Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 04 23

„Purvini šokiai“ padeda moterims užmiršti operacijų baimę

Dauguma žmonių, kuriems tenka iškęsti chirurgines operacijas ar tiesiog pirmą kartą gultis ant operacinio stalo, dažniausiai jaučiasi įsitempę ir baiminasi to, kas jų laukia. Juk narkozė mūsų organizmui – joks malonumas!
Akimirka iš filmo „Purvini šokiai“
Akimirka iš filmo „Purvini šokiai“

Gydytojas anesteziologas Richardas Griffithsas iš Didžiosios Britanijos, Peterboro, sugalvojo planą, kaip padėti žmonėms tinkamai nusiteikti operacijai. Ilgai stebėjęs pacientus, jis pamatė, kad šie daug dėmesio skiria mėgstamoms laidoms ir filmams. R. Griffithsas pradėjo domėtis, kokie būtent televizijos vaizdai jiems padeda užsimiršti ir atsipalaiduoti. Apklausa nenuvylė! Pasirodo, mėgstamiausiųjų viršūnėje puikuojasi tokie filmai kaip „Muzikos garsai“, „Žydroji planeta“, o daugiausia moteriškų ovacijų sulaukė „Purvini šokiai“. 

Taigi, atsižvelgdamas į situaciją, anesteziologas šiuo metu pacientams siūlo bendrąją narkozę pakeisti vietine nejautra ir mėgstamu filmu. „Toks pasiūlymas ypač priimtinas ir patinka daugeliui pagyvenusių žmonių. Be to, jie taip įsijaučia stebėdami savo mėgstamas programas, kad nė nepastebi, jog operacija jau baigta. Džiaugiausi, jog ši idėja padeda išvengti bendrosios narkozės“, – sako anesteziologas.

Iris Quirolo, 75-erių moteris, buvo viena pirmųjų, išbandžiusi naująją gydytojo operacijos atlikimo tvarką. „Žinau, ką tai reiškia, kai reikalinga bendra narkozė. Turėjau „malonumą“ iškęsti ne vieną operaciją ir pabudusi jaučiausi tiesiog siaubingai. Kai gydytojas man pasiūlė šią galimybę, t. y. vietinę nejautrą su mano mėgstamu filmu „Muzikos garsai“, iš karto sutikau! Tik užsidėjau ausines ir tą pačią akimirką pamiršau, kad apskritai esu operacinėje. Taigi, jei dar teks gultis ant operacinio stalo, tai tik su mėgstamu filmu!“ – džiaugiasi Iris. 

Tai tik dar vienas įrodymas, kad skausmas, baimė ir kiti nemalonumai – viskas priklauso nuo mūsų nusiteikimo ir emocinės aplinkos. Jei ji palanki, jei mes nusiteikę pozityviai, tuomet viskas vyksta sklandžiai.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius