Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 15

Rytiečių horoskopas: kaip bendrauti su vaiku?

Mūsų charakteris formuojasi jau nuo pat kūdikystės, todėl aktualus ne tik vardas, pavardė, bet ir gimimo diena, valanda, metai... Ką apie mylimus mažylius gali atskleisti rytiečių horoskopas?
Mergaitė
Mergaitė / Fotolia nuotr.

Žiurkė

Gimę šiais metais mažyliai niekaip nenustygsta vietoje, tačiau dažniausiai to neparodo, kad nekiltų jokių konfliktų ir netektų klausytis pamokslų. Turbūt todėl šie vaikučiai daugeliui atrodo tobuli. Iš tiesų jų širdyse siaučia tikra audra! Todėl tėveliai turėtų atkreipti dėmesį į vaiko emocijas ir pasistengti suvaldyti jas, kad šios neišsiveržtų lyg ugnikalnio lava. Šie mažyliai pareigingi ir tvarkingi, bet labai greitai užmiršta, kur pasidėjo savo taip mylėtus daiktus. Arba labai netikėtai dingsta ir gimdytojams svarbūs mažmožiai. Kartais Žiurkės metais gimę vaikai būna pikti, tačiau nerodo savo agresijos atvira ugnimi – jie verčiau iškrės kokią klastingą šunybę. Taigi žinokite, su kuo turite reikalą.

Jautis

Maži jaučiai yra užsispyrę, todėl gauti iš jų tai, ko trokštate, arba ką liepiate jiems padaryti, bus tikrai nepaprasta. Jiems praktiškai neegzistuoja joks autoritetas. Žinoma, tėvai vaidina itin svarbų vaidmenį, bet jeigu jie tarpusavyje neapsisprendžia ir paleidžia vadžias – gero nelauk.Triukšmingi žaidimai ir linksmybės beveik netraukia jautukų. Jiems smagiau vienumoje. Tačiau jeigu tėvai padeda adaptuotis kolektyve, mažieji jaučiasi laimingi, antraip gresia pykčio priepuoliai, uždarumas. Į pastabas, pašaipas jie reaguoja itin jautriai ir gali kaip reikiant užvožti priešininkui. Jie pragmatikai, mėgsta lyderiauti, nepasiduoda be kovos, nori būti geriausi.

Tigras

Šie mažyliai beveik nekelia jokių problemų gimdytojams: yra paklusnūs, noriai padeda suaugusiesiems, o jeigu ir šėlsta, jų žaidimai būna smagūs ir nesukelia aplinkiniams jokių nepatogumų. Tiesa, nereikėtų pataikauti šių tigriukų kaprizams – vieno karto pakanka, kad vėliau neatsigintumėte jų reikalavimų. O jie gali būti išties dideli! Ramybę tėvai praras, kai vaikams atkeliaus sunkioji paauglystė, nes tada tigriukai atsiskleis visu „gražumu“. Gali būti, kad gimdytojai nebeteks paskutinių kantrybės ir ramybės likučių... Kaip ištverti nelengvą laikotarpį? Rodyti gerą pavyzdį ir stengtis kuo daugiau kalbėtis. Priekaištai pažadins tigriukuose tūnantį žvėrį, kurio greičiausiai nesuvaldysite.

Triušis

Mažieji, gimusieji Triušio metais, – švelnūs, meilus. Jiems patinka pagyros, todėl dažniausiai laikosi visų taisyklių ir atlieka visas paskirtas užduotis. Tačiau nebandykite ant jų šaukti, kelti balso, barti – tai šiems vaikučiams sukels didžiulį stresą. Jie yra jautrūs, tad bet kokie gąsdinimai ar bandymai užsiimti jiems neįdomia, nepriimtina veikla baigsis sudirgusia nervų sistema. Triušiukai daugiau linkę į meninius, humanitarinius mokslus, todėl galite pabandyti sudominti juos piešimu, kalbomis, knygomis, kūryba. Trumpai tariant, jūsų užduotis – padėti šiems vaikučiams atrasti savo talentus ir stengtis sukurti laimingą, sėkmės kupiną gyvenimą.

Drakonas

Itin kūrybingi, fantazijos kupini ir visuomet sugalvojantys ką veikti mažyliai negali pakęsti griežtų taisyklių. Drakoniukai – išskirtinės asmenybės, todėl tėvams tenka nelengva užduotis: jiems būtina išlaikyti taktiškumą bendraujant, galvoti, ką kalba, neįskaudinti  vaiko. Šie mažyliai neretai pirma pasako, tik paskui pagalvoja, todėl labiau pakenkia sau, o ne aplinkiniams. Dažnai drakoniukai nemoka susivaldyti, todėl turi problemų mokykloje ar darbe, yra per daug patiklūs, nemoka meluoti, o tiesa ne visuomet skani... Jie svajoja būti lyderiais, tad jei nepasiseka – kremtasi ir siekia dėmesio neadekvačiais būdais. Ilgainiui viskas susidėlioja į vietas. Viena stipriausių šių vaikų savybių – mokėjimas pakovoti už save ir visų sunkumų įveikimas.  

Gyvatė

Tai – paklusnios  asmenybės, visuomet besielgiančios gražiai, draugiškai ir klausančios suaugusiųjų. Kadangi šie mažyliai dažnai bijo nepateisinti lūkesčių, sudaužyti viltis, visuomet stengiasi elgtis teisingai. Vėliau vaikams, gimusiems Gyvatės metais, puikiai sekasi mokykloje, universitete. Kai kurie jų linkę tik į tiksliuosius, o kiti tik į humanitarinius mokslus. Tiesa, klausyti, ką kalba šie mažyliai, reikėtų atsargiai, mat Gyvatės dažnai meluoja norėdamos sulaukti kitų žmonių (taip pat ir tėvų) dėmesio. Iš pradžių viskas prasideda tarsi nekaltas žaidimas, tačiau bręsdami jie gali virsti tikrais melo virtuozais. Su šiais vaikais kiti trokšta užmegzti artimus ryšius, draugauti, o štai jie patys kenčia nuo per didelio dėmesio ir gyvena savo fantazijų pasaulyje.

 Arklys

Mažieji arkliukai impulsyvūs, nenustygstantys vietoje, sunkiai susikoncentruoja ir atlieka vieną darbą, nes jiems norisi judėti, išvaikyti nuobodulį. Čia jau tėvų pareiga sugalvoti jiems kažką naujo ir įdomaus: žaidimus mažyliai dievina kur kas labiau nei mokslus, o nuo disciplinos bėga kuo toliau. Dažnai iš šių vaikų išauga aktyvūs sportininkai, mat būtent tokia veikla jiems padeda išeikvoti didžiulius energijos resursus. Taip pat tai puikus būdas išmokti pareigingumo, tvarkos, atsakomybės. Su bendraamžiais arkliukai sutaria idealiai, nes jie patys trykšta džiaugsmu, o gera nuotaika užkrečia ir draugus. O kur dar įdomūs žaidimai, nuotykiai, kalbos? Tiesa, jie turėtų išmokti atsakyti už  savo poelgius, kad netaptų visiškai nevaldomi.

Ožka

Šie vaikai gali būti net labai kaprizingi, isteriški, kai nori ko nors pasiekti. Jie sunkiai ištveria skausmą, todėl net menkiausia žaizdelė mažyliams gali virsti tikra pasaulio katastrofa. Tiesa, jie moka išreikalauti to, ko trokšta, ir nieko keista – charizma jau nuo pirmų dienų šviečia jų akyse lyg ryški saulė. Jei norite, kad iš „ožiuko“ išaugtų savimi pasitikintis ir tvirtas žmogus, nesileiskite vedžiojami už nosies! Tik nereikia rautis plaukų nuo galvos – stenkitės paaiškinti, kodėl vienaip, o ne kitaip elgiatės. Beje, šie vaikučiai nedraugauja su laiku, t. y. jiems neegzistuoja terminai, valandos ir kitos laiko ypatybės. Kad netaptų nuolatiniais vėluotojais, reikėtų stengtis supažindinti juos su pagrindiniais dienos režimo principais. Tik nereikia perdėto griežtumo – verčiau įsitraukite į žaidimą. Taip kur kas smagiau.

Beždžionė

Tai – gudrios pasiutėlės, visuomet žinančios, kaip išnešti sveiką kailį ir likti nenubaustoms. Šie vaikai tiesiog idealiai moka manipuliuoti tėvais, draugais, mokytojais, auklėtojais ir visais kitais žmonėmis, kurie juos supa. Darydamos nešvarius darbelius, jos nė nesusimąsto, kad gali būti nubaustos. Jeigu beždžioniukams gera širdyje, jie apdovanoja gerumu visą pasaulį ir stengiasi gimdytojams palengvinti gyvenimą. Su kitais vaikais Beždžionės metais gimusieji sutaria puikiai, yra smalsūs ir stengiasi užmegzti kuo daugiau draugystės ryšių. Tiesa, kai kuriais gali pasinaudoti tiesiog tikslui pasiekti. Beždžioniukai turi aštrų liežuvį ir sau leidžia išsakyti net skaudžiausią kritiką ar pasijuokti, patraukti per dantį. Kartais tai įskaudina aplinkinius, tačiau kol tokie vaikai patys neatsiduria tų, iš kurių šaipomasi kailyje, tol nesupranta, kad daro elgėsi netinkamai.

Gaidys

Užsispyrę, drąsūs ir mėgstantys būti dėmesio centre, dievinantys dideles kompanijas, norintys linksmintis. Triukšmingi žaidimai – tai jų arkliukas. Taigi tyleniais šių atžalų nepavadinsi. Tai – smalsios asmenybės, tačiau šis bruožas atsiskleidžia ne pačia maloniausia prasme, nes jos nuolat įsipainioja į kokias nors pavojingas situacijas. Todėl atidžiai stebėkite, kuo užsiima jūsų vaikas. Kaip sakoma, jeigu iš vaiko kambario „sklinda“ tyla, vadinasi, gero nelauk... Gaidžio metais gimę vaikai itin susirūpinę savo ateitimi, todėl yra vieni geriausių mokinių, atsakingi, nori pasiekti karjeros aukštumų, apsirūpinti sočiai ir nerūpestingai ateičiai. Be to, jie mėgsta komfortą, o dėl to juk reikia kaip reikiant pasistengti.

Šuo

Nors šie vaikai moka draugauti, tačiau bičiulių neturi daug, o pirmenybę dažniau teikia savo sugalvotam,  o ne realiam pasauliui. Gyventi svajonėse jiems būna kur kas jaukiau ir patogiau. Reikalaudami iš aplinkinių visiško atsidavimo, jie jaučiasi vieniši, todėl tėvams reikėtų atkreipti dėmesį ir paaiškinti, kad visi vaikai savo jausmus išreiškia skirtingai. Kuo mažiau spausite savo vaikus mokytis, tuo labiau jie domėsis mokslo pasauliu: jie išsiskiria puikia atmintimi, noru tobulėti, smalsumu. Patartina Šuns metais gimusiems mažyliams atskleisti realaus pasaulio grožį, keliauti, eiti su jais į muziejus, parodas, kino filmus, kad susidarytų įspūdį ir išmoktų jaustis puikiai ten, kur yra.

Kiaulė

Šie vaikai itin mieli ir puikiai sutaria su gimdytojais. Tėvai irgi negali atsidžiaugti, nes mažyliai stengiasi jiems padėti namuose, puikiai mokosi, noriai bendrauja. Tačiau jeigu vaikas nesulaukia dėmesio, pasijunta atstumtas ir nereikalingas, tuomet gerąsias būdo savybes pakeičia pyktis, užsispyrimas, netgi kerštas. Šie vaikučiai patiklūs ir lengvai patikės bet kuo, kas jiems sakoma. Todėl gimdytojai turėtų nuo pat pirmųjų dienų stengtis įskiepyti tam tikras vertybes ir supratimą apie tai, kad visi žmonės yra labai skirtingi, o jų ketinimai ne vien medumi tepti. Venkite su Kiaulės metais gimusiais kalbėti aštriai, pakeltu tonu, rėkti ir barti. Jie ilgai viską analizuoja, mąsto, todėl vėliau tampa uždari ir nepasitikintys savimi. Draugus šie vaikai susiranda visam gyvenimui, yra protingi, kiek lėtoki.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius