Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atviras kelias „Louis Vuitton“ klastotėms

Prieš vėją nepapūsi, net jei esi toks gigantas, kaip „Louis Vuitton“ mados namai. Jie nebegali tvirtinti, kad kultiniai šachmatėliai, skiriamasis LV rankinių raštas, yra jų monopolis.
Modelis ir TV veidas Jennifer Hawkins
Modelis ir TV veidas Jennifer Hawkins / Vida Press nuotr.
Temos: 1 Patentas

Mados namams kiša koją ir tai, kad solidesni jų konkurentai legaliai naudoja populiarųjį ornamentą.

„Louis Vuitton“ rankinės – labiausiai klastojamas mados pasaulio produktas.  Jų pridaryta tokia galybė, kad falsifikuotų rudų krepšių su kvadratukais galima rasti visur: pradedant interneto parduotuvėmis (čia pasitaiko net tobulų kiniškų kopijų – geros odos, su tiesiomis siūlėmis ir serijos numeriais), baigiant kokio nors lietuviško bažnytkaimio turgumi. Mados namams kiša koją ir tai, kad solidesni jų konkurentai legaliai naudoja populiarųjį ornamentą.

Vida Press nuotr./Modelis, atlikėja ir aktorė Sophie Monk
Vida Press nuotr./Modelis, atlikėja ir aktorė Sophie Monk

Savaime suprantama, „Louis Vuitton“ bando kovoti su plagiatais ir  klastotėmis. 1998 metais jie užpatentavo savo firminių rudų ir smėlinių langučių raštą, o 2008-aisiais tą patį padarė su juodais ir pilkais. Tačiau 2009 metais brendo teise autorizuoti šachmatėlius suabejojo vokiečių interjero aksesuarų kompanija „Nanu-Nana“. Jie pareikalavo anuliuoti „Louis Vuitton“ patentus, ir nuo to laiko prasidėjo nesibaigiantys teismai. 

Vida Press nuotr./Modelis Miranda Kerr
Vida Press nuotr./Modelis Miranda Kerr

O štai dabar Europos Sąjungos Bendrasis Teismas paskelbė  verdiktą:  šachmatėliai nėra vieno brendo nuosavybė, jais gali naudotis visi, kas netingi. Neva, jie – tiesiog banalus dekoras, neturintis jokių išskirtinių požymių.  Sunku patikėti, kad „Louis Vuitton“ nurims, išgirdęs apie savo sugalvotą „banalybę“ ir nepaduos apeliacijos, bet kol kas yra kaip yra.   

TAIP PAT SKAITYKITE: Pintos rankinės: kaip, kur, kada ir su kuo?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius