Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Chanel“ aukštosios mados kolekcija: įspūdingas šou – be K.Lagerfeldo

Antradienį mados pasaulį ir jo grando Karlo Lagerfeldo gerbėjus pasiekė liūdna žinia – vienoje Paryžiaus ligoninėje užgeso „Chanel“ dizainerio gyvybė, praneša Prancūzijos žiniasklaida. Legendiniam mados kūrėjui K.Lagerfeldui buvo 85-eri. Dar sausio pabaigoje Paryžiaus Didžiuosiuose rūmuose buvo pristatyta prancūzų mados namų „Chanel“ 2019 m. pavasario ir vasaros aukštosios mados kolekcija, deja, jos pristatyme dėl suprastėjusios sveikatos K.Lagerfeldas nedalyvavo.
„Chanel“ 2019 m. aukštosios mados pavasario ir vasaros kolekcijos pristatymas
„Chanel“ 2019 m. pavasario ir vasaros aukštosios mados kolekcijos pristatymas / „Scanpix“/ „Sipapress“ nuotr.

35 metus „Chanel“ vairą sukiojęs vienas žymiausių kūrėjų pasaulyje – K.Lagerfeldas – nebuvo ta asmenybė, kuri nemėgtų pasirodyti kolekcijos pristatymo pabaigoje. Tad sausio pabaigoje ant podiumo pasirodžius tik jo dešiniąja ranka vadinamai „Chanel“ mados studijos direktorei Virginie Viard, nuaidėjo šnabždesio banga – kas nutiko dizaineriui?

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Karlas Lagerfeldas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Karlas Lagerfeldas

Tiesa, per abu šią dieną vykusius kolekcijos pristatymus buvo pranešta, kad K.Lagerfeldas jaučiasi pavargęs, todėl vietoj savęs pasisveikinti su šou svečiais ir išeiti drauge su kolekcijos nuotaka paprašė V.Viard.

„Scanpix“/AP nuotr./Virginie Viard ir „Chanel“ kolekcijos nuotaka
„Scanpix“/AP nuotr./Virginie Viard ir „Chanel“ kolekcijos nuotaka

Dėl to, kad nedalyvaus kolekcijos pristatyme, nebuvo jokio išankstinio pranešimo, kita vertus, gandai dėl K.Lagerfeldo sveikatos sklandė jau metų metus.

85-erių dizaineris išties daug dirbo. Dar gruodį jis keliavo į Niujorką pristatyti „Chanel Métiers d'Art“ kolekcijos, padėjo sukurti koncepciją „Fendi“ vyrams skirtai kolekcijai, kuri šių metų sausį buvo pristatyta Milane, vykstant vyrų mados savaitei. Jis taip pat ruošėsi dar dviem vasarį ir kovo pradžioje laukiantiems 2019-ųjų rudens ir žiemos moterų kolekcijų pristatymams.

VIDEO: „Chanel“ 2019 m. aukštosios mados kolekcija: neįprasta nuotaka ir nepasirodęs K.Lagerfeldas

„Chanel“ aukštosios mados kolekcijos pristatymas buvo įspūdingas kaip visuomet. Kolekcijos pristatymo pradžioje ant podiumo pasirodė pastelinių atspalvių tvido kostiumėlius vilkintys modeliai – tai, kas jau seniai yra tapę „Chanel“ vizitine kortele. Paskui sekė trumpos ir vidutinio ilgio siuvinėtos suknelės, atiduota duoklė juodos ir baltos deriniams.

Drabužius puošė klostės, tiulio raukiniai, paauksuoti siuvinėjimai, gėlių aplikacijos ir plunksnos.

O štai nuotaka ant podiumo pasirodė be jokių ištaigingų plunksnų ar žemę siekiančios suknelės. Vietoj to – brangakmeniais inkrustuotas apdaras, primenantis vientisą maudymosi kostiumėlį. Modelio galvą dengė nuotakos maudymosi kepuraitė, nuo kurios driekėsi ilgas veliumas.

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./„Chanel“ 2019 m. pavasario ir vasaros kolekcijos modelis
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./„Chanel“ 2019 m. pavasario ir vasaros kolekcijos modelis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius