Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

10 patarimų, kaip išsirinkti vestuvinę puokštę

Vyrauja ne tik vestuvinių suknelių, batelių ir aksesuarų mados. Puokštė irgi yra ne paskutinėje vietoje.
Nuotaka
Nuotaka / Fotolia nuotr.

Jeigu anksčiau nuotakos dažniausiai rinkdavosi klasikines baltas rožes, tai dabar fantazijai nėra ribų. Ir dargi kur kas įdomiau, nes atrandama naujų spalvų, idėjų ir nepakartojamų minčių! Iš močiutės darželių ar laukų atkeliauja bijūnai, rugiagėlės, aguonos, vėdrynai, ramunės, nuostabiai atrodo įvairiaspalvės hortenzijos, lelijos, kvapiosios alyvos, o kur dar vėl išpopuliarėję gvazdikai... Tačiau yra keletas patarimų, į kuriuos verta atkreipti dėmesį, kad vestuvinė puokštė atrodytų tobulai, būtų patogi nešiotis ir neužgožtų pačios nuotakos!

 

1. Gėles geriausia rinktis pagal sezoną, tuomet jos atrodo dailiausiai. Tarkime, gražių bijūnų nė su žiburiu nerasite vasaros pabaigoje ar rudens pradžioje, todėl nekelkite floristui neįmanomų reikalavimų. Visuomet galima rasti tinkamą sprendimą, mat kiekvienas šiltojo sezono mėnuo dovanoja vis kitokį gėlių grožį. Tik pagalvokite – raudonosios lauko aguonos su rugiagėlėmis! Argi ne fantastiškas derinys vidurvasarį?..

Nuotaka
Fotolia nuotr. / Nuotaka

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Kai kurie stilistai pataria nesirinkti ryškios vestuvinės puokštės, esą ji nukreipia dėmesį nuo pačios nuotakos. Tačiau šiuo atveju reikia atsižvelgti į pačios nuotakos apdarą (šiuolaikinių gi būna ne visuomet baltas), aksesuarus, batelius. Kartais puokštės spalvos labai smagiai gali „susigroti“ būtent su aprangos detalėmis. Taigi, jei trokštate ryškumo, įvertinkite, kaip visa tai derės su jūsų įvaizdžiu.

 

3. Jeigu esate subtilios natūros ir puošitės kremine, šampano, pieno atspalvio suknele, tuomet tobulai atrodys švelniai rožinės, melsvos ar keliais tonais nei apdaras tamsesnės gėlės. Kodėl? Tarkime, akinamo baltumo gėlių fone tokio atspalvio suknelė gali atrodyti lyg purvina, tad šiuo atveju jos ir gėlių spalvų deriniai labai svarbūs.

 

4. Puokštę laikyti rankose turėsite visą dieną, tad ją turėtų būti patogu paimti. Na, o jeigu rinksitės nestandartinės formos ar dydžio, kad ir labai madingą, sau padarysite meškos paslaugą. Žodžiu, kompaktiška, nedidukė ir mažai sverianti puokštė kur kas geresnis pasirinkimas, nei galite pagalvoti. Populiariausios išlieka apvalios ir kaskadinės, krintančios puokštės formos.

 

5. Aptarkite su floristu, kokios gėlės ilgiausiai išlieka šviežios. Dabar yra įvairiausių priemonių, net ir karščiausią dieną padedančių joms išlikti nenuvytusioms. Tačiau nuo pačių gėlių prigimties irgi nemažai priklauso. Ne paslaptis, kad lauko gėlės tveria kur kas mažiau nei, pavyzdžiui, rožės, tad gerai apgalvokite, įvertinkite savo vestuvių dienos planą, tiksliau, kaip ilgai šioji puokštė bus aktyviai nešiojama.

Fotolia nuotr. / Nuotaka
Fotolia nuotr. / Nuotaka

 

6. Dažna nuotaka savo šukuoseną puošia gėlių žiedais, juos taip pat reikėtų derinti prie puokštės ir rinktis „ilgaamžes“.

 

7. Kai kurios gėlės yra labai kvapios. Akimirką džiaugtis jų aromatu tikras malonumas, tačiau jeigu stiprus kvapas jus persekios visą dieną, vargu ar jausitės labai laiminga. Greičiausiai žinote, kad tai gali sukelti ne tik nemalonų galvos skausmą, bet ir alergiją. Tad kvapias gėles geriausia rinktis tik kaip akcentą puokštei.

 

8. Tiesa, puokštelės gali būti ir netradicinės. Kai kurios nuotakos renkasi krepšelius su gėlėmis, puokštele apjuosia ranką kaip apyranke, žiedais išpuošia savo aksesuarus: rankinę (delninukę), vėduoklę, batelius ir pan. Tad jeigu nesate klasikinės vestuvinės puokštės savininkė, fantazuokite ir įgyvendinkite savo mintis!

 

9. Ką dar galite panaudoti puokštėms? Tarkime, floristai kaip akcentą siūlo pasitelkti ryškių spalvų (pvz.: mėlynų, oranžinių, vyšninių) gėlyčių, puokštę papuošti plunksnomis, uogomis, juvelyriniais dirbiniais ir kitomis brangenybėmis, turinčiomis didelę reikšmę jauniesiems. Tik nebūkite godi ir nepersistenkite visko sugrūsti į vieną puokštę.

Fotolia nuotr. / Nuotakos puokatė
Fotolia nuotr. / Nuotakos puokštė

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10. Atkreipkite dėmesį į puokštės laikiklį. Kadangi visą dieną gėles laikysite rankose, fotografuositės su jomis, ši puokštės dalis turi būti daili. Laikiklį galite dailiai dekoruoti kaspinėliais, karoliukais, blizgučiais arba tiesiog subtilaus atspalvio kaspinėliu.

 

Ir dar šitas tas...

Tikite ar ne, bet gėles galima rinktis ir pagal horoskopą:

Avinui tinka raudonosios rožės, rugiagėlės, našlaitės.

Jaučiui – levandos, rožinio atspalvio rožės, alyvos.

Dvyniams – narcizai, vėdrynai, saulutės.

Vėžiams – baltos gėlės, lelijos, pakalnutės.

Liūtams – bijūnai, stambiažiedės rožės.

Mergelėms – astrai, našlaitės.

Svarstyklėms – rožinio atspalvio rožės, našlaitės.

Skorpionams – gvazdikai, bijūnai, chrizantemos, orchidėjos.

Šauliams – raudoni gvazdikai, narcizai.

Ožiaragiams – balti gvazdikai, tulpės.

Vandeniams – baltos alyvos, narcizai, orchidėjos.

Žuvims – neužmirštuolės, lelijos, lotosai, mimoza.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius