Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 13

Ryanas Goslingas – apdovanotas talentais

Šiais metais Auksinių gaublių ceremonijoje rekordinį apdovanojimų skaičių susišlavė miuziklas „Kalifornijos svajos“. Už pagrindinį vaidmenį filme įvertintas ir moterų numylėtinis Ryanas Goslingas, Holivude vadinamas triguba jėga. Gražuolis aktorius ne tik vaidina, bet ir šoka, dainuoja.
Eva Mendes ir Ryanas Goslingas
Eva Mendes ir Ryanas Goslingas / AOP nuotr.

Pagaliau kino ekranuose

Jaunystėje vaidybos serialuose duonos paragavęs Ryanas Goslingas ties tuo nesustojo. Nusprendęs, kad nori tobulėti ir vaidinti vis kitą vaidmenį, jis ryžosi išbandyti save ir kine. Pilnametystės sulaukusiam Ryanui pakako tik vieno antraplanio vaidmens dramoje apie amerikietiškąjį futbolą ir jis išgarsėjo kaip perspektyvus jaunas aktorius.

„Scanpix“ nuotr./Emma Stone ir Ryanas Goslingas
„Scanpix“ nuotr./Emma Stone ir Ryanas Goslingas

Kitas vaidmuo jau buvo pagrindinis – juostoje „Fanatikas“ (The Believer, 2001) R. Goslingas vaidino žydą neonacį. Šis sukrečiamai tikroviškas personažas buvo įvertintas „Sundance“ kino festivalio žiūri.

Kelis kitus vaidmenis Ryanas atliko ne itin pelninguose ir įsimintinuose filmuose, tačiau jo talentas vis tiek neliko nepastebėtas. Kai kuriuos aktoriaus sukurtus personažus kritikai įvertino štai taip: „Tai fenomenalus darbas, nors filmas – visiškas šlamštas.“

Kadras iš filmo/Ryanas Goslingas ir Emma Stone filme „Kalifornijos svajos“
Kadras iš filmo/Ryanas Goslingas ir Emma Stone filme „Kalifornijos svajos“

Tikruoju proveržiu aktoriaus karjeroje tapo juosta „Užrašų knygelė“ (Notebook, 2004). Nepakartojama R.Goslingo ir partnerės Rachel McAdams vaidyba šį filmą pakėlė į neregėtas populiarumo aukštumas. Net praėjus keliolikai metų, „Užrašų knygelė“ laikoma viena gražiausių romantiškų juostų kino istorijoje.

VIDEO: Filmo „Užrašų knygelė“ anonsas

Ryanas filme vaidina jauną, nuoširdų ir visiškai meilei atsiduodantį vaikiną, vėliau vyrą, sudaužyta širdimi, kuri vis dar šaukiasi tos pačios moters. Įdomu tai, kad šis darbas abiem aktoriams buvo didelis iššūkis, nes vienas kitam nejuto nė menkiausios simpatijos.

Už vaidmenį R. Goslingas buvo apdovanotas vienu „MTV“ ir keturiais „Teen Choice“ apdovanojimais.

Kitos kino dovanos

Drįstame teigti, kad R. Goslingui įsimintiniausias buvo kino juostos „Niujorko šešėlyje“ (The Place Beyond the Pines, 2013) filmavimas. Filmavimo aikštelėje jis susipažino su aktore Eva Mendes, kuri vaidino moterį, pagimdžiusią jam sūnų.

Vida Press nuotr./Eva Mendes ir Ryanas Goslingas
Vida Press nuotr./Eva Mendes ir Ryanas Goslingas

Pora drauge nuo pat filmavimo darbų pradžios – 2011 m. Šiuo metu jiedu augina dvi dukreles, tačiau vestuvių nebuvo, arba tai yra pirmoji garsi pora, kuriai pavyko susituokti slapčia. Viena, ką tikrai žinome, – Ryanas myli ir labai vertina mylimąją.

Atsiimdamas Auksinį gaublį jis dėkojo savo moteriai už suteiktą galimybę filmuotis kino juostoje „Kalifornijos svajos“. Kol jis dirbo, Eva rūpinosi pirmagime ir jau laukėsi antrosios dukrytės (kūdikis gimė praėjusių metų balandį).

R.Goslingas nedvejojo, kad jei ne mylimosios supratingumas ir atsidavimas, ant scenos su Auksiniu gaubliu rankose būtų stovėjęs kitas aktorius.

VIDEO: Filmo „Užrašų knygelė“ anonsas

Neatrodo, kad toks malonus vyro elgesys galėtų būti apsimestinis. Daugelis šio gražaus žmogaus darbų iškalbingi. R.Goslingas yra organizacijos PETA narys, aktyviai dalyvaujantis įvairiose kampanijose, siekiant užkirsti kelią gyvūnų kančioms.

AOP nuotr./Eva Mendes ir Ryanas Goslingas
AOP nuotr./Eva Mendes ir Ryanas Goslingas

2005 m., Misisipėje praūžus Katrinos uraganui, žinomas vyras pasiraitojo rankoves ir drauge su kitais savanoriais tvarkė nusiaubtas apylinkes. Su kelių organizacijų nariais jis keliavo į Čadą, Ugandą, Kongą gelbėti nuo genocido ir teroro išpuolių kenčiančius žmones. Taip pat aktorius dosniai remia projektus, skirtus vaikams šviesti ir skurdui visame pasaulyje mažinti.

Plačiau apie Holivudo aktorių, moterų numylėtinį Ryaną Goslingą skaitykite 2-ajame „Ji“ numeryje!

Redakcijos archyvo nuotr./Žurnalas „Ji“ (2 nr.)
Redakcijos archyvo nuotr./Žurnalas „Ji“ (2 nr.)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius