Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kas bus madingiausia šią vasarą: „maxi“ suknelės, juoda-balta, blizgesys ir apsiaustai

Kasmet keičiantis sezonams visų stiliumi besidominčių akys krypsta į žymiausių pasaulio sostinių podiumus, stebint, kas bus madinga šiemet. Kviečiame susipažinti su tendencijomis, formuosiančiomis artėjančios vasaros mados paveikslą.
Drabužių spinta
Drabužių spinta / 123RF.com nuotr.

Maxi suknelės. Ilgos, žemę siekiančios suknelės tai pasitraukia, tai vėl sugrįžta į madingiausiųjų topus. Būtent ateinantis vasaros sezonas – tas, kurio metu dėvėdama ilgą apdarą galite būti rami, jog atitinkate mados tendencijas.

„Alberta Ferretti“, „Valentino“, „Erdem“ ir „Michael Kors“ – visi šie mados namai demonstruodami kolekcijas, įtraukė romantišką ilgų vasariškų suknelių įvaizdį. Visai nesvarbu, ar vyksite į užsienį, ar atostogausite Lietuvoje – dėvėdama žemę siekiantį apdarą būsite madinga.

Monochrominė paletė. Žinoma, artėjant vasarai visi ima galvoti apie ryškiaspalvius apdarus, žaismingą paletę. Tačiau nenusiminkite, jeigu jūsų garderobas susideda tik iš juodos ir baltos spalvų. Anaiptol, ši vasara gali priklausyti jums.

Vos dviejų spalvų drabužiai visai nereiškia, kad būsite nuobodi, juk ir ant podiumų matomi pavyzdžiai demonstruoja, koks žaismingas gali tapti šis nemirtingas juodos ir baltos derinys. Simetriški, asimetriški, šaškių lentos, nuosaikūs, taškuoti, geometriniai, drąsūs – su dviem spalvomis galite šią vasarą puikiausiai įvaldyti visus paminėtus stilius ir raštus.

Apsiaustai ir pelerinos. Gracingosios pečius dengiančios pelerinos šią vasarą bus kaip niekad madingos. Rafinuotos ir elegantiškos, šiek tiek pasakų personažus primenančios ir magiškąjį pasaulį imituojančios pelerinos gali tapti nepamainoma jūsų garderobo detale vėsesnę vasaros dieną, kai vietoje jau įprasto švarkelio ieškosite originalesnio sprendimo.

Jeigu net tokio skirtingo braižo mados kūrėjai, kaip Simone Rocha, Paco Rabanne, Rafas Simonsas, Valentino ir „Lanvin“ mados namai įtraukia jas į savo kolekcijas, galite būti tikra, kad dėvėdama peleriną ar apsiaustą nesuklysite.

Blizgesys. Žvyneliai, blizgučiai, žvilgesys – disko era grįžta. Tik šįkart daug modernesnė ir inovatyvesnė.

Galite sekti „Louis Vuitton“ pavyzdžiu ir pasipuošti blizgučiais nuo galvos iki kojų, dėvėdamos blizgantį griežto kirpimo kostiumą. „Balmain“ siūlo atviresnius ir seksualesnius iš blizgančio audinio sukurtų suknelių įvaizdžius. Alternatyvų dėvėjimui daug, bet rezultatas vienas – būsite pastebėta, žaisminga ir madinga.

Iškirpimai. Vasaros sezonas neatsiejamas nuo atviresnio kūno demonstravimo ir tai tikrai neprivalo būti vien šortai, berankoviai marškinėliai ar trumpesnis sijonas.

Siekiate įdomesnio rezultato? Iškarpyti rūbai puikuojasi šios vasaros tendencijų sąraše. Nuo „Fendi“ iki „Carolina Herrera“ ir „Miu Miu“ apstu pavyzdžių, kaip subtiliai ir stilingai pademonstruoti odą. Variantų yra nemažai. Minimalistinės skylutės gali būti iškarpytos visame audinyje arba didesnės atskirose dalyse – nugaroje, alkūnėse, juosmens zonoje.

Korsetas. Pastaruoju metu korsetas išgyvena renesansą, o jo sugrįžimas džiugina visas mylinčias ir sekančias istorinės mados pėdsakus šiandienos kontekste.

„Alexander McQueen“ ir „Moschino“ siūlo įliemenuoto juosmens ir platėjančių sijonų įvaizdį. Sau ištikima lieka ir Vivienne Westwood, iš kurios kūrybos lauko korsetas niekada taip ir nebuvo išėjęs. Tai sudėtingai derinama ir preciziškumo reikalaujanti tendencija, tačiau baimintis jos artėjančią vasarą nederėtų.

Patogumas. Verta pripažinti – pandemija padarė savo. Tai, ką jau beveik metus dėvime ir kas garantuoja komfortą, persikėlė ir ant žymiausių vardų podiumų.

Tiesa, „Prada“, „Celine“ ir „Burberry“ visai neskamba kaip kas nors kasdienio ir įprasto. Gobtuvai, striukės, džemperiai, žodžiu, tai, kas patogu ir lengvai derinama šiemet dar ir madinga.

Tinklas. Atsibodo komforto zona ir norite ko nors rizikingo bei pikantiško? Tinklelinis audinys yra būtent toks sprendimas.

Ir čia kalbama toli gražu ne tik apie pėdkelnes – tinklinės suknelės, kombinezonai ir netgi paltai funkcionuoja šios tendencijos ribose. Meistriški pavyzdžiai įrodo, kad galima puikiai suderinti vasarinio vėjelio juntamą dvelksmą su avangardiško įvaizdžio žavesiu. Taip, tai neįprasta ir drąsi tendencija, bet kartu ji praktiška ir nenuobodi.

Linijos. Dryžuotas raštas – nesenstanti klasika, kuri šią vasarą dar tampa ir ypač aktualia. Ar gali būti kas nors ilgaamžiškesnio ir lengviau derinamo nei linijos?

Smulkios, stambios, vertikalios, horizontalios, įstrižos – gali atrodyti, jog tai nusibodęs raštas, tačiau šią vasarą įkvėpsite jį antram gyvenimui ir suteksite dryžuotam stiliui žvalumo bei šviežumo.

Tendencijos įvairios – nuo klasikinio dryžuoto rašto, su patogumu asocijuojamo gobtuvo ir radikalaus įforminančio korseto. Visgi nepamirškite, kad ir ką dėvėtumėte – unikalųjį stilių kuriate jūs ir bet kurios tendencijos išpildyme būtent jūsų asmenybė turi būti geriausiai pastebimas elementas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius