Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Antrąjį „Mados infekcijos“ vakarą išsiskyrė vyrų mada: nuo spalvingų nėrinių iki „kieto bičo“ įvaizdžio

Šeštadienį Naujoje Vilnioje esančiame „Dūmų fabrike“ vyko antrasis 22-osios „Mados infekcijos“ vakaras. Penktadienį renginiui neabejingi svečiai išvydo šešis kolekcijų pristatymus, šįvakar žiūrovų laukė dar šeši. Negalėjusius atvykti į renginį, 15min kvietė „Mados infekcijos“ podiumą stebėti tiesiogiai portale.
Antrojo „Mados infekcijos“ vakaro modeliai
Antrojo „Mados infekcijos“ vakaro modeliai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Šeštadienio vakarą ant 100 metrų podiumo su kliūtimis – kaip jį pristatė ir renginio organizatoriai – savo kūrinius pristatė septyni kūrėjai: lietuvės Morta Nakaitė, Vaida Voraitė, „Mados infekcijos“ idėjinė autorė Sandra Straukaitė, vieni praėjusių metų konkurso „Injekcija“ nugalėtojų – Lina Misėkaitė ir Saimonas Tartenis, bei viešnios iš Latvijos – Laima Jurča ir Marta Veinberga.

Kaip ir penktadienio vakarą, pirmos trys kolekcijos buvo rodomos viena po kitos, po pertraukos – antrasis trejetukas.

Mados renginio organizatoriai žadėjo, kad vyrų madai šioje „Mados infekcijoje“ bus skirta ne mažiau dėmesio nei moterų. Pažadą ištesėjo.

Mortos Nakaitės kolekcija „Blue“

Mortos Nakaitės modeliai kolekciją „Blue“ pristatė tamsiame fone, apšviesti iš viršaus sklindančios šviesos. Kolekcijos akcentas – suknelės, kai kurios jų – parauktos apačioje, ir džemperiai, primenantys trumpas sukneles, derinami prie ilgaaulių batų.

Vaidos Voraitės kolekcija „Crisis? What Crisis?“

Vaida Voveraitė ant podiumo išleido vyrukų „armiją“, apsiginklavusią ryškiais kostiumais, potrumpėmis kelnėmis ir nertais marškinėliais bei vidutinio ilgio (naktiniais?) marškiniais.

Šia kolekcija kūrėja retoriškai klausia: „Krizė? Kokia krizė?“ Pažiūrėjus į podiumu užtikrintu žingsniu žengiančius modelius – atrodytų, jokios.

Linos Misėkaitės kolekcija „Magdalenai“

Praėjusių metų konkurso „Injekcija“ nugalėtoja Lina Misėkaitė pristatė kolekciją „Magdalenai“. Švarią, baltų ir pastelinių – smėlio, balintos kavos, gelsvos, chaki – spalvų.

Kolekcijoje vyrauja suknelės, palaidinės ir ilgi sijonai bei plačių kelnių ir švarkų ar palaidinių duetai.

Laimos Jurčos ir Martos Veinbergos kolekcija „Collective Blanket“

Margų audinių žaismas – taip norėtųsi pavadinti viešnių iš kaimyninės Latvijos šeštadienio vakarą „Dūmų fabrike“ pristatytą kolekciją „Collective Blanket“.

Joje margos suknelės ir lietpalčiai, kurių audiniai išpiešti įvairiausiais raštais, tarsi daugiabučių fragmentais, derinamos su tamprėmis, modeliai vyrai vilkėjo šortų ir švarkų, kelnių ir oversized striukių derinius. Visų modelių galvas dengė prie aprangos derinami margi šalmai.

Sandros Straukaitės kolekcija „Good˚Bad˚Ugly“

Dizainerė Sandra Straukaitė sakė, kad šią kolekciją įkvėpė stiprios moterys. Tą tvirtumą ir užtikrintumą demonstravo ir pasitikinčiai savimi podiumu žengiantys modeliai – sau iš kelio rankomis stumdė podiumo kliūtis.

Modelių veidai – užmaskuoti, o kolekcijoje – oversized paltai, neoninės spalvos – rožinė, skaisčiai raudona, geltona, salotinė, žydra, ilgaauliai su kutais, suknelės pūstomis rankovėmis.

Saimono Tartenio kolekcija „Brainsplit“

Paskutinę šio vakaro ir šiųmetės „Mados infekcijos“ kolekciją pristatė vienas praėjusių metų konkurso „Injekcija“ nugalėtojų – Saimonas Tartenis, surengęs tikrąją to žodžio prasme gyvą šou – kolekcijos pristatymas prasidėjo Gabrielės Dzekunskaitės performansu. Atlikėjai baigus pasirodymą ir likus gulėti ant podiumo, pasirodė jaunojo dizainerio kūriniais vilkintys modeliai.

Vyriškoje kolekcijoje – vieno šio sezono tendencijų – kelius dengiantys batai, sijono ir švarko kostiumus bei lietpalčius vilkintys vyrai, „kieto bičo“ įvaizdis ir daug juodos spalvos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius