Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ant bangos: kas būdinga kaimo vestuvių stiliui?

Šiemet vestuvių mados padangėje tvyro individualizmas. Poros, vis labiau vertindamos tai, kas iš tikrųjų yra asmeniška, natūralu ir unikalu, kas atspindi jų gyvenimo būdą ir požiūrį, stengiasi tai taikyti planuodamos ir savo vestuves. Gamtos motyvai, vintažo elementai, tradicijų puoselėjimas ir natūralūs (vietiniai) produktai – tai, ką pastaruoju metu vertina jaunavedžiai savo šventėje.
Bateliai.
Bateliai. / Fotolia nuotr.
Temos: 1 Santuoka

Pradedančioms planuoti savo šventę poroms kyla bene aktualiausias klausimas, kokios stilistikos šventę rengti, juk nuo to priklauso visų kitų šventės elementų parinkimas. Kiekviena pora trokšta sukurti jaukią ir stilingą šventę, tačiau nuo ko pradėti ir į ką būtina atkreipti dėmesį?

Atminkite, kad šventės tema turėtų atspindėti jūsų asmenybę, gyvenimo būdą, pomėgius, jūsų meilės istoriją. Tinkamai parinkta tema ir jos perteikimas – tai džiugesys ne tik susirinkusių svečių akims, bet ir Jums patiems. Beje, vestuvių stilių kuria ne tik apranga ar išvaizda, bet ir šventės vieta bei dekoro detalės.

Kaimo vestuvių stilius – kas būdinga jam?

Tarp Lietuvos jaunavedžių populiarėjantis kaimo (angl. rustic, shabby chick), arba lauko, užmiesčio, stilius – vestuvių maratone labai stipri tendencija, kuri pastaruoju metu vis labiau konkuruoja su klasikinio įvaizdžio vestuvėmis. Natūralu, kad vis daugiau žmonių, gyvenančių ekologijos idėja, dievinančių gamtą, savo šventę taip pat įsivaizduoja paprastą, jaukią, natūralią, o ne nepriekaištingai išdailintą bei nusėtą blizgučiais.

Lietuvoje rustic vestuvių stilių ypač diktuoja turizmo sodybų gausa, tačiau šventę galite surengti ir savo tėvų ar senelių sodyboje – tai tik suteiks dar daugiau jaukumo.

Fotolia nuotr./Vestuvinė kompozicija.
Fotolia nuotr./Vestuvinė kompozicija.

Kokios detalės būdingos šiam stiliui? Nuotakai – natūralaus audinio, nėrinių motyvų suknelė, jaunikiui – laisvalaikio stiliaus kostiumas, liemenė, petnešos. Trumpai tariant, jūsų apranga turėtų atspindėti bohemišką, neįpareigojantį įvaizdį.

Rustic stilius – puiki alternatyva nemėgstantiesiems pompastiškų dekoracijų. Be to, tai geriausia išeitis neplanuojantiems skirti didelio vestuvių biudžeto šventės dekorui! Priemonių idėjoms įgyvendinti galima rasti tiesiog sodyboje, gamtoje, be to, kiekvienas gali prisidėti prie dekoracijų gamybos.

Fotolia nuotr./Vestuvinė kompozicija.
Fotolia nuotr./Vestuvinė kompozicija.

Rinkitės natūralias organines tekstūras, pavyzdžiui, medieną, samanas, drobę, virves, vilnos ir lino pluoštus; laukų ir sodo gėles, vietines sezono daržoves ir vaisius. Desertų stalą nuklokite naminiais pyragais. Jaukumui sukurti naudokite vadinamuosius festivalio tipo elementus: lempučių girliandas, žibintus, šieno kūgius svečiams susodinti, pledus ir kitus iškylų atributus. Spalvos – natūralios, pastelinės arba sodrios, gamtos.

Shutterstock nuotr./Vetuvinė kompozicija.
Shutterstock nuotr./Vetuvinė kompozicija.
Fotolia nuotr./Vestuvinė kompozicija.
Fotolia nuotr./Vestuvinė kompozicija.

Kvietimų tendencijos

Pirmas žingsnis apsisprendus dėl vestuvių stilistikos – kvietimo kūrimas. Šis svarbus šventės atributas – tai ne tik dėmesys svečiams parodant, koks svarbus jums jų dalyvavimas, ir informuojant apie artėjantį įvykį, bet ir pirma užuomina į tai, kokią šventę rengsite! Pasirinkę originalią kvietimo formą svečiams atskleisite, kokio stiliaus šventei ruošiatės, koks bus aprangos kodas, kokių dovanų tikitės ir net koks jūsų skonis.

Fotolia nuotr./Vestuviniai žiedai.
Fotolia nuotr./Vestuviniai žiedai.

Ne paslaptis, kad popieriaus gamyba – vienas daugiausia medžių kirtimo reikalaujančių procesų, o populiariausi vestuvių kvietimai – būtent popieriniai. Tačiau sumanūs kvietimų gamintojai, siekdami neatsilikti nuo ekologijos tendencijų, siūlo jauniesiems rinktis kvietimus iš perdirbto popieriaus ar kitų natūralių medžiagų.

Viena rustic stiliaus vestuvėms tinkančių idėjų ir ypač vertinantiems tai, kas yra tikra ir natūralu, – mediniai kvietimai, pagaminti iš natūralaus medžio mikroplaušo.

„Medinei atributikai pagaminti reikia vidutiniškai 5 kartus mažiau medienos nei popierinei, be to, tokiems kvietimams gaminti nereikia naudoti žalingos chemijos, nesukeliama vandens tarša, o atitarnavę jie lengvai suyra aplinkoje“, – teigia mediniai-atvirukai.lt savininkas Vygintas Zmejauskas.

Mediniai atvirukai.
Mediniai atvirukai.

Tokių kvietimų savybės visiškai atitinka popieriaus: jie lengvi, plonyčiai ir lankstūs, ant jų galima rašyti tekstą. Kvepia mišku, natūraliu medžiu, o šilumos ir jaukumo suteikia ne tik malonus jausmas juos liesti rankomis, bet ir nuotaikingi piešinėliai.

Pozityvią energiją skleidžiantys, dailiai apipavidalinti ne tik kvietimai, atvirukai, bet ir vokai, užrašinės, svečių medžiai ir kita šventėms skirta atributika kuriama individualiai, be to, dėl natūraliai gamtos sukurtos medžio tekstūros neįmanoma pagaminti tokio paties antro.

Mediniai atvirukai.
Mediniai atvirukai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius