Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

10 prancūzių stiliaus patarimų, kaip visada atrodyti stilingai

Savo interneto tinklalapyje leoncechenal.com prancūzė Leonce Chenal dalijasi, kaip pati įvardija, prancūzų menu gyventi ir to kiekvienam įsinešti į savo kasdienybę. Vienoje savo temų apie prancūzių moterų stilių, L.Chenal išskyrė 10 taisyklių, kurių, pasak jos, prancūzės visad laikosi ir kurios moterims turėtų padėti atlaisvinti vietos spintoje, sutaupyti pinigų ir atrodyti geriausiai.
Stilius
Stilius / 123RF.com nuotr.

Taigi 10 geriausių stiliaus patarimų tiesiai iš prancūzės lūpų.

1. Pirkite mažiau, bet kokybiškas prekes

Vienas pirmųjų patarimų sąraše – visada daugiau dėmesio skirti kokybei, o ne kiekybei. Kaip sako L.Chenal, nesvarbu, kur apsipirktumėte, investuokite į drabužių kokybę.

„Pirmiausia ieškokite natūralių audinių – tokių kaip medvilnė, šilkas, vilna, kašmyras ar linas ir kt., kurie tarnaus ilgai. Įsigykite universalių mados gaminių, kuriuos galėtumėte dėvėti kasdien, o žaidžiant jais – keisti stilių. Taip pat kasdienai visada rinkitės patogų stilių.

Jei leidžia biudžetas, pasistenkite investuoti į nesenstančius kokybiškus drabužius. Prancūzės investuoja nemažą sumą pinigų į puikius viršutinius drabužius, batus ir aksesuarus. Tai reiškia, kad jūsų paprasti džinsai, balti marškinėliai ir marškiniai niekada neatrodys prastai, nes visą įvaizdį sukurs viršutinis drabužis, batai ir rankinė.

Išsiaiškinkite, ko jums reikia, susitaupykite ir įsigykite tai, kas jums patinka ir naudosite daugelį metų. Būdama prancūzė, aš tikrai norėčiau, kad mano spintoje būtų mažiau drabužių, bet aukščiausios kokybės, kurią galiu sau leisti“, – sako L.Chenal.

2. Derinkite kasdienius ir puošnius drabužius

„Nors prancūzės mėgsta sudaryti įspūdį, tarsi jų išvaizda nereikalauja daug pastangų, joms taip pat patinka atrodyti šiek tiek prašmatniau. Prancūzės mėgsta derinti laisvalaikio ir puošnesnius drabužius, o ne dėvėti tik kasdienius drabužius ar atrodyti pernelyg puošniai.

Pagalvokite apie lietpalčius, derinamus prie džinsų ir marškinėlių, baltus sportbačius, derinamus prie suknelių, baltus džinsus – prie palaidinių su raukiniais, raudoną lūpdažį – prie paprastų baltų marškinių ar plačias kelnes – prie aukštakulnių. Pridėkite šiek tiek prašmatnumo, pasitelkusios tokius nesenstančius aksesuarus kaip laikrodis, juoda „Chanel“ rankinė ir stilinga šilkinė skara“, – patarimus dalija L.Chenal.

3. Atraskite naujus prekių ženklus

„Viena priežasčių, dėl kurių galite įstrigti stiliaus provėžose, yra ta, kad prisirišate prie tam tikrų prekių ženklų. Puiku turėti savo pagrindinius mėgstamiausius, kuriuos gerai pažįstate, tačiau rinkoje visada pasirodo tiek daug naujų, nuostabių prekių ženklų, kurie laukia, kol bus atrasti. Nuo aukščiausios klasės dizainerių iki pigesnių vidutinės klasės prekių ženklų – tyrinėkite ištisus metus.

Norėdama patenkinti jūsų meilę prancūziškam stiliui, subūriau 30 populiariausių prancūziškų drabužių prekių ženklų šiuo metu. Garantuoju, rasite tikrai stilingų radinių!“ – nebijoti įvairovės siūlo L.Chenal.

Prancūzės, garsėjančios savo diskretišku stiliaus pojūčiu, paprastai nedėvi sportinių drabužių, išskyrus tada, kai eina į sporto salę.

4. Aktyvaus laisvalaikio drabužius palikite sportui

„Prancūzės, garsėjančios savo diskretišku stiliaus pojūčiu, paprastai nedėvi sportinių drabužių, išskyrus tada, kai eina į sporto salę. Joms dar reikia priimti athleisure (sportas + laisvalaikis) stilių.

Paryžiuje nepamatysite žmonių, vaikštančių su sporto salės drabužiais – tai nėra tinkama ir ne itin elegantiška. O jei Paryžiuje pamatysite moterį, vilkinčią sportines kelnes ar tampres ir džemperį, tai reikš, kad ji arba nenorėjo stengtis, arba eina į sporto salę / grįžta iš jos.

Čia, Prancūzijoje, vienu metu dėvime tik vieną ar keletą sportinių drabužių, pavyzdžiui, marškinėlius, džemperį ar sportbačius, bet nesirengiame sportiškai nuo galvos iki kojų“, – atkreipia dėmesį L.Chenal.

5. Rinkitės neutralias spalvas

„Prancūziškas stilius yra diskretiškas. Paprastai prancūzės vienu metu nevilki daugiau kaip dviejų spalvų drabužių – mėlyni džinsai nesiskaito.

Prancūzės renkasi neutralias spalvas, tokias kaip chaki, smėlio, ąžuolo, konjako, tamsiai mėlyna, pilka, kupranugario, juoda ir balta. Vienas neutralių spalvų pranašumų – jas lengvai galima derinti tarpusavyje. Beje, prancūzės paprastai nemaišo rudos ir juodos spalvos.

Prie savo aprangos galite pridėti vieną akcentinę spalvą, nesvarbu, ar tai būtų šalikas, skrybėlė, auskarai, išskirtinis vėrinys ar rankinė. Galiausiai, kalbant apie audinių raštus, prancūzės vienu metu aprangoje nedėvi daugiau kaip vieno rašto“, – apie prancūzių stiliaus ypatumus pasakoja tinklalapio autorė.

6. Pasirinkite tinkamą drabužių kirpimą

„Vienas svarbiausių prancūzių stiliaus patarimų – niekada nepirkite to, kas netinka! Iš tiesų, kad ir ką vilkėtumėte, įsitikinkite, kad jūsų drabužiai puikiai tinka. Tinkamu laikomas toks drabužis, kuris yra ne per daug aptemptas, ne per daug laisvas, ne per trumpas ir ne per ilgas.

Žinoma, kai kurie drabužiai kartais gali būti per dideli (angl. oversized), bet tik tuo atveju, jei jie buvo sukurti šiam tikslui, pavyzdžiui, oversized užsegami marškiniai ar švarkas. Suknelės neturėtų būti per daug aptemptos, per daug atviros ir per trumpos. Prancūzės nemėgsta būti pernelyg seksualios“, – teigia L.Chenal.

7. Nepadauginkite aksesuarų

„Prancūzės į savo stilių įtraukia mažai aksesuarų. Galite pridėti vieną išsiskiriančią detalę, nesvarbu, ar tai šilkinė skara, graži skrybėlė ar puiki rankinė. Atminkite, kad jūsų aksesuarai turi būti labiau nesenstantys nei madingi.

Kalbant apie papuošalus, prancūzės laikosi kelių taisyklių. Pirma, niekada nemaišykite metalų: tai yra auksas arba sidabras. Jei jūsų biudžetas leidžia, rinkitės kokybiškus metalus – tokius kaip 18 karatų auksas. Visada rinkitės paprastus papuošalus – tokius kaip auksinės grandinėlės, nedideli auskarai, klasikiniai laikrodžiai.

Nedėvėkite daugiau kaip trijų papuošalų vienu metu. Jei segite didelius lašo formos auskarus, nesisekite kaklo papuošalo. Ir, priešingai, jei segite išskirtinį vėrinį, venkite kitų papuošalų.

Prancūzių stiliaus raktas yra nebijoti investuoti į daiktus – drabužius ar aksesuarus, tačiau svarbu įsitikinti, kad jie yra subtilūs ir juos galėsite dėvėti ilgus metus, o galbūt ir visą gyvenimą. Galiausiai atminkite, jei aksesuarai bus klasikiniai, paprasti ir minimalistiniai, niekad neprašausite“, – pataria L.Chenal.

8. Raktas – paprastumas

„Prancūzų moterys visada atrodo paprastai ir dailiai. Jos niekada nepersistengia ir nepadaugina, kalbant apie aprangą ir stilių. Įprastoje prancūzių aprangoje nėra ryškių spalvų ar komplikuotų detalių. Vietoj to, viskas susiję su pagrindiniais dalykais – jie gali atrodyti saugūs ar nuobodūs, bet dera tarpusavyje ir visiems tinka. Tokiu būdu jūs, o ne jūsų drabužiai, būsite tai, ką visi pastebės“, – sako L.Chenal.

9. Raskite savo stilių ir jo laikykitės

„Paryžiaus mados savaičių ir sezoninių šou žiūrėjimas yra puikus įkvėpimo šaltinis, tačiau prancūzės dažniausiai neseka naujausių mados tendencijų, ypač – jei tai vieno sezono reiškinys. Prancūzės nekeičia stiliaus kiekvieną sezoną ar kiekvienais metais. Jos tiesiog atranda savo asmeninį stilių – tai reiškia, kad žino, kas joms patinka, kas ne ir kokie drabužiai tinka jų figūros tipui, ir jo laikosi. Tai ypač pasakytina apie vyresnes nei 50 metų prancūzes, – pasakoja L.Chenal.

Prancūzės dažniausiai neseka naujausių mados tendencijų.

– Žinau, kad norint atrasti savo stilių reikia laiko. Tyrinėkite ir bandykite naujus dalykus, kol galiausiai rasite tai, kas jums tinka. Pavyzdžiui, jei jūs taip pat mėgstate švarkus kaip prancūzių stiliaus ikona Emmanuel Alt (nuotraukose žemiau – aut.), į savo garderobą įtraukite keletą kokybiškų įvairių atspalvių švarkų.“

10. Svarbiausia – elgesys

„Prancūzių stilius daugiausia susijęs ne su tuo, kaip rengiasi, o su tuo, kaip elgiasi. Atkreipkite dėmesį į savo laikyseną, išraiškas, kalbėkite, elkitės elegantiškai ir pasitikėkite savimi. Viskas priklauso nuo to, kaip derinate drabužius ir kaip judate, kaip atidarote rankinę, kaip sukryžiuojate kojas – smulkmenos, kurios lemia skirtumą. Pirmenybę teikite savo elgsenai, o ne drabužiams.

Per daug nesistenkite atrodyti įmantriai, o jei taip atrodysite, tiesiog apsimeskite, kad nekreipiate dėmesio. Iš tiesų prancūzės neatrodo per daug besistengiančios ir jų stilius mažai keičiasi, priklausomai nuo metų laiko, – pažiūrėkite kaip atrodo, pavyzdžiui, per atostogas.

Nesiekite, kad jūsų drabužiai taptų pokalbio objektu, nesislėpkite už jų.

Ir net per vakarienę (ar net viešint Prancūzijos Rivjeroje) prancūzės tikrai nesipuošia – viskas yra labai diskretiška, išskyrus vieną kitą detalę – rankinę ar batus. Nereikia daug, kad gerai jaustumėtės ir atrodytumėte, nesvarbu, kokio amžiaus esate!

Galiausiai, drabužiai, kuriuos dėvite, yra skirti dėmesiui atkreipti į talentingą, protingą, linksmą ir smalsią moterį. Nesiekite, kad jūsų drabužiai taptų pokalbio objektu, nesislėpkite už jų. Verčiau rinkitės drabužius neatsižvelgdamos į dizainerį ir padidinkite pasitikėjimą savimi. Laikykitės to, kas veikia, ir paleiskite tai, kas neveikia. O svarbiausia – apsirenkite sau“, – pataria L.Chenal.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius