-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 02 18

Moteris liovėsi skusti barzdą: „Jaučiuosi žymiai moteriškesnė“

Dažniausiai nepageidaujamus plaukelius moterys stengiasi pašalinti kuo greičiau, kad tik niekas nepamatytų. O juk ši problema šiais laikais labai aktuali – nustebtumėte sužinoję, kiek daug dailiosios lyties atstovių kenčia dėl padidėjusio plaukuotumo...
Moteris
Moteris / Shutterstock nuotr.
Temos: 1 Depiliacija

Štai ir 23-ejų Harnaam Kaur jau nuo 11 metų kovoja su... barzda bei plaukeliais ant rankų, krūtinės ir kitų kūno vietų. Viso to priežastis – policistinių kiaušidžių sindromas. Sunku net apsakyti, kiek mergina turėjo iškęsti dėl tokios išvaizdos: iš jos buvo šaipomasi mokykloje, o internete – grasinama susidoroti...  Tačiau šiandien Harnaam Kaur į viską žvelgia kiek kitaip: liovusis šalinti veido plaukelius ji sako, kad „jaučiasi kur kas moteriškesnė“.

Taip nutiko todėl, kad mergina, sulaukusi 16-os, priėmė tikėjimą (Sikh), draudžiantį kūno depiliaciją: „Žinau, kad niekada nebešalinsiu plaukų nuo savo veido todėl, kad tokią mane sukūrė Dievas. Man patinka būti tokiai, kokia esu, be to, jaučiuosi moteriškesnė, seksualesnė. Išmokau save mylėti, ir niekas man nesutrukdys.“

Prieš tai Harnaam Kaur išbandė ne vieną depiliacijos būdą: vašką, balinimą, skutimą. Tačiau plaukeliai tik tamsėjo, storėjo, ir galiausiai mergina bijojo išeiti iš namų. Baisiausia tai, kad ją užplūdo juodos mintys, Harnaam graužėsi ir netgi galvojo apie savižudybę. Tokia savijauta – jau seniai praeityje, kadangi mergina jaučiasi išties laiminga.

Tiesa, jos šeima situaciją vertino prieštaringai. Tėvai manė, kad  Harnaam neturės normalaus gyvenimo, nesusiras gero darbo ir neištekės. „Tačiau tai mano gyvenimas, todėl tik mano reikalas, kaip turėčiau jį gyventi“, – sakė mergina.

Šiuo metu ji dirba mokytojos padėjėja ir jaučiasi laiminga. Harnaam dalijasi savo istorija, nes tiki, jog ji įkvėps ir kitas moteris, sustiprins jų pasitikėjimą savimi bei paskatins atrasti gyvenimo ramybę. 

VIDEO: Barzdota moteris pasakoja savo istoriją

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius