Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

10 karališkųjų grožio ir mados tradicijų, kurias Meghan Markle jau sulaužė

Jau visi turėtų žinoti, kad britų karališkoji šeima turi labai daug taisyklių – nuo asmenukių uždraudimo Kensingtonų rūmuose iki draudimo karališkosios šeimos moterims viešumoje nusivilkti paltą – tad Meghan Markle laikas kibti į mokslus.
Princas Harry ir Meghan Markle
Princas Harry ir Meghan Markle / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.

Be to, sprendžiant iš to, kiek karališkosios šeimos tradicijų jau sulaužė 36-erių gražuolė (kas žinojo, kad netvarkingas kuodukas sukels tiek problemų), ji turi dar daug išmokti, prieš gegužės mėnesį ištekėdama už princo Harry, rašoma uk.businessinsider.com

Mes skaičiuojame visus karališkuosius grožio ir mados tabu, kuriuos „Kostiumuotųjų“ (angl. Suits) aktorė jau pamynė. Nors ji sulaužė daugybę karališkosios šeimos taisyklių (duodama autografą), mes stebime visus maištingus judesius mados ir grožio sferose.

Galbūt jos nusižengimai yra tikslingi, ir M.Markle tiesia sau kelią už savo būsimos šeimos senamadiškų tradicijų ribų. Galbūt ji dar nežino taisyklių. Bet kokiu atveju, įdomu pažiūrėti į kiekvieną Meghan Markle nesėkmę prieš jai tampant kunigaikštiene.

Rankinės nešiojimas

M.Markle nepaisė karališkosios šeimos tradicijos praėjusį lapkritį, kai dalyvavo oficialiose sužadėtuvėse su princu Harry, nešina bordo ir mėlynos spalvos „Strathbury“ rankine.

Pasak karališkojo etiketo specialisto Williamo Hansono, karališkosios šeimos moterys yra skatinamos nešioti delninukes, o ne rankines su rankenėlėmis – taip žmonės nesiverš paspausti joms rankų.

Pagal tradicijas žmonėms leidžiama paspausti karališkosios šeimos narių ranką tik tuo atveju, jei karališkosios šeimos narys pirmas ją ištiesia, o ne atvirkščiai. Todėl pastaruoju metu M.Markle vis dažniau pastebima su pinigine, o ne rankine.

„Scanpix“/AP nuotr./Meghan Markle
„Scanpix“/AP nuotr./Meghan Markle

„Negalima tiesti rankos jokiam karališkosios šeimos nariui (karališko kraujo ar į šeimą patekusiam per santuoką), nebent jie pirmieji ištiesia ranką – toks protokolas“, – „The Daily Mail“ sakė W.Hansonas.

Žandikaulių kontūravimas

Nors tai nėra oficiali taisyklė, karališkosios šeimos moterys paprastai dažosi paprastai ir subtiliai. Nors kai kurios moterys, pavyzdžiui, princesė Diana su savo mėlynu akių kontūru, vaikščiojo ant ašmenų, daugumos makiažas yra švarus ir atrodantis natūraliai (pavyzdžiui, Kate Middleton).

Tad M.Markle tikrai padarė pareiškimą, kai gruodžio mėnesį Kalėdų mišiose pasirodė su pilnu kontūriniu makiažu ir paraudonintais skruostais.

Netvarkingas kuodukas

Tradicija palaikyti tvarkingus plaukus kilo iš kelių dešimtmečių senumo taisyklės, draudžiančios moterims rodyti plaukus. Karalienė Elizabeth II pritaria šiai tradicijai ir pati slepia plaukus po skrybėle, o Kate Middleton ne kartą buvo nufotografuota su tvarkingu plaukų tinkleliu.

Atsižvelgiant į šią tradiciją, Meghan Markle pateko į pirmuosius puslapius, kai du kartus viešumoje pasirodė su netvarkingu kuoduku. Jos šukuoseną sudarė kuodukas bei kelios laisvai krentančios sruogos, vėjyje besiplaikstančios aplink merginos veidą.

„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Princas Harry ir Meghan Markle
„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Princas Harry ir Meghan Markle

Pėdkelnių ignoravimas

Kanadietiškas paltas nebuvo vienintelė tradicija, kurią M.Markle sulaužė savo sužadėtuvių dieną. Aktorė labai nusižengė, kai išėjo oficialiai paskelbti savo sužadėtuvių nedėvėdama pėdkelnių.

Meghan Markle sprendimas pasipuikuoti nuogomis kojomis prieštarauja amžiaus senumo karališkosios šeimos tradicijai, skatinančiai moteris dėvėti kojines ir pėdkelnes. Pasak „Today“, karalienė Elizabeth II per 91 metus nė karto nebuvo nufotografuota be pėdkelnių, o Kate Middleton plonas medvilnines pėdkelnes grąžina į madą. Galbūt M.Markle pradeda savo madą?

„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Princas Harry ir Meghan Markle
„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Princas Harry ir Meghan Markle

Permatomų suknelių dėvėjimas

Oficialiose sužadėtuvių su princu Hariu nuotraukose, Meghan Markle padarė pareiškimą vilkėdama permatomą, auksiniais lapeliais išsiuvinėtą juodą suknelę. Palyginti su Kate Middleton konservatyvia balta dienine suknele, M.Markle permatoma suknelė sukėlė audringą kritikų reakciją. Dauguma tradicinių pažiūrų atstovų kritikavo M. Markle permatomą apdarą, o kai kurie kaltino merginą, kad ji nedėvi apatinių.

„Ar ji tikrai dėvi permatomą palaidinę karališkoje nuotraukoje? Kas, po paraliais, dedasi rūmuose, kad tai leidžiama?? Ar Karalienė išėjo iš proto?? Ar Harry visus šantažuoja?“ – rašė vienas kritikas.

„Scanpix“ / Alexi Lubomirski nuotr./Princas Harry ir Meghan Markle
„Scanpix“ / Alexi Lubomirski nuotr./Princas Harry ir Meghan Markle

Trauka plėšytiems džinsams

Meghan Markle internete įžiebė debatus, kai per Toronto „Invictus“ žaidynes rugsėjo mėnesį ji mūvėjo plėšytus džinsus. Aktorė patraukė kritikų dėmesį, kai nesukamšytus baltus marškinius suderino su ties keliais ir kulnais suplėšytais džinsais. Daugelis M.Markle sulygino su Kate Middleton, kuri retai dėvi džinsus, o jei dėvi, jie niekada nebūna plėšyti.

Pasak karališkojo etiketo ekspertės Dianos Mather, džinsai yra labai kasdieniški, būtent todėl karališkosios šeimos nariai retai juos dėvi.

TAIP PAT SKAITYKITE: Princo Harry mylimoji aktorė Meghan Markle – stiletų gerbėja

„Daugelio vietų aprangos kodas vis dar neleidžia dėvėti džinsų, kadangi jie vis dar laikomi labai kasdienišku rūbu, tad abie lytims geriau būti atsargioms, – D.Mather sakė BBC. – Tačiau jei kunigaikštienė vedžioja šunis, džinsai puikiai tinka.“

AFP/„Scanpix“ nuotr./Princas Harry ir Meghan Markle
AFP/„Scanpix“ nuotr./Princas Harry ir Meghan Markle

Jos deimantinis sužadėtuvių žiedas

Deimantinis Meghan sužadėtuvių žiedas verčia mirti iš pavydo, tačiau toks žiedas laužo tradicijas. Pastarąsias kelias kartas karališkosios šeimos moterys pirmenybę teikė sužadėtuvių žiedams su akmenimis, o ne grynais deimantais.

Princesė Diana, Kate Middleton (turinti Dianos žiedą), karalienė Elizabeth II ir princesė Anne turėjo sužadėtuvių žiedus su safyrais, o ant princesės Margaret sužadėtuvių žiedo puikavosi rubinas.

„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Meghan Markle sužadėtuvių žiedas
„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Meghan Markle sužadėtuvių žiedas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kate Middleton sužadėtuvių žiedas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kate Middleton sužadėtuvių žiedas

Ne britiškų prekių ženklų dėvėjimas

Tradiciškai tikimasi, kad karališkoji šeima dėvės tik britų dizainerių bei prekių ženklų rūbus, tokius kaip „Burberry“ bei „Alexander McQueen“. Būtent todėl kilo sąmyšis, kai Meghan Markle į oficialų sužadėtuvių pranešimą atėjo vilkėdama baltą, kelius siekiantį Kanados prekių ženklo „Line the Label“ paltą.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Princas Harry ir Meghan Markle
AFP/„Scanpix“ nuotr./Princas Harry ir Meghan Markle

Amerikietė Meghan Markle, kelerius metus praleidusi Toronte filmuodamasi seriale „Kostiumuotieji“, sausio mėnesį dar kartą pagerbė Kanadą, dėvėdama rudos spalvos paltą su apykakle, kurį sukūrė Kanados prekės ženklas „Smythe“.

Lūpų blizgis

Pasak „Harper‘s Bazaar“, karališkosios šeimos moterys skatinamos nenaudoti lūpų blizgesio dėl tos pačios priežasties, kaip ir veido kontūravimo. Lipnumas – kuris, kaip žinome, priverčia plaukus prilipti prie lūpų – yra tai, ko karališkosios šeimos moterys bando išvengti.

Todėl daugelis žmonių nustebo, kai mergina per kalėdinius pietus, kuriuos gruodį surengė karalienė Elizabeth II, pasirodė pasidažiusi lūpų blizgesiu.

Skirtingi auskarai

Skirtingi auskarai įprastame pasaulyje vis dar yra šioks toks tabu – o ką jau kalbėti apie karališkąją šeimą. Meghan Markle prikaustė dėmesį, kai sausio mėnesį per oficialias sužadėtuves Velse segėjo du skirtingus auskarus – vienas buvo su trimis mažomis žvaigždutėmis, o kitas V formos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius