-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

5 batelių tendencijos: imk ir eik!

Nors pastaruoju metu dizainerių kolekcijose batai atrodo arba itin ekscentriški (primenantys „Lego“ skulptūras), arba itin nykūs, o kartais batus netgi pakeičia vyriškos šlepetės (et, ko tik nepadarysi dėl šou efekto!), vis dėlto šį pavasarį galima išskirti tikrai pritaikomas avalynės tendencijas. Penkios kryptys tarsi penki rankos pirštai – kreipia jus į skirtingas stilistikas. Kokios gi jos?
Viešnia Milane po „Gucci“ kolekcijos pristatymo
Viešnia Milane po „Gucci“ kolekcijos pristatymo / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Smailėjančios noselės

Nevarginkite kojų – elegantiški bateliai visai neturi būti tokie, kuriuos avint kyla jausmas, jog kulnas remiasi į pagalį ar vinį. Patogūs ir atviri žemapadžiai – tokie pat ištikimi dienos palydovai, kaip ir mūsų pamėgtos „balerinos“, tačiau visą skirtumą daro mažytė smulkmena – kiek smailėjantis batų priekis, grakštinantis siluetą ir visą jūsų stilių. Išmėginkite pačios – net prie tamsiai mėlynų džinsų ir pilko megztinio, įsispyrusi į tokius batukus, kaipmat pasijusite moteriškesnė.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Christiano Sirianoo Resort pavasario kolekcija
AFP/„Scanpix“ nuotr./Christiano Sirianoo Resort pavasario kolekcija

Patogiau nebūna!

Dar viena sąmoninga orientacija į komfortą – tai įvairios basutės bei sandalai lygiu padu. Tiesa, Lietuvoje jų gali tekti palaukti ir iki pavasario pabaigos, kol saulė iš tiesų ims smarkiau kepinti, tačiau niekas netrukdo svajoti, nes pasižiūrėjus, kiek skirtingų modelių ir kultūrinių įtakų sutalpinta šių metų dizaine (nuo bohemiškų festivalio basučių iki indėnų kūrybą primenančių batų), pasidaro net saldu. Patogi ir graži kasdienybė – puikus malonumas, kurį šį sezoną gali pasiūlyti mada.

O kol šiluma pavasaris dar nelepina, rinkitės iš pažiūros nepanašų, bet kitą laisvos sielos keliautojos apavą – rokeriško stiliaus juodus batus, siekiančius čiurnos kauliuką.

„Scanpix“ nuotr./„Hermes“ kolekcija
„Scanpix“ nuotr./„Hermes“ kolekcija

Gilūs įkirpimai

Iškirptė – jau seniai nebe kaklo ir krūtinės zonos terminas. Atspėjote – kalbame apie kojas. Tai kartu ir pati seksualiausia šio pavasario avalynės kryptis, pastebimai per kolekcijų pristatymus šmėžavusi Londone. Įkypa, gili, ryški V formos iškirptė kai kurių mados apžvalgininkų netgi praminta „vampyro apykakle“. Kas ten žino, gal subtilų variantą ir verta pasimatuoti ant savo kojyčių – o jeigu patiks?

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Christopherio Kane'o kolekcija
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Christopherio Kane'o kolekcija

Daugiau tokio modelio batų pavyzdžių rasite čia.

Ypatingieji sportiniai bateliai

Štai koks fenomenas – ne tam tikra spalva, ne modelis, o prekės ženklas tapo tendencija, neaplenkusia netgi Lietuvos. Juk ir jūs pastebėjote stilingus bendradarbius ar jaunus miestiečius, avinčius pilkšvais ar margais sportiniais bateliais, kurių šone puikuojasi raidė „N“? Tai – amerikiečių gamybos batai atletams, geriausiai žinomi kaip „New Balance“. Jie brangesni negu dauguma panašių konkurentų batų, tačiau kompanija teigia, kad dėl techninių gamybos triukų jų apavą gali avėti nuo ryto ligi vakaro ir išstovėjęs ant kojų dienos pabaigoje nejusti nuovargio. Ir, regis, tai negali būti vien mados reikalas – toks masiškas „New Balance“ populiarumas rodo, jog tai – tiesa.

Kaip atrodo „New Balance“ bateliai, žiūrėkite čia.  

Batai čia ar karpiniai?..

Ant podiumo – jau ir taip tikra vizuali kultūra, tačiau kai kuriuos batelius su įmantriais iškarpymais ar lazerių išraižymais galima drąsiai statyti vienus į vitriną ar ant pjedestalo galerijoje ir šiems nieko netrūks! Plastikas suteiks dirbtinumo ir popkultūros nuotaikos, be to, apnuogins pėdą, odos juostelės – fetišo prieskonio, o raišteliai tik romantizuos visą šį įvaizdį.

Batelių pavyzdžius rasite paspaudę čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius