Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

10 stiliaus pamokų su Scarlett Johansson

Neseniai gimtadienį atšventusi aktorė Scarlett Johansson ne tik vaidina populiariuose filmuose, bet ir pakeri reklamos užsakovus. Ją kaip modelį ne kartą kvietėsi „Dolce&Gabbana“ dizainerių duetas, šampano „Moët“ gamintojai ir greitos mados tinklas „Mango“.
Aktorė Scarlett Johansson
Aktorė Scarlett Johansson / „Scanpix“ nuotr.

Nors ši jauna moteris nediktuoja naujausių mados tendencijų, bet žino, kas jai tinka, ir yra įkvėpimas daugybei moterų visame pasaulyje. Viešumoje Scarlett sukasi nemažai metų, o jos pokyčiai – tiesiog stulbinami: iš drovios paauglės ji tapo žymia aktore, mados ikona ir vyriškų žurnalų viršelių heroje. Pažiūrėkime, ko iš jos stiliaus galime pasimokyti?

1. Nieko nėra geriau ir kasdieniškiau nei džinsai ir balti marškinėliai. Žinoma, modeliai ir formos keičiasi, bet ko norėti, juk nuotraukoje – Scarlett 1998-aisiais! Tačiau tiesius tamsiai mėlynus džinsus ir baltus medvilninius marškinėlius galite drąsiai traukti iš spintos tiek eidamos į svečius, tiek į darbą.

Scanpix nuotr. / Aktorė Stokholme, Švedijoje, 1998 metų birželį. Čia ji filmuojasi Robert Redford filme „Arklių užkalbėtojas“.
Scanpix nuotr. / Aktorė Stokholme, Švedijoje, 1998 m. birželį. Čia ji filmavosi Roberto Redfordo kino juostoje „Arklių užkalbėtojas“

2. Aktorė turi apvalias, itin moteriškas kūno formas ir neslepia jų, atvirkščiai – nevengia to pabrėžti. Net naujausiose kolekcijose, kurios persmelktos unisex dvasia, Scarlett sugeba atrasti seksualius ir figūrą pabrėžiančius drabužius, atidengdama labai daug, bet  neperžengdama vulgarumo ribos.

Scanpix nuotr. / Amerikiečių aktorė Scarlett Johansson pozuoja fotografams 58–ajame Berlyno kino festivalyje Berlinalėje 2008 metais.
Scanpix nuotr. / Amerikiečių aktorė S. Johansson pozuoja fotografams 58-ajame Berlyno kino festivalyje „Berlinalė“ 2008 metais

3. Ar žinojote, kad Scarlett – didelė režisieriaus ir rašytojo Woody Alleno gerbėja? Regis, susižavėjimas abipusis: aktorė vaidino ne vienoje jo juostoje, o už vaidmenį viename režisieriaus filmų 2005-aisiais buvo apdovanota „Auksinio gaublio“ statulėle. Filmo „Viki Kristina Barselona“ premjeroje S. Johansson pasirodė pasipuošusi ryškiai raudona suknele ir tokia pačia spalva padažytomis lūpomis. Įdomus sutapimas , kad scarlett anglų kalboje reiškia ne tik vardą, bet ir ryškiai raudoną spalvą. Rinkitės tokį drąsų atspalvį, kai pajusite, kad trūksta pasitikėjimo savimi.

Scanpix nuotr. / Aktorė Scarlett Johansson, režisieriaus Woody Allen filmo „Vicky Cristina Barcelona“ žvaigždė, filmo premjeroje Los Andžele 2008 metų rugpjūtį.
Scanpix nuotr. / Aktorė S. Johansson, režisieriaus W. Alleno filmo „Viki Kristina Barselona“ žvaigždė, filmo premjeroje Los Andžele 2008 m. rugpjūtį

4. Scarlett yra žemo ūgio – vos 163 centimetrų. Be to, ji – kairiarankė, o natūrali aktorės plaukų spalva – raudona! Tačiau gražuolė nuolat dažosi plaukus dėl vaidmenų ir dažniausiai būna šviesiaplaukė. Tiesa, brunetės arba šatenės įvaizdis jai irgi tinka. Tamsiais plaukais Scarlett pasirodė ir reklamuodama Mango prekės ženklą Madride. Ko galima pasimokyti iš šio įvaizdžio? Štai keturi raktažodžiai: juodos ir mėlynos derinys, aukštas liemuo, šilkas ir patogumas.

Scanpix nuotr. / Scarlett Johansson Mango prekybos centre Madride, Ispanijoje 2009 metų liepą.
Scanpix nuotr. / Scarlett Mango prekybos centre Madride, Ispanijoje, 2009 m. liepą

5. Kartais juoda spalva – geriausia išeitis. Aptemptos kelnės, klasikinis švarkelis sufleruoja apie susikaupimą ir oficialumą, bet neslepia jausmingo moteriškumo. Dar vienas įdomus faktas apie Scarlett: ji yra pusiau lenkė, pusiau – danė, užaugusi Amerikoje. Aktorės tėvas – architektas, dirbantis Niujorke, o mama Melanie dirba jos vadybininke. Scarlett tėvai išsiskyrė, kai jai tebuvo 13 metų.

Scanpix nuotr. / Scarlett Johansson Marvel studijose lipa ant scenos per komiksų festivalį San Diege, Kalifornijoje 2010 metais.
Scanpix nuotr. / S. Johansson Marvel studijoje lipa į sceną San Diege, Kalifornijoje, vykusiame komiksų festivalyje 2010-aisiais

6. Jausminga, subtilu, moteriška, bet ne per atvira, romantiška, bet ne naivu... Kai norisi daug, bet nežinia, kokį drabužį pasirinkti, išmėginkite Scarlett išbandytą variantą – tamsios vyšnių spalvos tiesią ir prigludusią prie kūno nėriniuotą suknelę uždaru kaklu.

83–ieji Akademijos kino apdovanojimai Holivude 2011 m.
Scanpix nuotr. / 83-ieji Kino akademijos apdovanojimai Holivude 2011 m.

7. Pasirodo, Scarlett buvo padavusi paraišką į Niujorko universiteto Tisch menų mokyklą, tačiau nebuvo priimta. Kita vertus, būtent dėl to visas jėgas ji galėjo skirti aktorės karjerai. Scarlett meniškumas atsiskleidžia tada, kai ji suderina iš pažiūros nederančius dalykus. Tarkime, paaugliškus marškinėlius, puoštus Amerikos vėliava, ir pilką klasikinį švarką.

Scanpix nuotr. / Scarlett Johansson nacionalinėje demokratų konvencijoje Šiaurės Karolinos valstijoje, JAV 2012 metais.
Scanpix nuotr. / S. Johansson nacionalinėje demokratų konvencijoje Šiaurės Karolinos valstijoje, JAV, 2012-aisiais

8. Klasikinis derinys, kuriam nėra ko pridėti: kelnės aukštu liemeniu ir į jas sukišta dryžuota palaidinė. Jei norite įdomesnio varianto, rinkitės tokią, kurios apykaklė siuvinėta arba dekoruota karoliukais. Nors šis derinys vasariškas, skirtas pasivaikščiojimui po Venecijos bienalę, didelių akinių nuo saulės jums, matyt, neprireiks, tačiau žiemą irgi galite taip apsirengti, palaidinę pakeitusios lengvu, plonos vilnos megztuku.

Scanpix nuotr. / Scarlett Johansson Venecijoje reklamuoja savo filmą 70–ojo Venecijos kino festivalio metu 2013 metų rugsėjį.
Scanpix nuotr. / S. Johansson Venecijoje reklamuoja savo filmą 70-ojo Venecijos kino festivalio metu 2013 m. rugsėjį

9. Dvidešimtąjį gimtadienį panorusi atšvęsti Disneilende, Scarlett, net praėjus bene dešimtmečiui, nevengia palikti kiek įmanoma daugiau žaismingumo savo gyvenime. Kartais tai gali būti ir stambiais taškais margintas suknelės audinys.

Scanpix nuotr. / S. Johansson filmo „Under the Skin“ premjeroje tarptautiniame Toronto kino festivalyje 2013 metų rugsėjį.
Scanpix nuotr. / S. Johansson filmo Under the Skin premjeroje tarptautiniame Toronto kino festivalyje 2013 m. rugsėjį

10. Pasirodo, aktorė – aistringa džiazo gerbėja. Ji mielai klausosi Mileso Daviso, Billie’io Holiday, Edith Piaf, Ninos Simone ir Duke’o Ellingtono įrašų. Kodėl šiek tiek džiazo prieskonio neįmaišius į aprangą? Tai gali būti suknelė iš kelių medžiagų, pavyzdžiui, tvido ir odos, arba žaidžiantys optiniai raštai.

Scanpix nuotr. / Scarlett Johansson attends Toronte, Kanadoje 2013 m. rugsėjį.
Scanpix nuotr. / S. Johansson Toronte, Kanadoje, 2013 m. rugsėjį

DAUGIAU AKTORĖS APRANGOS STILIAUS DETALIŲ RASITE FOTOGALERIJOJE:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius