Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

7 aprangos gudrybės, padėsiančios atrodyti jauniau

Drabužiais ir aksesuarais pagalba galima ne tik pakoreguoti figūrą, bet ir pasijauninti. Šie paprasti patarimai padės atrodyti jauniau ir grakščiau.
Stilius
Stilius / Fotolia nuotr.
Temos: 2 Grožis Mada

1. Šviesios spalvos

Tamsių spalvų drabužiai visada atrodo prabangiai, bet tuo pačiu metu jie pabrėžia senėjimo požymius – raukšles ir žilus plaukus. Jeigu norite atrodyti jauniau, jūsų spintoje turėtų atsirasti daugiau šviesių drabužių. Tamsios gali būti tik kelnės.

2. Džinsai

Džinsai yra universalus drabužis ir tinka bet kokiame amžiuje. Džinsai, kurie gerai „guli“, gali pajauninti 2–3 metais. Rinkitės klasikinius, mėlynų atspalvių džinsus. Vertikalūs nutrynimai vizualiai ilgina kojas, o štai „rėkančių“ dekoracijų, blizgučių, žvynelių ir skylių reikėtų vengti.

Vida Press nuotr./Gatvės stilius
Vida Press nuotr./Gatvės stilius

Taip pat skaitykite: „Apoteca“ ženklo įkūrėja Inga Tarėlaitė – apie paliktą komforto zoną ir kašmyrinį etapą San Fransiske

3. Balta palaidinė

Atminkite taisyklę: kuo arčiau veido drabužis, tuo šviesesnė turėtų būti jo spalva. Pirmiausia tai turėtų būti marškiniai, palaidinės, skaros ir šalikai. Pastelinės spalvos (šviesiai rusva, kreminė, dramblio kaulo) vizualiai pagerina ir atgaivina odos spalvą, paslepia raukšles ir atima kelis metus.

4. Nepersistenkite su papuošalais

Atminkite taisyklę: geriau mažiau, bet kokybiškiau. Bižuterija tinka paauglėms ir jaunoms merginoms, o štai brandesnio amžiaus moterims derėtų rinktis elegantiškus ir stilingus tauriųjų metalų papuošalus su natūraliais akmenimis. Gerai, kad akmenys būtų šviesių, „lengvų“ spalvų.

5. Avalynė

Avalynė žema pakulne sendina, o štai aukštakulniai – jaunina. Jeigu norite „pasijauninti“, rinkitės aukštakulnius, balerinos tipo batelius arba sportbačius. Venkite „sunkių“ batelių su storais padais ir plačiomis „nosimis“, jie daro koją „sunkią“ ir negrakščią.

Taip pat skaitykite: Mados tinklaraštininkės Vaidos Rupšytės deriniai su ryškiomis kelnėmis

6. Tinkamas dydis

Per platūs drabužiai prideda papildomo svorio ir sendina, aptemti ir per siauri – iškreipia figūrą ir išryškina visus trūkumus. Dėvėkite jūsų dydžio drabužius, tokius, kurie gerai guli.

Vida Press nuotr./Gatvės stilius
Vida Press nuotr./Gatvės stilius

7. Minimalizmas

Yra du aprangos stiliai, kurie jaunina. Pirmasis – sportinis stilius: sportbačiai, polo marškinėliai, šortai ir pan. Bet toks aprangos stilius reikalauja atitinkamos situacijos. Antrasis – minimalizmas. Detalių ir aksesuarų perteklius prideda papildomų metų, todėl, jeigu norite atrodyti jauniau, rinkitės paprastą, neįmantrų kirpimą ir lakonišką stilių bei atminkite taisyklę: mažiau yra daugiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius