Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Aksesuarų tendencijos: tarp nemirtingos klasikos ir itin inovatyvių akcentų

Stiliaus mylėtojų drabuinėje aksesuarai visada užima reikšmingą vietą – dažnai puikiai pritaikytas aksesuaras užbaigia įvaizdį arba papildo jį esminiu akcentu. Aksesuarų gausa jau kelerius metus stebina mados tendencijų sekėjus, o kai pasirinkimas toks didelis, sunku nepasimesti ir atsirinkti, kas verta dėmesio.
Aksesuarai
Aksesuarai / Vida Press nuotr.

Apžvelgiame keletą ryškių ir įdomių aksesuarų tendencijų, kurių sąraše tikrai atrasite ką nors patinkančio asmeniškai jums.

Mazgo rišimas

Tai palyginti nauja, nors ir įvairialypė tendencija. Dažniausiai mazgo rišimas nėra atskiras aksesuaras, o darinys iš kitų įvaizdžio elementų, tokių kaip šalis ar megztukas, tad ir šia tendencija galima itin plačiai varijuoti. Mazgą galima surišti iš, pavyzdžiui, tabaluojančių megztinio rankovių taip suteikiant elegancijos bei originalumo pojūtį.

Tinkliniai maišeliai

Pamenate maišelius rezgines iš tinklinio audinio, šiek tiek primenančius sovietinius laikus? Tai jau seniai nebėra atgyvena ar praeities liekana. Nuo šiol pintus maišelius galime išvysti ir „Christian Dior“ ar kitų didžiųjų mados namų pasirodymuose. Demonstruoti savo maišelio turinį nuo šiol yra tiek modernu, tiek madinga.

Telefono dėklas

Dar vienas įdomus aksesuaras, pastebimas ir naudojamas mados kūrėjų – telefono dėkliukas. Nors tai atrodo tarsi itin praktiška detalė, turinti vien tik efektyvią paskirtį, tačiau tiek „Jacquemus“, tiek „Balenciaga“ įrodo, jog yra kitaip. Telefono dėklas nuo šiol funkcionuoja kaip atskiras ir svarbus aksesuaras.

Kaukė

Aksesuaras, kurio atsiradimas ant podiumų kelia turbūt mažiausiai klausimų ar skatina gūžtelėti pečiais. Kai bene visas pasaulis dėvi ką nors pusantrų metų, tikėtis, jog į tai dėmesio neatkreips didieji mados kūrėjai, būtų naivu. Rickas Owensas, Anna Sui ir kiti kaukę paverčia ne tik stilinga, bet ir aukštosios mados vardo verta įvaizdžio detale.

Rankinės

Daugelio aksesuarų raidoje pastebime itin stiprų polinkį traukti į kraštutinumus, tačiau bent jau rankinukų rinka kol kas laikosi stabiliai. Žinoma, erdvės eksperimentavimams čia taip pat yra, tačiau visgi dominuoja įprasto dizaino, vidutinio dydžio rankinės.

Čia galima paminėti jau ikoniškomis virtusias „Hermès“ rankines, „Prada“ ar „Louis Vuitton“ kūrinius. Chaotiškame ir besikeičiančiame mados pasaulyje kartais tiesiog norisi stabilumo ir tvarumo, kurį šie mados gigantai garantuoja.

Galvos apdangalai

Toms, kurios iš anksto nori pasiruošti rudens sezonui, derėtų atkreipti dėmesį, kad madinga bus rodyti kuo mažiau veido. Galvos apdengimas skara, šaliu, kepure iki pat nosies paliekant tik akių plotą – nauja dogma, kurią mums diktuoja mados namų kūrėjai.

Spalvoti žiedai

Kaip atsvara minimalizmo bangai, pastaruoju metu itin populiarūs yra spalvoti, įmantrių formų žiedai, kurių įprasta ant pirštų dėvėti net ne po vieną. Margumu ir išskirtinėmis formomis pasižymintys žiedai yra greitai atsiradusi ir sužibėjusi tendencija.

Tiesa, neaišku, kiek ilgai truks jos dominavimas ir kaip greitai bus esmingai grįžta prie klasikinių žiedų, tačiau akivaizdu, jog bent jau šiandien spalvoti žiedai išgyvena savo piką. Jie ypač patrauklūs jauniems žmonėms tiek dėl unikalaus dizaino, tiek dėl prieinamos kainos, tad būtent jaunimas ir yra pagrindinė auditorija, dėvinti šį aksesuarą.

Dideli auskarai

Tai dar vienas aksesuaras, į kurį vertėtų atkreipti dėmesį. Įvairaus tipo, tačiau masyvūs ir iš kelių akcentų sudėti auskarai jau kelis mėnesius puošia mados tendencijų sekėjų ausis. Senamadiškais laikyti ir aliuziją į grožio konkursus kuriantys dideli deimantiniai auskarai nuo šiol gali būti segimi ir kasdien. Tokio tipo aksesuaras nesunkiai papildys bet kokį vasarišką įvaizdį, paversdamas jį šarmingesniu.

Perlai

Atrodo, klasika, tačiau nemirtinga. Nuo Kamalos Harris iki Harry Style – perlai atranda vietą ryškiausių ir įtakingiausių pramogų bei politikos pasaulio asmenybių garderobuose. Perlų vėriniai, apyrankės, auskarai ar netgi žiedai – visiškai nesvarbu, ant kurio iš jūsų aksesuaro atsidurs perlų motyvas, atrodysite tiek rafinuotai, tiek stilingai tuo pačiu metu.

Grandinės

Didelės ir masyvios grandinės ne tik puikiai atrodo, atkreipdamos dėmesį, bet dar ir paverčia įvaizdį rokerišku, išskirtiniu. Tokios grandinės gali tapti rankinuko petnešos atmaina, kaklo papuošalu ar kaip priemonė pasikabinti akiniams. Jeigu net „Louis Vuitton“ mados namai modelių kaklus puošia šiuo išskirtiniu ir masyviu akcentu – būkite tikri, jog toks pasirinkimas netaps šūviu pro šalį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius