Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aukštakulnių mėgėjoms: kaip atrodyti stulbinamai ir išsaugoti kojų sveikatą

Posakis „kuo aukštesni kulniukai, tuo lengviau pasieksi padanges“ tikrai ne iš piršto laužtas – juk su dailiais bateliais tikrai ne viena moteris gali atrodyti pritrenkiančiai.
Raudoni aukštakulniai
Raudoni aukštakulniai / „Fotolia“ nuotr.

Jie koreguoja laikyseną ir optiškai dailina kojas, o ką jau kalbėti apie papildomus ūgio centimetrus!

Negana to, aukštakulniais avinčių moterų poveikį vyrams yra pripažinę ir tyrimus atlikę mokslininkai, tad šiais bateliais bent retkarčiais pasipuošti tikrai būtina. Tačiau ką daryti ir kaip išvengti vėliau juntamo kojų skausmo?

Portalui huffingtonpost.com patarimus dalija Emory universitetinės ligoninės priimamajame (Atlanta, JAV) dirbanti medikė Darria Long Gillespie.

Taip pat skaitykite: Eksperimentas: vaikinas ryžosi visą dieną avėti aukštakulnius

„Dirbdama ligoninės priimamajame, esu gydžiusi pakankamai daug dailiosios lyties atstovių, kurios patyrė susižeidimų vien dėl aukštakulnių. Tiesą sakant, neseniai atliktas tyrimas netgi parodė, kad nuo 2002 metų dėl šios priežasties į priimamuosius atvežama net dvigubai daugiau moterų, kurios dėl aukštakulnių pasitempė pėdos ar kulkšnies raumenis, susilaužė kaulus ar kitaip susižeidė kojas.

Taigi atsargumo priemonių imtis reikėtų, tačiau tai dar nereiškia, kad savo aukštakulnius turėtumėte pamiršti visiems laikams“, – tikina medikė ir pateikia keletą naudingų patarimų.

Prieš perkant aukštakulnius

Netgi gerosios krikštamotės negali pagaminti visiems kojų tipams tinkančių ir neįtikėtinai patogių krištolinių kurpaičių, tad renkantis aukštakulnius, tiesiog būtina įsitikinti, jog jie bus jums patogūs. Štai į ką derėtų atkreipti dėmesį:

Stilius. Kojų chirurgai pataria batelius trinktis su ne aukštesniu kaip 5 cm kulniuku, mat jei jis aukštesnis, tuomet tenka didžiulė apkrova priekinei pėdos daliai. Vis tik, jei norite batelių kiek aukštesniu kulniuku, tuomet rinkitės tuos, kurių priekis būtų su platforma, tuomet pėdos gaus kiek mažiau apkrovos. Aukštakulniai su T formos dirželiais priekyje taip pat padeda efektyviau paskirstyti apkrovą.

„Fotolia“ nuotr./Aukštakulniai su T formos dirželiais
„Fotolia“ nuotr./Aukštakulniai su T formos dirželiais

Dydis ir forma. Kada paskutinį kartą matavotės savo pėdos ilgį? Jei neseniai atsikratėte papildomų kilogramų ar jų kaip tik priaugote, derėtų pasimatuoti ir pėdos ilgį, ypač renkantis aukštakulnius. Labai svarbu, kad aukštakulnių išlinkimai visiškai atitiktų pėdos linkius. Kitaip tariant, juos apsiavus kojų jokiu būdu neturėtų skaudėti. Kad aukštakulniai dar patogiau nešiotųsi, dairykitės tokių, kurie priekyje būtų kiek platesni.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius