiais. Visas kompleksas buvo planuojamas ir statomas taip, kad aplinkai darytų kuo mažiau žalos. Čia galima rasti net ir „ekovilą“, suręstą iš molio ir gumos medžio. Apsigyventi joje nebūtina, tačiau pamatyti – privaloma.

Soneva Kiri savininkai Eva ir Sonu Shivdasani su šypsena prisimena, kad 1995 m. vienoje Maldyvų saloje planavo pasistatyti jaukų, nekenksmingą aplinkai vasarnamį, o šiandien valdo kol kas savo idėja lygių neturintį prabangių viešbučių ir restoranų tinklą.

Tiesa, tik atvykusiems svečiams personalas pasiūlo nusiauti batus. Paklausite, kam? Nes Soneva Kri filosofija teigia, kad viską galima pajusti tik basomis.

Smalsu, kuo stebina Londone veikianti užeiga Duke of Cambridge, Limoje (Peru) įkurtas restoranas Saqra ar Zanzibare (sala rytinėje Afrikos pakrantėje) esantis The Rock, skaitykite 44-ąjį populiariausio savaitraščio moterims „Ji“ numerį!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius