Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 01 25

„Negražių modelių agentūra“ laužo standartus

Kiekviena modelių agentūra turi tam tikrus kriterijus, pagal kuriuos išsirenka sau tinkamus modelius. Tiesa, „Ugly Models Agency“ (lietuvių k. „Negražių modelių agentūra“) kriterijai, vargu ar gali tilpti į įprastus grožio supratimo rėmus...
„Ugly Models Agency“ (liet. negražių modelių agentūros) modeliai
„Negražių modelių agentūros“ modeliai / ugly.org nuotr.

Taip, skamba gana šokiruojančiai. Kas gi norėtų sau pripažinti, kad yra negražus, ir dar viešai filmuotis bei fotografuotis reklamoms, projektams?.. Šiuo atveju kalbame apie nestandartinę, specifinę išvaizdą, kuri kai kam gali būti netgi naujas kelias pradėti kitą gyvenimą ar puiki galimybė įgauti daugiau pasitikėjimo savimi. Kad ir kaip būtų, ši išskirtinė Londone įsikūrusi agentūra sulaukia nemažai dėmesio.

Filmai apie Džeimsą Bondą, garsios firmos „Marks and Spencer“ reklamos, itališkasis „Vogue“, mados namai „Calvin Klein“... Ten reikia tavęs, jei esi... kitoks nei visi! Pasak agentūros darbuotojų, nesvarbus nei modelio ūgis, nei svoris, nei amžius, nei plaukų spalva... Svarbiausia – ryškus išskirtinumas.

Pavyzdžiui, Dellas, vienas populiariausių „negražių“ modelių, juo tapo visiškai atsitiktinai – jis tik pristatė siuntinį. Tačiau, kritęs į akį modelių agentūros savininkui, buvo paprašytas nusifotografuoti – ir štai! Dellas nėra tradicinės išvaizdos vyrukas: keisti dantys, atlėpusios ausys... Tokios išvaizdos modelio tikrai nesitikima išvysti ant podiumo ar glamūrinio žurnalo viršelyje. Tačiau Dellas nelaiko savęs negražiu, atvirkščiai – galvoja, kad atrodo puikiai, nors ir niekada nemanė, jog galėtų būti modelis. Tiesa, reklamose jis išties atrodo charizmatiškai ir traukia žmonių dėmesį savo išskirtine išvaizda.

Taigi agentūroje galima rasti pačių įvairiausių „egzempliorių“ bet kokiam skoniui ir bet kokiam projektui: merginų, vaikinų, dvynių, senukų, senučių ir šiaip įdomių keistuolių (pvz., pagyvenusių vyrukų, savo kūną papuošusių šimtais ar net tūkstančiais auskarų).

Agentūros, kuri gyvuoja jau daugiau kaip 40 metų, savininkas Marcas sako, kad pavadinimas „Ugly Models Agency“ buvo renkamas itin kruopščiai. Juk šiuo atveju žodis ugly visiems išskirtinės  išvaizdos žmonėms tarsi reiškia, kad jie sugeba ne ką mažiau nei pripažinti gražuoliai.

Vis dėlto, nepaisant sėkmės, kai kurie modeliai prisipažįsta nepasakojantys aplinkiniams, kokį darbą dirba. Štai jau minėtas Dellas sako: „Kartais žmonės manimi nepatiki, kai pasakau, kuo dirbu, todėl paprasčiau pasakyti, kad dirbu valytoju.“

Pasak agentūros savininko Marco, dauguma ragavusiųjų modelio duonos pamilsta save iš naujo, jiems pradeda patikti jų išvaizda, jie pamiršta savo kompleksus. Dabar agentūroje yra daugiau kaip 1 000 modelių ir panašu, kad jų skaičius didės.

Taigi sėkmė ir įdomus gyvenimas priklauso ne vien nuo grožio. Svarbiausia – požiūris…

VIDEO: Ugly Modeling Agency | National Geographic

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius