Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Stilistė A.Gilytė pataria, kokie batai turi būti stilingos moters spintoje

Prieš pradėdama žerti patarimus viena žinomiausių Lietuvos stilisčių, knygų autorė Agnė Gilytė pristato „bazinės spintos“ idėją – jos turinys nepavaldus laikui, tik svarbu protingai ir atsakingai parinkti drabužius ir avalynę, kurie tarnautų ne vienerius metus.
Agnė Gilytė
Agnė Gilytė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 2 Avalynė Deichmann

Šio pokalbio dėmesio centre – batai. Kaip pasirinkti teisingai, kad gerai atrodytum ir biure, ir išsiruošusi atostogų? Stilistės teigimu, biure dirbanti moteris savo drabužinėje turėtų rasti vietos 3-4 poroms batų kiekvienam sezonui. Dar tiek pat porų praverstų ir laisvalaikiui.

Batai darbui biure

Bendrovės nuotr. /Klasikiniai aukštakulniai
Deichmann nuotr. /Klasikiniai aukštakulniai

1. Tai galėtų būti klasikiniai aukštakulniai bateliai. Ypač madingi batai po kurio laiko vis tiek išeina iš mados – spalva nebe ta, kulnas ar „nosis“ pasidarė nebegražūs. Šiuo atveju verta rinktis klasikinį variantą – plonas kulniukas, plonas padas ir smailesnis bato priekis.


2. Klasikinės balerinos ypač aktualios artėjant pavasario-vasaros sezonui. Jos praverčia pavargus kojai ir puikiai tinka prie kelnių. Ypač prie patrumpinto cigaretės modelio kelnių, kuris dabar labai madingas. Jas galima avėti tiek basomis kojomis, tiek mūvint plonas pėdkelnes.

Deichmann nuotr./Klasikinės balerinos
Deichmann nuotr./Klasikinės balerinos

3. Bazinėje stilingos moters spintoje puikiai pritaptų ir vyriško tipo batai, kurie gali būti suvarstomi raišteliais arba užsegami priekyje esančia sagtimi. Jie irgi priskiriami prie klasikinių modelių. Gali būti avimi prie kuklaus silueto suknelės, kai kurių kelnių variantų. Šie trys aukščiau išvardinti batų modeliai iš mados neišeina. Į juos verta investuoti daugiau ir pirkti aukštesnės kokybės.

Deichmann nuotr./Vyriško tipo batai
Deichmann nuotr./Vyriško tipo batai

4. Šią spintą turi papildyti ir viena pora madingų batų – „sezono žvaigždė“, kurie kas sezoną yra vis kitokie. Tai avalynė, į kurią nereikėtų investuoti daug pinigų. Svarbu išsirinkti tai, kas labiausiai stilistiškai tinka prie esamo spintos turinio. Jų pasirinkimas labai platus ir priderinti tikrai nėra sunku. Svarbu, kad būtų išlaikyta darni bendra visuma, o ne „batai sau, spinta sau“.

Deichmann nuotr./Sezono žvaigždė
Deichmann nuotr./Sezono žvaigždė

Batai laisvalaikiui

Bendrovės nuotr. /Sportinio tipo bateliai
Bendrovės nuotr. /Sportinio tipo bateliai

1. Sportiniai bateliai vis dar „ant bangos“. Kiekvieną sezoną gamintojai pristato naujas kolekcijas. Kokio gamintojo ir modelio sportinę avalynę pasirinkti – skonio reikalas: vieni renkasi labai modernius, futuristinius modelius, kitiem puikiai tinka ir amžinai madingi „Converse“ bateliai – kuo daugiau gyvenimo matę, tuo stilingiau atrodo. Jie puikiai tinka ir prie džinsų, ir prie lengvų suknelių, ir net prie klasikinio kostiumo. Puikiai atrodo prie siaurų kelnių ir over-size švarko ar prie kostiumo dėvimo su marškinėliais.

2. Dalį darbui biure skirtų batų galima perkelti ir į laisvalaikio arba dirbti ofise neįpareigoto laisvai samdomo darbuotojo spintą. Laisvalaikio aprangai taip pat tinka ir balerinos. Jos gali būti avimos prie bohemiško stiliaus suknelių, plataus silueto kelnių iki pusės blauzdų, tamprių ir laisvo didelio džemperio.

Deichmann nuotr./Balerinos
Deichmann nuotr./Balerinos

3. Grubūs batai aukščiau kauliukų. Nors tai rudeninė avalynė, iš spintos juos galima traukti bet kuriuo metų laiku. Avimi rudenį jie atrodo tvarkingai. Vasarą jie puikiai atrodo ant plikos kojos prie lengvos trumpos baltos suknelės, džinsinių šortų ir per didelių vaikino marškinių.

4. Espadrilės – tai ispaniško tipo drobiniai bateliai apipintu padu. Pernai buvo madoje, madingos ir šiemet. Lietuvoje taip pat netrukus turėtų atsirasti ir pinti meksikietiško stiliaus batai kiek primenantys vyžas.

Deichmann nuotr./Espadrilės
Deichmann nuotr./Espadrilės

„Laisvalaikio spinta tikrai nėra vien tik sportiniai drabužiai. Laisvu nuo darbo metu puikiai galime atrodyti ir su suknelėmis, džemperių ir suknelių deriniais. Laisvalaikiui skirta apranga neapriboja laisvės ir nevaržo judesių ir tai nebūtinai treningai“, – aiškina A. Gilytė.

Ryškiausios šių metų pavasario-vasaros tendencijos

Bendrovės nuotr. /Deichmann
Deichmann nuotr. /Deichmann aksesuarai

1. Baltos spalvos aksesuarai: balti batai, balta rankinė, laikrodis, karoliai, apyrankės.

2. Ryškūs ir margi akcentai aprangoje: gėlėtos rankinės, dryžuoti batai, margos skaros ir karoliai.

3. Skirtingų raštų derinimas – languotas sijonas gali būti vilkimas kartu su gėlėta palaidine, dryžuotais batais derinį papildant aplikacijomis puošta rankine. „Iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad tai kokofonija, bet toks derinys atrodo labai gaiviai ir pavasariškai“, – ramina stilistė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius