-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

5 stiliaus gudrybės, padedančios atrodyti aukštesnei

Ne, pereiti prie aukštakulnių šlepečių nereikės. Tiesiog čia pridėti, ten atimti, kai ko vengti, šį bei tai parodyti, ir niekas nepatikės, kad jūsų ūgiui trūksta kelių centimetrų iki modelio.
Ūgio matavimas
Ūgio matavimas / Vida Press nuotr.

1. Venkite ilgo ir palaido viršaus

Ir viena, ir kita yra nuostabu, jei jūsų kojos iki debesų, bet visoms kitoms verčiau rinktis trumpesnį viršų, o ilgesnius marškinius ar palaidinę susikišti į į kelnes ar sijoną. Paprastas proporcijų principas – pakėlus talijos liniją, kojos vizualiai pailgėja.

Trumpinti marškinėliai, prigludusios neilgos palaidinės – jūsų drabužis. Kitas variantas – kišti palaidinę – visą, kampą ar viduriuką po apačios juosmeniu.

Vida Press nuotr./Kopenhagos mados savaitė: gatvės stilius
Vida Press nuotr./Gatvės stilius

2. Kai tik galite, parodykite kulkšnis

Ačiū tendencijoms už trumpintų kelnių ir vidutinio ilgio sijonų madą. Kad ir kaip jums patiktų maksi, Ofelija, suvyniota į drobulę, – ne pats geriausias stiliaus modelis.

Pademonstruokite liekniausią ir grakščiausią kojos dalį – kulkšnis. Jei vilkite kelnes, kurias norite sukišti į batus, tegu drabužis ir avalynė būna tos pačios gamos. Šis triukas, kurį naudoja viso pasaulio žvaigždžių stilistai, irgi padarys kojas ilgesnes.

Vida Press nuotr./Batai
Vida Press nuotr.

3. Jos didenybė viena spalva

Kaip jau minėjome aukščiau, derinami vienos spalvos drabužiai ir aksesuarai sukuria ilgos, vientisos linijos optinę iliuziją ir puikiai koreguoja kūno proporcijas, kaip tik jūs norite (nors damų, norinčių sąmoningai sutrumpinti kojas ir sumažinti krūtinę, pasitaiko gana retai). Žodžiu, vienos spalvos kelnės, marškiniai ir (geidautina) bateliai – tiesus kelias paūgėti. Be to, monochrominį derinį paprasta sukurti ir paįvairinti.

Vida Press nuotr./Niujorko mados savaitės gatvės stilius
Vida Press nuotr.

4. Iki kelių – ne jūsų ilgis

Galima kiek nori vadinti jį protokoliniu ar universaliniu, bet kojas toks ilgis rėžia siaubingai – tai yra, nei šiokia tokia proporcija. Taigi – jūsų variantas – mini arba – dar saugesnis – midi. Paeksperimentuokite su skara ir veidrodžiu – pailginti ir patrumpinti audinį lengviau nei matuotis kelis sijono modelius – ir nesunkiai atrasite ilgį, palankiausią jūsų figūrai.

Vida Press nuotr./Batai
Vida Press nuotr.

5. Visada – kulneliai

Ne, nebūtinai svaiginantys aukštakulniai. Ir kulneliai, o ne žudikiški kileriai. Nedidelis, stabilus kulniukas kaladėlė ar platforma – tokią gamintojai priderina net prie kedų, grubus padas ar dar koks dizainerių išradimas patikimai kilstelės jus nuo žemės. Pamatysite – jums patiks: toks kulnas leidžia žingsniuoti ir net bėgti, ir drauge prideda ūgio.

„Scanpix“ nuotr./Batai
„Scanpix“ nuotr.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius