-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 08

5 madingiausi akiniai nuo saulės šią vasarą: kaip išsirinkti pagal veido formą

Nors vasara šiemet ateina gana nedrąsiai ir lėčiau, negu norėtume, jai vis tiek reikia būti pasiruošus. Kartu su lengvesniu, šviesesniu garderobu derėtų nepamiršti ir akių apsaugos nuo saulės spindulių, juo labiau kad akiniai yra praktiška priemonė, o kartu – ir dailus aksesuaras.
Mergina dėvi akinius nuo saulės
Mergina dėvi akinius nuo saulės / 123RF.com nuotr.

Nors vasara kol kas apie save praneša pakankamai subtiliai, akiniai nuo saulės nebūtinai turi būti vien tik spindintis aksesuaras esant kaitrai. Pasirinkus tinkamus akinius, jie gali būti ilgaamžiai ir tarnauti ne vienus metus. Daugeliui akiniai nuo saulės asocijuojasi tik su vasara, bet net pilkos ir apsiniaukusios dienos gali sukelti akių nuovargį, todėl pasirūpinkite, kad jos turėtų apsaugą.

Renkantis akinius nuo saulės, apsvarstyti reikia kelis aspektus. Visų pirma, pagalvokite apie tai, kokie akiniai jums tinka atsižvelgiant į veido formą. Labai dažnai padeda balansavimo taisyklė: prie ryškių skruostikaulių ir aštrios žandikaulio linijos derinkite rėmą su apvaliais, minkštais kraštais.

123RF.com nuotr./Mergina ryši skarelę
123RF.com nuotr./Mergina ryši skarelę

Analogiškai tie, kurie turi apvalų ar ovalų veidą, turėtų pasirinkti stačiakampio ar kvadrato formos rėmelius. Ryškesni kraštai padės sukurti kampinės išvaizdos iliuziją.

Esminiu akinių pasirinkimo veiksniu turėtų tapti jūsų asmeninis skonis ir jų tikimas veido formai, tačiau kasmet atkreipiamas dėmesys ir į iškylančias tendencijas bei tos vasaros top elementus.

1.

Pasteliniai / ryškūs rėmai

Daugelis žmonių nerimauja, kad blyškesni atspalviai jų veidą gali paversti blankiu. Vis dėlto tiesa yra kitokia. Iš tikrųjų raudonplaukėms ir šviesiaplaukėms tinka švelniai rausvos, šviesiai mėlynos, pastelinės žalios spalvos, pavyzdžiui, šalavijų ar mėtų atspalviai. Tamsesnio gymio žmonėms rekomenduotina rinktis violetinės ar geltonos spalvos rėmelius.

Akinių kūrėjai pastebi augantį eksperimentavimo poreikį – žmonės laisviau derina įvairias spalvas, labiau kombinuoja ryškius akinius prie savo aprangos, tačiau kartu svarbios lieka ir pastelinės spalvos. Šiuo metu pirmauja levandų, persikų, dangaus mėlynumo paletė.

2.

Oversize rėmeliai

Aštuntojo dešimtmečio stilistikos žymę savyje nešantys akiniai taip pat yra pasiekę populiarumo piką. Aštuntasis dešimtmetis cikliškai yra linkęs sugrįžti į tendencijų sąrašus ir juose pakartotinai karaliauti – ne išimtis ir akiniai nuo saulės.

Per dideli rėmeliai yra nemirtinga ir laikui nepavaldi tendencija. Masyvus stilius ar drugelio forma – šio stiliaus akiniai priverčia atkreipti į save dėmesį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius