Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 17

Santuokos sėkmė pagal sutuoktinių amžiaus skirtumą

Senovės iranėnai ir kiti pranašo Zaratustros sekėjai jau prieš daugelį šimtmečių teigė, kad tuoktis reikia tik gerai viską apsvarsčius, nes liepsnojanti aistra santuokinės laimės dar negarantuoja. Senovės išminčiai patarė atkreipti būsimųjų sutuoktinių dėmesį ir į amžiaus skirtumą.
Laiminga pora
Laiminga pora / Fotolia nuotr.
Temos: 1 Amžius

Pagal Avestos (šventoji Zaratustros sekėjų knyga) astrologinę tradiciją Naujieji metai prasideda kovo 21 dieną, Saulei įžengus į Avino žvaigždyną. Todėl jeigu vienas sutuoktinis yra gimęs prieš kovo 21 dieną, o antrasis – po kovo 21-osios, iš abiejų partnerių amžiaus skirtumo reikia vienerius metus atimti. Jeigu abu jaunavedžiai yra gimę po kovo 21-osios, jų amžiaus skirtumas gaunamas tiesiog suskaičiavus metus.

Tarkime, jūs gimėte 1979 metų gegužės 27 dieną, o jūsų vyras arba sužadėtinis – 1976 metų sausio 17-ąją. Taigi vienas jūsų esate gimęs prieš kovo 21-ąją, kitas – po šios dienos. Jūsų amžiaus skirtumas – 3 metai, tačiau pagal Avestos astrologijos taisykles jis lygus 2 metams.

 Amžiaus skirtumas mažiau nei 9 mėnesiai (daugiau negu 9 mėnesiai skaičiuotini kaip vieneri metai). Tarp sutuoktinių susiklosto labai konservatyvūs, bet stabilūs santykiai, kuriems nebūdingas pavyduliavimas, tuščiagarbiškumas ar siekimas bet kokia kaina tapti lyderiu šeimoje. Tvirta, tik gal šiek tiek nuobodoka santuoka.

Amžiaus skirtumas 1 metai. Susiklosto tvirti dalykiški tarpusavio santykiai. Nors labai retai būna pagrįsta abipusiu susižavėjimu, ši partnerystė sukuria sąlygas sparčiai pagerinti vieno iš sutuoktinių materialinę padėtį. Tokią santuoką geriausiai sudaryti dėl išskaičiavimo.

Amžiaus skirtumas 2 metai. Suteikia iliuzinę tvirtos šeimos formą. Santuoka gali išlikti tik dvasiniu pagrindu, stiprinama bendrais sutuoktinių interesais. Jeigu santuoka sudaroma vadovaujantis emocijomis arba išskaičiavimu, yra didelė tikimybė, kad išblėsusi aistra pavirs antipatija ir santuoka iširs.

Amžiaus skirtumas 3 metai. Tokia santuoka lemia labai įtemptus santykius, kuriuos palaiko tik nuolatinė tarpusavio konkurencija. Labai dažnai atsiduriama ties skyrybų riba. Taip pat dažnai audringai pykstamasi ir emocingai taikomasi. Tačiau tai labai įdomūs ir jausmingi santykiai, kurie niekada nevirsta rutina...

Amžiaus skirtumas 4 metai. Didelė tikimybė, kad tai bus daugiau ar mažiau harmoninga santuoka, pagrįsta tarpusavio pasitikėjimu, simpatija, moraline parama ir bendrais interesais. Deja, laikui bėgant sutuoktinių santykiai gali virsti nuobodžia pareiga. Kad taip nenutiktų, tokia pora turės dėti nemažai pastangų.

Amžiaus skirtumas 5 arba 10 metų. Tai – ne atsitiktinis susitikimas. Partnerius sieja stiprus karminis ryšys, tad jie visada turi padėti vienas kitam. Sutuoktiniai turi siekti bendro tikslo, tačiau vienas jų neišvengiamai turi būti lyderis arba vedlys, o kitas amžinas globotinis. Nepaisant to, santuoka bus ilga ir tvirta.

Amžiaus skirtumas 6 arba 9 metai. Gana sunki, o kartais net agresyvi tarpusavio santykių forma. Šią santuoką neretai lydi įvairūs išbandymai, kova, intrigos, taip pat artimų giminaičių pinklės. Tokia sąjunga tinkamiausia žmonėms, kuriems ramus šeiminis gyvenimas kelia nuobodulį, taip pat aštrių pojūčių mėgėjams. Be to, tai tinkamas variantas vyrams, kurie nepakenčia būti po žmonos padu. Geras dalykas tas, kad tokia santuoka daug ko išmoko, verčia partnerius tobulėti ir pažinti vienas kitą.  Aišku, jei jie nepasuka lengviausiu – skyrybų keliu.

Amžiaus skirtumas 7 arba 14 metų. Tai vienas komplikuočiausių santuokos variantų. Šeiminį gyvenimą nuolat nuodys nesibaigiančios paslaptys ir slapukavimai, nesupratimas, nesugebėjimas susitarti. Aplinkiniai nuolat kišis į šeimos reikalus. Nežinia, kiek ilgai truks tokia santuoka, tačiau yra tikimybės, kad ji gali baigtis vieno iš partnerių nerviniu išsekimu arba triukšmingu pasitraukimu.

Amžiaus skirtumas 8 metai. Tai harmoningiausia santuoka, abiem sutuoktiniams nuolat teikianti dvasinio komforto ir teigiamų emocijų. Ši sąjunga remiasi partnerių nesavanaudiškumu, dvasiniu artumu ir mokėjimu išklausyti. Santykių tvirtumas ir dvasios ramybė skatina atsiskleisti kūrybinį potencialą, o tai dar labiau sutvirtina laimingą santuoką.

Amžiaus skirtumas 11 metų. Tokios santuokos pasekmės gali būti labai nenuspėjamos. Tarp partnerių susiklosto santykiai, grindžiami principu „Viskas arba nieko“. Šeiminiame gyvenime galimos nuolatinės permainos, kova dėl lyderio pozicijos, nesiliaujantis vienas kito kritikavimas. Ši santuoka turi vieną gerą bruožą – net ir mirtinai susipykę, partneriai tiesiog negali vienas be kito...

Amžiaus skirtumas 12 metų. Didžiuliai rūpesčiai dėl partnerių nesugebėjimo suprasti vienas kitą ir negalėjimo, iškilus būtinybei, veikti išvien. Santykių pradžia gali būti puiki, tačiau laikui bėgant emocijos išblėsta, ir santuokoje pakvimpa santykių krize. Net ilgai besitęsianti santuoka negali būti tvirta, nes vienas partneris, vedamas savų paskatų, neretai stengiasi visaip kliudyti antrajam dvasiškai tobulėti.

Amžiaus skirtumas 13 metų. Partnerių tarpusavio santykiams turi įtakos antgamtinės jėgos. Juos siejantys ryšiai – skaidrūs, nesavanaudiški, padedantys dvasiškai tobulėti, pasiekti aukštesnį sąmonės lygmenį. Vienas iš partnerių taps antrojo moraliniu ramsčiu, savotišku dvasiniu vadovu. Tokia santuoka – tarsi „laiptai į dangų“, kelias į intelektualines ir moralines aukštumas.

Amžiaus skirtumas 15 metų. Šie partneriai taps neišskiriami, nes juos sieja stipriausi karminiai ryšiai. Tačiau ir šiai santuokai būdingos savotiškos „povandeninės srovės“. Todėl sutuoktiniai arba padeda vienas kitam pasirinkti teisingą gyvenimo kelią, arba nejučia daro neigiamą įtaką, ir todėl partnerio karminės skolos tik padidėja.

Amžiaus skirtumas 16 metų. Šiuo atveju užsimezga vadinamieji veidrodiniai tarpusavio ryšiai ir partneriai puikiai vienas kitą papildo. Sutuoktinių santykiai taip pat gali būti pagrįsti „mokinio – mokytojo“ principu, kai šeimoje vyrauja aiškus lyderis ir globėjas. Tačiau jeigu meilė pavirs neapykanta (tokioje santuokoje tai nėra retas reiškinys), tarp sutuoktinių prasidės nuožmi ir negailestinga kova.

Amžiaus skirtumas 17 metų lemia tokias pat santuokos savybes, kaip ir vienerių metų skirtumas; 18 metų – tokias pat, kaip dvejų metų skirtumas, ir taip toliau. Iš sutuoktinių amžiaus skirtumo tereikia atimti 16-ką.

Taip pat skaitykite:

Santykių strategija pagal horoskopą

Kaip metai keičia santuoką

Seksualumas pagal stichiją

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius