-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

85-ieji Kino meno ir mokslo akademijos apdovanojimai – „Oskarai“. Raudonojo kilimo pažibos ir nusivylimai

„Nuo 2013-ųjų Kino meno ir mokslo akademijos apdovanojimų raudonojo kilimo dvelkė senojo Holivudo prabanga, klasikine elegancija ir rafinuotumu. Taip ir norėjosi garsenybių suknelių fone girdėti Franko Sinatros dainas“, – sako įvaizdžio dizainerė Olesė Kekienė ir pristato jums raudonojo kilimo madų apžvalgą.
85-ieji Kino meno ir mokslo akademijos apdovanojimai – „Oskarai“
85-ieji Kino meno ir mokslo akademijos apdovanojimai – „Oskarai“ / „Scanpix“ nuotr.

Nors daugelis žvaigždžių nesuklydo, bet porą nevykusių aprangos variantų vis dėlto buvo. Keletas garsenybių nuvylė pernelyg nepersistengdamos ir atsainiau pažiūrėjusios į savo įvaizdį, tačiau buvo ir tokių, kurios tikriausiai pateks į visų laikų gražiausių „Oskarų“ apdovanojimų suknelių sąrašą.

 

PATAIKYTA TIESIAI Į DEŠIMTUKĄ!

1. Tikras malonumas akims ir džiugesys estetams Jessica Chastain. Ji vilkėjo Armani Privee suknelę ir vintažinius Harry Winston papuošalus. Nuostabus suknelės, plaukų ir šviesios odos atspalvių derinys, švelni ir elegantiška kaip miražas, puošni ir patraukli kaip viliojantis karamelinis saldainis.

Stiliaus apdovanojimas už: nuogą, neapkrautą papuošalų kaklą, žemyn krintančią ir puikią formą išlaikančią, Veronikos Lake stiliaus šukuoseną, elegantišką raudonų lūpų makiažą ir nepriekaištingą visų atspalvių derinį. Žiūrint į Jessicą, taip ir iškyla vaizdinys, kaip šnabždančiai ir seksualiai ji dainuoja „Su gimimo diena, ponas prezidente!“.

Scanpix nuotr./Jessica Chastain
Scanpix nuotr. / Jessica Chastain

 

2. Neabejotinai visų laikų geriausiųjų sąraše atsiras ir Charlize Theron. Skulptūriška ir išraiškinga balta suknelė, minimalus kiekis papuošalų ir puikiai visą grožį atskleidusi trumpų plaukų šukuosena.

Stiliaus apdovanojimas už: nuogą kaklą be papuošalų, kurių čia niekas taip ir nepasigenda, nuostabią trumpų plaukų šukuoseną ir puikių linijų suknelę. Nuo jos tiesiog nebuvo galima atitraukti akių! Ne šiaip mergaitė, o tikra karalienė!

Scanpix nuotr./Charlize theron
Scanpix nuotr. / Charlize Theron

 

3. Šie „Oskarai“ – tai Jennifer Lawrence šlovės akimirka. Nors ji buvo viena laukiamiausių  nominančių, bendraudama su žurnalistais mergina išliko paprasta. Jennifer net pati sutriko vienam iš jų pasiguodusi, kad yra be galo alkana ir laukianti, kada pagaliau viskas baigsis ir ji galės užkąsti. „Ar ten yra maisto?“ – emocionaliai paklausė mergina ir labai nudžiugo, jog galės šį bei tą įsimesti į skranduką. Nors suknelė, greičiausiai, nelabai jai leido tai padaryti. Na, bent jau tiek, kiek ji norėtų. Per praėjusius apdovanojimus J. Lawrence  dėvėjo patogią, paprastutę Calvin Klein raudoną suknelę ir sulaukė daug kritikos dėl apdaro. Todėl šįmet ji (o gal stilistai ir dizaineriai; neseniai ji tapo Dior mados namų reklamos veidu, tad pasirinkimas ne toks jau netikėtas) įsispraudė itin dailiai figūrą formuojančią švelnios spalvos suknelę, labai kvepiančią klasikiniu Christian Dior stiliumi ir tikra elegancija.

Stiliaus apdovanojimas už: visą bendrą harmoningą ir nepersūdytą įvaizdį. Linijų švara, išraiškingas siluetas, nuostabi pudros spalva, tinkama šukuosena ir saikingi papuošalai.

Scanpix nuotr./Jenifer Lawrence
Scanpix nuotr. / Jennifer Lawrence

 

4. Kerry Washington jau ne primą kartą puikiai pasipuošia tokioms ištaigingoms šventėms. Šįkart jos pasirinkimas – nuostabus suknelės siluetas ir labai daili koralų spalva. Kadangi apdaro viršus puošnus, nusagstytas žvilgančiais akmenimis, Kerry nesuklydo nepersistengdama su šukuosena. Aktorė puikiai išmano stiliaus subtilybes ir žino, kad jei vienas elementas ypač puošnus, su kitais tokiu atveju derėtų elgtis nuosaikiau. Tad plaukus K. Washington paliko palaidus, bet dailiai sutvarkytus, primenančius XX a. 6-ojo dešimtmečio Holivudo žvaigždžių šukuosenas.

Stiliaus apdovanojimas už: puikų skonį, nepriekaištingai priderintus aksesuarus ir prie odos nuostabiai derančią Miu Miu suknelę.

Scanpix nuotr./Kerry Washington
Scanpix nuotr. / Kerry Washington

 

5. Olivia Munn vilkėjo puikią Marchesa suknelę. Ji teigė, kad ją išsirinko stebėdama šių namų mados kolekcijos pristatymą – tiesiog nuo podiumo.

Stiliaus apdovanojimas už: puikiai su prigimtimi suderintą suknelės spalvą ir dailų neužgožiantį siuvinėjimą,  nuostabiai ansamblį užbaigiančią idealią šukuoseną. Stiliaus egzaminas išlaikytas puikiai!

Scanpix nuotr./Olivia Munn
Scanpix nuotr. / Olivia Munn

 

6. Catherine Zeta-Jones – tikra Holivudo primadona. Kai tik aktorė pasirodė ant raudonojo kilimo, visi kaipmat sukruto ir šnabždėjosi, kaip nuostabiai ji su vyru Michaelu Douglasu atrodė. Aukso spalvos žvyneliais ir karoliukais siuvinėta suknelė tiesiog pabrėžė Catherine statusą kino Mekoje.

Stiliaus apdovanojimas už: blizgią suknelę. Apdaras atrodė labai skoningai dėl retėjančio siuvinėjimo į apačią ir išsiskleidusios švelnaus šifono uodegos. Taip pat idealiai parinkta ir priderinta palaidų (bet dailiai sutvarkytų) plaukų šukuosena ir derantys auskarai.

Scanpix nuotr./Catherine Zeta Jones
Scanpix nuotr. / Catherine Zeta-Jones

 

7. Nicole Kidman atrodė stulbinamai pasirinkusi dramatišką senojo Holivudo glamūrą primenančią juodos ir aukso spalvos žvynelių suknelę.

Stiliaus apdovanojimas už: drąsą, kad šviesiaplaukė pasirinko tokį derinį, už  nuovokumą puikiai suderinus retro stiliaus bangų šukuoseną su trumpesniais palaidais plaukais aplink veidą.

Scanpix nuotr./Nicole Kidman
Scanpix nuotr. / Nicole Kidman

 

8. Amanda Seyfried irgi buvo gana drąsi, tik šiek tiek kitaip nei Nicole. Pripažinkime, kad tikrai drąsu ryškiomis spalvomis pasižyminčiame Holivude raudonajam kilimui pasirinkti pilkšvą įvaizdį. Nors žvilgsniui gal ir būtų maloniau, jei visgi kai kur sužibėtų ryškesnė detalė, pavyzdžiui, ryškesnės spalvos auskarai, Amanda nesuklydo derindama suknelę prie bendro savo įvaizdžio (šukuosenos, makiažo, kitų aksesuarų).

Stiliaus apdovanojimas už: poetišką, padūmavusį įvaizdį.

Scanpix nuotr./Amanda Seyfried
Scanpix nuotr. / Amanda Seyfried

 

9. Naomi Watts. Kalbant apie stilių, kartais nieko išradingesnio ir tobulesnio nei dailaus modelio drabužis, idealiai tinkantis žmogaus kūno formoms, nebūna. Pagrindinis akcentas – įdomi asimetriška iškirptė. Nors esant tokiai intensyviai spalvai vyksta nedidelė konkurencija tarp Naomi veido ir iškirptės, visgi negalima to pavadinti stiliaus klaida. Taigi – taškas N. Watts naudai.

Stiliaus apdovanojimas už: žvilgantį suknelės audinį, dėl kurio nuo aktorės nebuvo galima atitraukti akių. Jos pasirodymas ant raudonojo kilimo gniaužė kvapą, norėjosi žiūrėti ir žiūrėti į ją...

Scanpix nuotr./Naomi Watts
Scanpix nuotr. / Naomi Watts

 

10. Zoe Saldana. Aktorė pasielgė gana netradiciškai pasirinkdama neįprastą prancūzišką Alexis Mabille Couture suknelę. Stilių gal kiek būtų galima patobulinti nuėmus nelabai reikalingą dirželį ir priderinus kiek lengvesnius juodus aukštakulnius.

Stiliaus apdovanojimas už: nuostabų švarių linijų siluetą. Pilkšva spalva su tamsėjančiais tonais suknelės apačioje atrodė fantastiškai aktorei judant.

Scanpix nuotr./Zoe Saldana
Scanpix nuotr. / Zoe Saldana

 

NEVYKĘ SPRENDIMAI

1. Melissa McCarthy suklydo visur kur, tik buvo įmanoma. Tragiškas suknelės modelis ir drapiruotės sudarkė moters figūrą. Audinio spalva absoliučiai nederėjo prie  jos odos, per gigantiška buvo šukuosena. Gaila, kad ji nepagalvojo apie kitus aprangos variantus – juk į šias nuotraukas dar ne kartą teks žiūrėti ir tokia ši jos mados klaida dar bent dešimt metų bus prisimenama.

Scanpix nuotr./Melissa McCarthy
Scanpix nuotr. / Melissa McCarthy

 

2. Garsiausias ir labiausiai visus pribloškęs šių metų „Oskarų“ netikėtumas – Anne Hathaway suknelė, tiksliau – ne suknelė, o tai, kas matėsi pro ją...  Vos tik Anne buvo nufilmuota tiesioginiame  eteryje, viename iš socialinių tinklų iškart atsirado paskyra „Hathaway Nipples“ (lietuvių k. „Hathaway speneliai“), sulaukusi daugybės sekėjų. Aktorė teigė, kad nebuvo išranki suknelei ir pamatė ją likus trim valandoms iki „Oskarų“. Vis dėlto stilistus reikėtų atleisti iš darbo. Nebent tai buvo viešųjų ryšių triukas. Tačiau kaip Anne jis buvo gana nevykęs ir neskoningas. Be to, kai suknelės apykaklė tokia aukšta, nereikėtų prie jos derinti jokių kaklo papuošalų. Aktorės šukuosena vykusi, Prada suknelės spalva taip pat. Šiaip A. Hathaway primena dailiąją Audrey Hepburn, tik štai bendro stiliaus pojučio šįkart nerasta. Gaila...

Scanpix nuotr./Anne Hathaway
Scanpix nuotr. / Anne Hathaway

 

3. Jenifer Hudson, apsivilkusi šią Roberto Cavalli suknelę, per šiųmetę „Oskarų“ ceremoniją virto mėlynąja anakonda. Toks plėšrūniškas įvaizdis nebūtų prastas pasirinkimas, juk stilius derinamas prie asmenybės, o suknelė ir jos audinys gražiai dera prie tamsaus aktorės gymio, tačiau sunki ilgų tiesių plaukų šukuosena su tankiais kirpčiais pavertė jos stilių neskoningu ir pigiu.

Scanpix nuotr./Jennifer Hudson
Scanpix nuotr. / Jennifer Hudson

 

4. Jane Fonda. Norisi iki žemės nusilenkti šiai nuostabiai atrodančiai, nepriekaištingos laikysenos, idealios figūros ir grožio aktorei, tačiau baisus apmaudas perveria širdį dėl šiemet pasirinktos Jane suknelės. Nors puikus apdaro  siluetas gražiai priglunda prie garsios moters kūno, jos spalva tokia ryški, kad net lėktuvas rastų kur nutūpti miglotą dieną, jei leidimosi take stovėtų Jane. Kiek švelnesnis gelsvos atspalvis būtų pataisęs situaciją, bet dabar, deja, norisi tik užsimerkti.

Scanpix nuotr./Jane Fonda
Scanpix nuotr. / Jane Fonda

 

5. Rachel Mwanza. Nors savo apranga pabrėžti etniškumą jokia klaida, šiuo atveju jo akivaizdžiai per daug. Net pabosta į tai žiūrėti. Viskas perdėm vienodo braižo. Šiaip R. Mwanza drabužis panašus ne į ištaigingiausiai metų šventei parinktą apdarą, o į zumbos šokių mokyklos pasirodymo šventės kostiumą. Atleiskite, Rachel, šįkart prašauta pro šalį.

Scanpix nuotr./Rachel Mwanza
Scanpix nuotr. / Rachel Mwanza

 

6. Helena Bonham Carter visuomet pasižymėjo savitu stiliumi, bet jis visada harmoningai derėjo prie jos asmenybės. Tokia stilistinė išraiška kaip šiemet Kino meno ir mokslo akademijos apdovanojimuose neturėtų būti leidžiama net ir pačiai Helenai. Gal aktorė suknelę rinkosi įkvėpta V. Hugo „Vargdienių“? Niekas to nesužinos... Aišku viena – garsenybė stiliaus įkvėpimu taip ir netaps. Deja, aktorės šukuosena tinkama tik pavasariniams paukštelių lizdams sukti. Iš kvadratinių audinio skiaučių pasiūtas drabužis per daug primena netvarkingą draiskalą. Vis dėlto jei tokiai ypatingai progai pasirinkta ši suknelė, šukuosena turėjo būti lygi ir nepriekaištinga it stiklas.

Helena Bonham Carter
Scanpix nuotr. / Helena Bonham Carter

 

7. Fan Bingbing supranta svarbią „Oskarų“ ir kitų Holivudo raudonojo kilimo akimirkų taisyklę, t. y. čia reikia atrodyti nepamirštamai. Tik štai šiuo atveju aktorė gerokai persistengė. Kai tokia spalva, princesės puotos suknelės siluetas nėra tinkamiausias. Lyg to būtų negana, aukšta išdailinta šukuosena ir perdėm tiesmuka lūpdažio spalva verčia perleisti nuotrauką barbių žurnalo iliustracijoms atnaujinti.

Scanpix nuotr./Fan Bingbing
Scanpix nuotr. / Fan Bingbing

 

8. Jacki Weaver suknelės kūrėjai greičiausiai troško atkartoti garsiąją Halle Berry „Oskarų“ suknelę perregimu viršumi ir atlasiniu sijonu. Deja, aktorė atrodo įvyniota į audinio gabalą lyg į rytinę paklodę. Siluetas dėl to netapo išraiškingas, o J. Weaver atrodė nerangiai.

Scanpix nuotr./Jacki Weaver
Scanpix nuotr. / Jacki Weaver

 

9. Kelly Osbourne dirba laidoje „Mados policija“, bet jai pačiai irgi labai praverstų josios pagalba. Nors juoda suknelė dailiai išsiuvinėta aukso spalvos karoliukais ir atrodo lyg žvaigždėtas dangus, apdaro viršutinė dalis tiesiog pasibaisėtina. Žavinga Kelly atrodo lyg sudužęs siuntinys, apvyniotas juoda lipniąja juosta.

Scanpix nuotr./Kelly Osbourne
Scanpix nuotr. / Kelly Osbourne

 

10. Kristen Stewart nuolat pavargusia ir nemėgstančia viso likusio pasaulio veido išraiška savo išvaizdos nė trupučio nepagerino, jai nepadėjo ir Reem Acra suknelė. Deja, mergina atrodė netvarkinga ir neįkvepianti. Žiūrint į Kristen, norėjosi jai pasiūlyti susirasti gerą plaukų stilistą ir... truputėlį išsimiegoti.

Scanpix nuotr./Kristen Stewart
Scanpix nuotr. / Kristen Stewart

 

VERTOS PASVARSTYMŲ

1. Nuvylė tiesiog niekuo (išskyrus tai, kad buvo įsikibusi į mylimojo parankę) neįdomi Jennifer Aniston. Raudona suknelė gal ir neblogas pasirinkimas, tačiau kasdien matoma J. Aniston šukuosena nėra laukiama vienoje didžiausių kino ir mados švenčių. Vis dėlto, einant į tokią puotą, verta plaukams skirti nors šiek tiek dėmesio, net jei tai ir atsaini šukuosena. Beje, apie plaukus su šukuosenų meistrais turėtų ką aptarti ir Robertas de Niro, bent jau priemonių jiems sutvarkyti nusipirkti. Tinkamai atrodyti verta net tokiems grandams kaip jis.

Scanpix nuotr./Jenifer Aniston
Scanpix nuotr. / Jennifer Aniston

 

2. Amy Adams su pilka lyg princesės suknele žiūrėjosi blankiai, kaip ir Amanda Seyfried. Be to, šalia pilkumo ne taip jau dailiai atrodė ir neapdoroti šifono raukiniai, tiksliau – per didelis jų kiekis. Tai lėmė, jog Amy atsidūrė abejotinų įvaizdžių sąraše. Gal kiek jai būtų pagelbėjusios ryškesnių spalvų detalės, tarkime, raudonos lūpos ar dailūs auskarai?..

Scanpix nuotr./Amy Adams
Scanpix nuotr. / Amy Adams

 

3. Reese Whiterspoon atrodė labai gražiai, ypač ideali buvo palaidų retro stiliaus bangų šukuosena. Ir mėlynos spalvos suknelė prie baltos odos ir šviesių plaukų derėjo nepriekaištingai. Tačiau truputį kyla abejonių dėl suknelės viršaus: ties krūtine ji nelabai dailiai priglunda, atrodo kiek grubokai.

Scanpix nuotr./Reese Whiterspoon
Scanpix nuotr. / Reese Whiterspoon

 

4. Primityviai ir keistokai atrodė Kelly Rowland. Nors juodos ir baltos derinys bei drabužio dalijimas kontrastingų spalvų blokais yra viena aktualiausių vasaros mados tendencijų, tai nepasiteisino ant raudonojo kilimo. Tokia šventės vieta ir proga reikalauja subtilesnio pasirinkimo.

Scanpix nuotr./Kelly Rowland
Scanpix nuotr. / Kelly Rowland

 

5. Quvenzhane Wallis dar maža mergaitė, bet nominuota dideliam laimėjimui. Vis dėlto šiandien, kai mada yra užvaldžius visas žmogaus gyvenimo sritis, ir mažieji pasaulio gyventojai neretai rimtai konkuruoja stiliumi su suaugusiaisiais didžiojo kino atstovais. Vaikai save gali išreikšti įdomiau ir stilingiau nei devynmetė Quvenzhane. Iš mažos genialios mergaitės buvo tikėtasi šiek tiek daugiau. Mažylė vilkėjo Armani Junior tamsiai mėlyną žvilgančią suknelę ir su savimi turėjo mielą Pucci&Company šuniuko formos rankinę, kurią pavadino savo šunelio Sammy vardu. Vaikai turėtų būti vaikais, tačiau Quvenzhane stilius galėjo būti geresnis, jei tik nebūtų buvę spindinčio plaukų lankelio. Visko atrodė tiesiog per daug...

Scanpix nuotr./Quvenzhane Wallis
Scanpix nuotr. / Quvenzhane Wallis

 

6. Apdovanojimų nominantė Sally Field raudona suknia priminė savo heroję iš filmo „Linkolnas“. Nors aktorė labai daili moteris ir raudona jai tinka puikiai, klausimų kelia perregimas audinys ir raukinukai ant suknelės šleifo. Deja, Sally tiesiog nepataikė. Įvaizdis atrodė gana neįdomiai. Galėjo būti geriau...

Scanpix nuotr./Sally Field
Scanpix nuotr. / Sally Field

Kad ir kaip būtų, šių metų „Oskarai“ alsavo senuoju, tikruoju Holivudo rafinuotumu, prabanga ir klasikine elegancija. Gražių apdarų tikrai nestigo. Mūsų džiugesiui, jų buvo gerokai daugiau nei prastų. O ir tos mados klaidelės – lyg prieskonis visame grožio virtuvės sūkuryje...

 

Tekstas įvaizdžio dizainerės Olesės Kekienės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius