Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ar žinote, kodėl kuprinės turi dvi užtrauktuko galvutes? Štai 5 priežastys

Kai kurie dalykai mūsų gyvenime yra tokie įprasti, kad į juos paprasčiausiai neatkreipiame dėmesio. Vis dėlto kartais įdomu sužinoti, kam jie reikalingi. Pavyzdžiui, ar kada nors susimąstėte, kodėl kuprinės, lagaminai ar kiti krepšiai turi dvi užtrauktuko galvutes?
Kuprinė
Kuprinė / 123RF.com nuotr.

Yra kelios priežastys, kodėl kuprinėse naudojamos dvi užtrauktuko galvutės. Jeigu to nebūtų, krepšys taptų ne toks tvirtas ir mažiau funkcionalus, rašoma „The Hiking Authority“.

Kuprinių gamyba užsiimantis žmogus aiškina, kad tokia užtrauktuko sistema kuprinei suteikia tvirtumo bei ilgaamžiškumo. Be to, taip ją yra patogiau atsegti, o kuprinė vienodai tinka tiek kairiarankiams, tiek dešiniarankiams.

123rf.com nuotr./Kuprinė
123rf.com nuotr./Kuprinė

Štai penki pagrindiniai tokio užtrauktuko privalumai.

1. Padidinamas krepšio tvirtumas

Jūsų kuprinės užtrauktukui tenka stebėtinai didelė dalis krepšio apkrovos. Aplink esantis audinys tam padeda, tačiau beveik visą svorį atlaikyti turi būtent užtrauktukas.

Kaip manote, tokį svorį patikimiau atlaiko dvi užtrauktuko galvutės ar viena? Atsakymas akivaizdus. Naudojant dvigubo užtrauktuko sistemą, svoris pasiskirsto ir taip sumažėja užtrauktuko sugedimo tikimybė. Net jei sugenda viena užtrauktuko galvutė, visada galite naudoti antrąją.

2. Leidžia atidaryti nedidelę kuprinės dalį

Norint ką nors pasiimti iš kuprinės, ne visada norisi atsegti ją visą. Pavyzdžiui, patekus į liūtį, reikia greitai atidaryti kuprinę, kad jos turinys nesušlaptų. Naudodami antrą užtrauktuko galvutę, galėsite atsegti tik tą kuprinės dalį, kurią reikia pasiekti.

3. Galite užrakinti kuprinę ar lagaminą

Jei kada nors planuojate keliauti su kuprine ir naudoti ją kaip bagažą, jums pravers užtrauktuko užrakinimas. Tai apsaugos kuprinę nuo netikėto atsitraukimo bei daiktų praradimo. Tiesiog ant suvestų užtrauktuko galvučių uždėkite spynelę ir taip neteks nerimauti dėl galimų nemalonumų.

123RF.com nuotr./Lagamino užraktas
123RF.com nuotr./Lagamino užraktas

4. Tinka ir kairiarankiams, ir dešiniarankiams

Kuprinės yra vienas iš nedaugelio daiktų, skirtų tiek kairiarankiams, tiek dešiniarankiams. Dėl tokio užtrauktuko kuprinę galite atidaryti iš kairės arba dešinės pusės.

Kairiarankiai paprastai nori atidaryti kuprines dominuojančia ranka. Taigi užtrauktukai būtų dešinėje kuprinės pusėje ir atsidarytų į kairę. Dešiniarankiai savo kuprines mieliau atidaro priešinga kryptimi.

5. Lengviau užtraukti perkrautą krepšį

Ar kada nors bandėte uždaryti akivaizdžiai perkrautą lagaminą? Turbūt kiekvienas yra susidūręs su šia problema. Tuomet turite panaudoti visą savo kūno svorį, kad suvaldytumėte krepšį ir jo užtrauktukus.

Antra užtrauktuko galvutė leidžia įveikti tas sudėtingas vietas, kai pirmoji, atrodo, nejuda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius