Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Australė S.Ferrario: „Man nepatinka, kai esu vadinama plius dydžio modeliu“

Australė Stefania Ferrario vadinama grožiu apdovanotu, proto turinčiu ir savo galimybių ribų peržengti nebijančiu top modeliu. 25-erių australė nemėgsta būti vadinama „plius dydžio“ modeliu. Kaip pati sako, jai šie žodžiai neteikia jokios garbės, ji mėgsta būti vadinama tiesiog modeliu, nes tokia yra jos profesija.
Stefania Ferrario
Stefania Ferrario / „Scanpix“/„Caters News“ nuotr.
Temos: 2 Mada Stilius

Dirbti modeliu S.Ferrario pradėjo būdama 16-os, tačiau po ketverių metų išgarsėjo dirbdama su britų mados guru ir televizijos žvaigžde Goku Wanu. 2015-aisiais ji tapo Ditos Von Teese apatinio trikotažo linijos veidu.

Šiandien 173 cm S.Ferrario priklauso vienai žymiausių modelių agentūrų pasaulyje – „IMG Models“. Tačiau, nepaisant sėkmės mados pasaulyje, mergina turi problemų su tais, kurie linkę vartoti terminą „plius dydžio“, nes savęs ji taip nevadina.

12–14 dydžio drabužius dėvinti S.Ferrario ant podiumo norėtų matyti daugiau tokių modelių kaip ji. Be to, manekenės nuomone, mados industrijai trūksta skirtingų etninių grupių ir amžiaus žmonių. Pasak jos, yra tik keletas prekių ženklų, kurie imasi tokių pokyčių, vienas jų – „Berlei“.

Kaip news.com.au yra sakiusi Stefania, grožis nėra pagaliuko lieknumas, būti jaunai ar baltajai. „Kai buvau 16-os ir svėriau 20 kg mažiau, man sakė, jog turiu numesti svorio, jei noriu, kad pasisektų mados industrijoje. Tai buvo pražūtinga“, – teigė S.Ferrario.

Mokykloje ji susilaukdavo daug patyčių dėl to, kad buvo neva per stambi siekti modelio karjeros, tačiau sugebėjo tai atlaikyti ir tam spaudimui nepasiduoti. Kaip pati sakė: „Būdama 16-os aš jau turėjau krūtinę ir klubus.“

S.Ferrario teigė nesuprantanti kai kurių dizainerių manijos savo kolekcijų pristatymuose matyti tik itin liesus modelius.

„Kaip tie, kurių dydis didesnis nei 8-as, gali būti vadinami „plius dydžio“? Juk termino „minus dydis“ neturime“, – klausimą kėlė manekenė.

Užuot siekusi tokių tikslų, kaip tapti lieknesnei ir pan., ji juos laužo. „Nešvaistau laiko tokiems dalykams, kaip aš atrodau ir kad turėčiau būti lieknesnė. Gyvenime dėmesį telkiu į kitus dalykus ir siekiu įgyvendinti kur kas svarbesnius tikslus. Kai tikrai suprantate, kad jūsų perfekcionizmą ir pasitikėjimą daugiausia lemia standartai, pasijuntate laisviau“, – whimn.com.au sakė S.Ferrario.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius