Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

5 patarimai: į ką atkreipti dėmesį perkant drabužius internetu

Šiuolaikiniame pasaulyje žmogus nuolat skuba. Sunku suspėti laiku pavalgyti, susitikti su draugais ar daugiau laiko praleisti su šeima, apsipirkimas tapo ne išimtis. Norėdami sutaupyti laiko, taip pat ir pinigų, dalis žmonių renkasi vis labiau populiarėjančias internetines parduotuves. Dažnas internetu perka buitinę ir elektroninę techniką, dovanas, netgi maisto produktus ir drabužius. Ką reikėtų daryti perkant drabužius, kad liktumėte patenkinti pirkiniu?
Pora su kompiuteriu
Pora renkasi drabužius internetinėje parduotuvėje. / 123rf.com

5 patarimai jums, kurie padės tinkamai išsirinkti perkamus drabužius internetu.

Išsimatuokite ir nustatykite savo dydį pagal gamintojų matmenis

Vienas svarbiausių dalykų prieš perkant drabužius internetinėje parduotuvėje yra išsimatuoti ir nustatyti savo dydį būtent pagal internetinėje parduotuvėje pateiktų gamintojų matmenis.

Jeigu vienų gamintojų marškinėliai jums tinka S dydžio, nebūtinai tiks kitų.

Ne visų gamintojų drabužių matmenys yra identiški. Pavyzdžiui, jeigu vienų gamintojų marškinėliai jums tinka S dydžio, nebūtinai tiks kitų. Tai gali būti jau M dydis. Paprastoje, fizinėje parduotuvėje tokiu atveju jūs einate į matavimosi kabiną, matuojatės ir išsirenkate tinkamą dydį, tačiau ką daryti perkant internetu?

„Taupanti savo ir kliento laiką internetinė drabužių parduotuvė turėtų nurodyti kiekvieno drabužio pagrindinius matmenis. Geriausia, kai po kiekvieno drabužio aprašymu yra pateikta lentelė su kiekvieno dydžio matmenimis, pagal kuriuos pirkėjas gali tiksliai nustatyti savo dydį. Kai tokius matmenis po kiekviena preke pateikėme savo internetinėje parduotuvėje, keičiamų arba grąžinamų prekių dėl dydžio sumažėjo apie 85 proc.“, – patirtimi dalijosi internetinės parduotuvės „Green Rose“ savininkė Aistė Vyšniauskaitė-Stanevičienė.

„Vis dėlto, jeigu abejojate dėl drabužio dydžio, visada galite susisiekti su internetinės parduotuvės darbuotojais elektroniniu paštu, telefonu arba socialinių tinklų paskyrose. Atsakingų internetinių parduotuvių savininkai visada atsakys į jūsų klausimus, patars dėl dydžių, spalvų ir kitų jums rūpimų dalykų“, – patarė A.Vyšniauskaitė-Stanevičienė.

Vida Press nuotr./Drabužio etiketė
Vida Press nuotr./Drabužio etiketė

Skaitykite prekių aprašymus

Iš pradžių gali atrodyti, ką įdomaus ir svarbaus galima perskaityti drabužių aprašyme? Juk drabužis kaip drabužis. Tačiau skaityti tikrai verta. „Dalis pirkėjų tikrai neskaito arba neįdėmiai skaito prekių aprašymus ir todėl praranda svarbios informacijos. Prekės aprašyme rasite ne tik drabužio matmenis, spalvas, bet ir konkrečią sudėtį, naudingos informacijos apie prekės funkcionalumą, išskirtinumą ir kaip skalbti ar prižiūrėti tam tikrą drabužį, kad jis kuo ilgiau išliktų lyg naujas“, – sakė internetinės parduotuvės savininkė.

Nuotraukomis aklai nesivadovaukite

Internetinėje parduotuvėje esančias drabužių nuotraukas apžiūrėkite kuo įdėmiau. Atkreipkite dėmesį į jums svarbias detales, tokias kaip kaklo aukštis, rankovių ilgis, juosmuo, kišenės ir panašiai. Tačiau taip pat nepamirškite, kad drabužiai gali nežymiai skirtis nuo esančių nuotraukoje. Profesionalios nuotraukos padarytos naudojant kokybišką apšvietimą, retušuojant ir netgi keičiant spalvas įvairiomis programomis. Spalvas gali iškraipyti ir kompiuterio ekranas, todėl jos gali nežymiai skirtis.

„Pamenu atvejį, kai klientė, gavusi mūsų prekes, pirktas internetinėje parduotuvėje, skambina ir skundžiasi, kad gavo žalią, o ne užsakytą mėlyną spalvą. Tačiau paprašius atsiųsti jos gautų drabužių nuotrauką, paaiškėjo, kas vis dėlto tai ir yra mūsų mėlyna spalva. Pasirodo, kad žmonės skirtingai mato spalvų atspalvius“, – pasakojo A.Vyšniauskaitė-Stanevičienė.

Pasidomėkite parduotuvės darbo istorija internete

Prieš apsiperkant drabužių internetinėje parduotuvėje svarbu pasidomėti, kaip ši parduotuvė komunikuoja socialiniuose tinkluose, kiek sekėjų turi, kokie atsiliepimai pirkėjų forumuose, rekomendacijos asmeniniuose tinklaraščiuose. Čia pirkėjai dažnai pasidalija pirkimo patirtimi, kaip drabužiai dėvisi, patarimais, kaip prižiūrėti.

Jeigu internete nerandate jokios informacijos apie internetinę drabužių parduotuvę, tikėtina, kad ji yra nauja. Ar norite būti pirmi tokios internetinės parduotuvės klientai, spręskite patys.

Peržiūrėkite taisykles dėl prekių keitimo ir grąžinimo

Būtina peržiūrėti internetinės parduotuvės taisykles, jei netiktų dydis ar spalva. Netinkamas dydis ar spalva nereiškia netinkamos kokybės prekės, kurias galite tiesiog grąžinti. Taigi įsitikinkite, ar netinkamai išsirinkto dydžio ir nepatikusios spalvos drabužius pardavėjas priims ir pakeis jums tinkamais.

Netinkamos kokybės drabužiai – tai drabužiai, turintys defektų, blogai susiūti per siūles, su skylėmis, dažantys kitus drabužius ar kūną, kai yra dėvimi. Pagal Lietuvos įstatymus turite teisę per keturiolika dienų nuo tada, kai gavote prekes iš pardavėjo, reikalauti netinkamos kokybės drabužį pakeisti tinkamos kokybės drabužiu arba sumažinti drabužio kainą.

Taigi drąsiai įsigykite iš internetinių parduotuvių drabužių visai šeimai, tačiau prieš tai padarykite namų darbus, vadovaujantis šiais patarimais. Nenusivilsite!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius