Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

5 dažniausios plaukų priežiūros klaidos: ką darome ne taip?

Sveiki, blizgantys, išpuoselėti plaukai – turbūt kiekvienos moters siekiamybė. Ir, nors atrodytų, kad apie plaukų priežiūrą jau viskas žinoma, pasirodo, daugelis mūsų plaukus prižiūrime netinkamai. „Tikra tiesa, kad kai kurios lietuvių moterų daromos plaukų priežiūros klaidos kainuoja joms sveiką plaukų išvaizdą“, – pranešime žiniasklaidai sako plaukų priežiūros ekspertė ir specializuoto grožio salono „Sveikų plaukų vizija“ įkūrėja Meda Poškienė.
Plaukai
Plaukai / 123RF.com nuotr.

Specialistė dalijasi savo patirtimi ir pateikia dažniausiai daromų plaukų priežiūros klaidų penketuką.

Asmeninio archyvo nuotr./Meda Poškienė
Asmeninio archyvo nuotr./Meda Poškienė

Netaisyklingas galvos trinkimas. „Kartais moterys pamiršta, kam yra skirtas šampūnas ir kokia jo pagrindinė funkcija. Šampūnas yra valiklis, jis skirtas riebalų pertekliui iš galvos odos pašalinti, tad didžiulė klaida, kai šampūnu padengiami visi plaukai. Taip plaukas yra išsausinamas ir dėl to skilinėja plaukų galiukai“, – sako M.Poškienė.

Netaisyklingas šukavimas. „Susivėlę plaukai yra dažna problema, dar labiau išryškėjanti, kai moterys plaukus šukuoti pradeda nuo šaknų galiukų link. Plaukus reikėtų šukuoti nuo galiukų ir kilti į viršų. Taip pat, siekiant tobulų plaukų, nerekomenduojama jų šukuoti šlapių, nebent tuo metu yra užtepta priemonė – kondicionierius, kaukė, purškikliai, puoselėjimo priemonės. Jos didina praslydimą ir neleidžia pažeisti apsauginio plaukų pluošto“, – teigia ekspertė.

Plaukus reikėtų šukuoti nuo galiukų ir kilti į viršų.

Trintis. „Ji gali būti įvairaus pobūdžio: atsirandanti miegant, šluostant plaukus po plovimo, sėdimo darbo metu prispaudžiant ilgus plaukus prie kėdės atlošo ir t. t. Visa tai labai nepatinka plaukams ir juos silpnina, ypač, jeigu plaukas praradęs drėgmę, elastingumą, neturi atsparumo. Reikėtų vengti bet kokios trinties: išplovus geriau nusausinti rankšluoščiu, miegant plaukus susipinti į kasą, darbe – perkelti dalį plaukų į priekinę pusę ir t. t.“, – pataria pašnekovė.

Netinkama kasdienė priežiūra ir blogai parinkti produktai. „Kasdienė netinkama priežiūra, dažymas, karštų įrankių naudojimas pažeidžia plaukus, ir, neturint tinkamos plaukų priežiūros rutinos, plaukas silpnėja toliau. Be abejo, po kiekvieno plovimo būtina naudoti jums tinkantį kondicinierių, siekiant padidinti plauko elastingumą, patenkinti plauko poreikius.

Kaip dažnai reikia trinkti galvą, vieno atsakymo nėra – tai labai individualu. Svarbiausia – užtikrinti tinkamą priežiūrą ir kruopščiai pasirinkti produktus. Didelė klaida, kad dažniausiai žmonės renkasi šampūną pagal plauko, o ne pagal odos tipą. Kartais patiems tai nustatyti nėra paprasta, tad sukūrėme individualų elektroninį plaukų priežiūros specialistą – šis testas leidžia parinkti produktų tipą pagal esamus poreikius“, – sako plaukų priežiūros ekspertė.

Vida Press nuotr./Moteris trenka galvą
Vida Press nuotr./Moteris trenka galvą

Neigiamas aplinkos poveikis. „Mus veikia ne tik endogeniniai veiksniai, kuriuos kartais sunku kontroliuoti, bet ir labai daug egzogeninių. Laisvieji radikalai, aplinkos tarša, UV spinduliuotė, chloras, kietas vanduo, druskos, oro kondicionieriai, per agresyvios valymo priemonės, per dažnas plaukų šviesinimas ilgainiui gali sukelti negrįžtamus procesus.

Nuo to gali apsaugoti procedūros salone, taip pat tokios papildomos priemonės kaip kremai, purškikliai, kurie formuoja apsauginį papildomą sluoksnį. Atostogaujant, kai plaukus veikia druskos ir UV spinduliai, būtinos vandeniui atsparios apsaugos priemonės“, – įspėja M.Poškienė ir kviečia Lietuvos moteris pasirūpinti sveika plaukų išvaizda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius