Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 09 05

Pora vestuvėms išleido... 1, 56 dolerio?

Jei manote, kad vestuvės kainuoja labai brangiai, šią žinutę perskaityti tiesiog privalote. Pora iš Škotijos sumušė rekordus, paskelbdama, kad savo vestuvių dienai išleido kur kas mažiau nei dauguma žmonių rytinei kavai...
Pora, vestuvėms išleidusi vos 1, 56 dolerio: Georgina Porteous ir Sidas Innesas
Pora, vestuvėms išleidusi vos 1, 56 dolerio: Georgina Porteous ir Sidas Innesas / „Youtube“ stopkadras

Atlikėja 36-erių metų Georgina Porteous ir 39-erių metų dainų autorius Sidas Innesas tikina, kad jų vestuvių biudžetas – vos 1, 56 dolerio (apie keturis litus), o tai skamba visiškai neįtikėtinai turint galvoje, kad puotoje dalyvavo 70 svečių...

 

Pasirodo, kad viskas prasidėjo tiesiog nuo didelės meilės daiktams, kuriuos galima perdirbti ar panaudoti ne vieną kartą. Tokiu principu pora ir rėmėsi planuodama vedybų ceremoniją. Taigi, 1,56 dolerio buvo išleisti vintažu dvelkiančiai vestuvinei dramblio kaulo suknelei, kuri buvo rasta freecycle.org, o Georginos vyras tądien apsivilko seną tvido kostiumą.

 

Žiedai taip pat nebuvo prabangūs – juos pora pasigamino iš ragų, rastų savo sode. Žinoma, jums greičiausiai rūpi vedybų šventės vieta? Pora nusprendė, kad geriausia švęsti namuose, tai yra daržinėje prie savo kotedžo, na o ceremonijai vadovavo jaunosios mama.

 

Viskas buvo išpuošta tame pačiame sode augančiomis gėlėmis, šieno ryšuliais, žibintais. Jaunieji buvo apdairūs ir paprašė, kad svečiai atsineštų sau maisto bei gėrimų. Na o nuotakos teta pasirūpino iškepti tortą. Fotografo darbo pagrindas buvo barteriniai mainai. Muzika pasirūpino jaunosios tėtis, saksofonu atlikęs įvairiausius džiazo kūrinius. Žodžiu, tuoktuvės pavyko puikiai. Džiaugėsi ir jaunieji, ir svečiai.  

 

„Norėjome, kad mūsų vestuvės būtų kitokios ir planuodami tapome kone apsėsti minties, kaip surasti kuo daugiau būdų sutaupyti. Tai buvo smagus, įdomus ir netikėtas iššūkis“, - pasakojo susituokusi pora.

 

Štai keli patarimai, norintiems sutaupyti per vestuves:

 

► Suknelę galite pasiskolinti iš draugių, giminaičių, pažįstamų, tačiau jeigu tokios galimybės nėra – interneto svetainėse pusvelčiui pardavinėjamos dailutėlės suknelės, apsivilktos vos vieną kartą.

 

► Žiedai. Juos taupioji pora darė iš surastų ragų, tačiau ne visi pasiryžę tokiems iššūkiams ir labiau vertina auksą, platiną ir pan. Norėdami sutaupyti, galite žiedus rinktis iš titano, sidabro, volframo...

 

► Patikėkite, jūs permokate už savo vestuvinę puokštę tą pačią akimirką, kai pasakote floristei, kad jums jos reikės vestuvėms... Sutaupyti galite rinkdamosi gėles iš savo sodo ir atsižvelgdamos į sezoną. Bijūnai, tulpės, gvazdikai, o gal mėlyna hortenzija, auganti pas močiutę kaime? Tai nieko nekainuos, o atrodys jaukiai ir skoningai.

 

► Vieta: galite vestuvių šventę daryti savo namų kieme arba pačiuose namuose, o gal pavyktų susitarti su vieno iš jūsų tėveliais, draugais, pažįstamais, žinoma, jeigu tik yra tokia galimybė. Kitu atveju stenkitės šventę planuoti ne sezono metu, kai kainos tampa mažesnės, nei per patį vasaros piką..

 

► Maistas. Štai Georgina ir Sidas paprašė svečių atsinešti maisto patiems. Tai puiki idėja. Tiesa, gal ne visiems lietuviams svečiams (ypač vyresnio amžiaus) priimtina. Tačiau net ir norėdami patys pavaišinti, galite išsisukti taip: kad ir patys sutaupytumėte ir svečiai būtų patenkinti, stenkitės sudaryti tokį valgiaraštį, kuriame nebūtų itin prabangių ingredientų. Svečiai tikrai nesikrims, jei negaus juodųjų ikrų, omarų ar austrių.

 

► Vestuvinis tortas. Dar vienas privalomas vestuvių atributas, kurį gali iškepti mama, teta, draugė. Jei tam nepritariate, nesirinkite trijų aukštų pyrago – retai kada svečiai jo suvalgo daug. Taigi, atsižvelkite į svečių skaičių ir surasite tinkamiausią variantą.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius