Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

10 mados tendencijų, kurias įvedė įžymybės

Dar tais laikais, kai Holivudo filmai netgi neturėjo garso, į savo bespalvius televizoriaus ekranus žvelgiančios moterys jau norėjo atrodyti taip, kaip jų mėgstamuose filmuose vaidinusios aktorės.
Garsenybės, įvedusios mados tendencijas
Garsenybės, įvedusios mados tendencijas / „Scanpix“ nuotr.

Mados tendencijos augti pradėjo dar greičiau suklestėjus filmų industrijai ir nors kai kurios jų išnyko vos tik atsiradusios – kitos išliko ilgam ir yra žinomos iki šiol.

Portalas becomegorgeous.com siūlo peržvelgti per pastaruosius 30 metų itin išpopuliarėjusias garsių aktorių ar dainininkių įvestas mados tendencijas, kurios pakeitė moterų stilių ir yra prisimenamos iki šių dienų.

1. Sarah Jessica Parker – Manolo Blahnik bateliai

Kadras iš filmo/Sarah Jessica Parker filme „Seksas ir miestas“
Kadras iš filmo/Sarah Jessica Parker filme „Seksas ir miestas“

Serialo „Seksas ir miestas“ žvaigždė kaip reikiant supurtė tuometinį moterų stiliaus supratimą ir jau netrukus po serialo pasirodymo jos vardas tapo didelių stiliaus rizikų imtis nebijančios moters sinonimu.

Iki šiol populiari ir  didžiausia Sarah Jessicos Parker įvesta mados tendencija – Manolo Blahnik bateliai, angliškai vadinami tiesiog „Manolos“. Populiari aktorė tais laikais parodė, kad moters kojas turi puošti grakštūs ir dailūs bateliai, kurie netrukus tapo seksualios moters sinonimu.

Grakštumu ir rafinuotumu jie yra nepralenkiami ir šiomis dienomis:

2. Mary Kate ir Ashley Olsen – bohemiškas stilius

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Mary Kate ir Ashley Olsen
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Mary Kate ir Ashley Olsen

Didžiąją savo vaikystės dalį atidavusios televizijai ir nuolat vilkėdamos dizainerių bei stilistų joms siūlytus drabužius, suaugusios garsiosios sesutės nusprendė pasukti bohemišku keliu ir į savo drabužinę įtraukė kiek laisvesnio stiliaus drabužius.

Taip pat skaitykite: Stilingiausi užsienio modeliai: semiamės įkvėpimo

Vietoj aptemptų suknelių ar siaurų kelnių, jos mieliau rinkosi padidinto dydžio megztinius, pončus ir didžiules rankines. Netrukus jų pėdomis pasekė ir gerbėjos, o vėliau – ir mados žinovai.

3. Jennifer Aniston – Rachel šukuosena

„Scanpix“ nuotr./Aktorė Jennifer Aniston (iš kairės: anksčiau ir dabar)
„Scanpix“ nuotr./Aktorė Jennifer Aniston (iš kairės: anksčiau ir dabar)

Na ir kaipgi be jos. Garsiajam serialui „Draugai“ užkopus į žiūrimiausių televizijos programų sąrašus su Jennifer Aniston vaidinama Rachel susipažino praktiškai pusė pasaulio – kaip ir su jos šukuosena, kuri tuo metu sulaukė neįtikėtino populiarumo. Taip ir vadinama – Rachel šukuosena dar iki šiol laikoma viena įtakingiausių bangų šukuosenų madoje.

Tik prieš porą metų garsioji Jennifer Aniston pripažino, kad jai vis tik toks jos plaukų stilius niekada nepatiko ir, jos manymu, tai yra pati klaikiausia jai kada nors padaryta šukuosena.

4. Kate Moss – leopardo raštų paltas

„Burberry“ nuotr./Supermodelis Kate Moss
„Burberry“ nuotr./Supermodelis Kate Moss

Kai kurios įžymybių įvestos mados tendencijos buvo sugalvotos ne jų pačių, tačiau įpūtus kiek naujų vėjų buvo prikeltos iš užmaršties. Būtent taip pasielgė ir garsusis britų modelis Kate Moss – nusprendusi atgaivinti leopardinį raštą. O juk jis ganėtinai populiarus dar ir šiandien, tiesa?

„Scanpix“/„Mavrixonline.com“ nuotr./Kate Moss ir Jamie Hince'as
„Scanpix“/„Mavrixonline.com“ nuotr./Kate Moss ir Jamie Hince'as

5. Markas Wahlbergas – apsmukę džinsai

Vida Press nuotr./Ikoniškoji „Calvin Clein“ reklama su Marku Wahlbergu ir kate Moss
Vida Press nuotr./Ikoniškoji „Calvin Klein“ reklama su Marku Wahlbergu ir kate Moss

Manote, kad šią mados tendenciją neabejotinai įvedė hiphopo atstovai? Klystate. Nors tokį stilių jie demonstravo jau ir anksčiau, vyriški apsmukę džinsai ant populiarumo pjedestalo užsilipo tik po to, kai reklaminiuose stenduose pasirodė ikoniškoji „Calvin Klein“ reklama su garsiuoju aktoriumi Marku Wahlbergu ir Kate Moss – o tai buvo dar dešimto dešimtmečio pradžioje.

6. Nicole Richie – šarmo suteikiantis šalis

„Scanpix“/„Mavrixonline.com“ nuotr./Nicole Richie
„Scanpix“/„Mavrixonline.com“ nuotr./Nicole Richie

Kaip ir dvynės Olsen, taip ir Nicole Richie mėgsta judesių nevaržantį, bohemiškąjį stilių. Tačiau jos stilius išskirtinis dėl aksesuarų, o tiksliau, dėl vieno aksesuaro – šaliko.

Taip pat skaitykite: Praktiškos moters spinta: 10 rudens mados hitų

Ir Nicole Richie įvaizdyje jis nėra vienspalvis bei nuobodus – dizainerė pasauliui parodė, kad net ir šalikas gali būti drąsus ir stiliui suteikiantis reikiamo šarmo.

„Scanpix“/„Mavrixonline.com“ nuotr./Nicole Richie
„Scanpix“/„Mavrixonline.com“ nuotr./Nicole Richie

7. Kurtas Cobainas – flaneliniai marškiniai

AFP/„Scanpix“ nuotr./Prieš 47-erius metus gimė Kurtas Cobainas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Kurtas Cobainas

Kai devintajame dešimtmetyje „grunge“ judėjimas žengė didžiulį žingsnį atgal, gatvės madoje itin išpopuliarėjo Kurto Cobaino ypač pamėgti paprasti flaneliniai marškiniai, būtent jis ir išpopuliarino šią mados tendenciją tarp vyrų.

8. Madonna – pirštinės su nėriniais

Vida Press nuotr./Madonna (dešinėje), 1985 m.
Vida Press nuotr./Madonna (dešinėje), 1985 m.

Jau nuo pat savo pirmojo albumo išleidimo galinti mėgautis įgautu mados tendencijų sumanytojos statusu garsioji Madonna devintajame dešimtmetyje į madą atvedė begalę naujų dalykų.

Ir vienas didžiausių tuo metu buvo pirštinės su nėriniais – tais metais praktiškai visos jaunos merginos tiesiog privalėjo jas turėti.

A photo posted by Madonna (@madonna) on

A photo posted by Madonna (@madonna) on

9. Rihanna – raudoni plaukai

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Rihanna (2011 m. gegužės 2 d.)
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Rihanna (2011 m. gegužės 2 d.)

Ryškių spalvų plaukai galbūt jau taip ir nebestebina, ypač po to, kai Katy Perry šukuosena sutviskėjo netgi neoninėmis spalvomis, vis tik šią madą pirmoji įvedė Rihanna – plaukus nusidažiusi vaiskia ugninio raudonumo spalva.

10. Alexa Chung – Peterio Pano apykaklė

„Scanpix“ nuotr./Modelis, visuomenės persona Alexa Chung ,,Coachella“ festivalyje.
„Scanpix“ nuotr./Alexa Chung.

Nors šios apykaklės kilmė siekia gerokai senesnius laikus nei škotų rašytojo J. M. Barrie sukurtas herojus Peteris Panas, pastarąjį šimtmetį ši apykaklė buvo neatsiejamas amžinai jauno berniuko sinonimas. Vis tik modelis Alexa Chung pademonstravo, kad tokia apykaklė puikiai tinka ir moterims, o jo pavyzdžiu pasekė ir kitos garsenybės...

Vida Press nuotr./Jessica Chastain
Vida Press nuotr./Jessica Chastain
Vida Press nuotr./Taylor Swift
Vida Press nuotr./Taylor Swift

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius