Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dizainerė Airida Skrickienė: vis dar manoma, kad vyras turi atrodyti neutraliai

Gegužės 22–31 dienomis vyksianti Vyrų mados savaitė pristato menininkę, mados kūrėją, prekinio ženklo „Airida Skrick“ autorę Airidą Skrickienę, kurios drabužių kolekciją vyrams išvysite jau gegužės 30 dieną Vyrų mados savaitės dizainerių kolekcijų pristatymuose prekybos ir laisvalaikio centre „Panorama“ Vilniuje.
Dizainerė Airida Skrickienė (dešinėje) ir jos kolekcijos modeliai
Dizainerė Airida Skrickienė (dešinėje) ir jos kolekcijos modeliai / MIKITA ir D.Benevičiūtės nuotr.

Savo naujausią kolekciją dedikuojate vyrams. Kas jus įkvėpė? Kokias perspektyvas matote būtent vyriškoje madoje?

– Man mada – menas, hobis, verslas. Mane įkvepia dalykai, daiktai ir veiksmai, kurie man yra įdomūs. Noras ieškoti, mokytis. Įkvepia emocinis ir materialinis pasitenkinimas. Be įkvėpimo nebūtų kūrybos.

Manau, kad įkvėpimas – esminis variklis. Vyriška mada dar labai neišnaudota niša, nedaugelis ryžtasi Lietuvoje pasukti šia linkme, bet manau, kad perspektyvos čia tikrai puikios.

MIKITA (Mikas Kytra ir Nikas Terescenko) nuotr./„Airida Skrick“ 2019 m. pavasario ir vasaros kolekcijos modeliai
MIKITA (Mikas Kytra ir Nikas Terescenko) nuotr./„Airida Skrick“ 2019 m. pavasario ir vasaros kolekcijos modeliai

– Kaip manote, kuo Lietuvos mados pasauliui svarbūs tokie renginiai kaip Vyrų mados savaitė?

– Manau, šis renginys supažindina lietuvius su pasaulio mados tendencijomis, leidžia suprasti, kas daro įtaką mūsų stiliui.

– Ar pastebėjote šiuo metu pasaulyje vyraujančias tendencijas užsienio vyriškoje madoje? O kokios jos Lietuvoje?

– Užsienio vyriškoje madoje yra daug utilitaristinio, industrinio stiliaus, miksavimo su klasika. Sėkmingai vyrauja dešimtasis dešimtmetis, neutralios spalvos derinamos su grynų spalvų akcentais. Ypač populiarus stiprus sluoksniavimas.

Lietuvių stilius yra labiau rezervuotas, mažiau kvestionuojamos lyčių normos, dažnai vyrai bijo stiliumi parodyti savo pomėgius, daugiau asmenybės, vis dar vyrauja nuomonė, jog vyras turi atrodyti neutraliai ir neišsišokti. Vyriškumo ir moteriškumo pavyzdžiai šiandien yra kur kas mažiau poliški.

– Savo studiją turite ir veiklą vystote Šiauliuose. Kodėl pasirinkote nesikelti į Vilnių, kaip daro daugelis?

– Šiauliuose man labai jauku ir patogu kurti, dirbti ir gyventi. Čia – mano šeima, draugai, nedideli atstumai. Nors didžioji dalis mano klientų yra iš sostinės, man nereikia pas juos važiuoti, jie atvažiuoja pas mane ir, manau, tai jiems net atrakcija, kai kurie anksčiau nėra buvę Šiauliuose.

– Kurlink vystosi jūsų kūryba? Kokiam stiliui ją priskirtumėte ir ko gali tikėtis madų šou lankytojai?

– Savo kūrybiniame procese išbandžiau piešimą, tapybą, grafinį ir interjero dizainą, juvelyriką, skulptūrą, fotografiją, grafiką. Įvairovė ir nebijojimas eksperimentuoti atsispindi mano darbuose, mėgstu laužyti taisykles konstruojant rūbus, renkantis audinius ir juos siuvant. Nebijau spalvų ir raštų, derinu įvairius stilius.

Šį sezono įkvėpimas – vesternai. Šis laikotarpis, man atrodo, labai tinkamas atskleisti šiuolaikinio žmogaus maksimalizmą ir energiją. Naudoju plačią audinių įvairovę: nuo šilko iki džinso, taip pat vilną, medvilnę, odą, šifoną.

Viską gausiai dekoruoju metalo detalėmis, bet jos visos lengvai nusiima. Tai dar vienas iš mano daugelio eksperimentų, kuris gali patikti net ir klasiką mėgstančiam vyrui, - tikina dizainerė.

MIKITA (Mikas Kytra ir Nikas Terescenko) nuotr./„Airida Skrick“ 2019 m. pavasario ir vasaros kolekcijos modelis
MIKITA (Mikas Kytra ir Nikas Terescenko) nuotr./„Airida Skrick“ 2019 m. pavasario ir vasaros kolekcijos modelis

Vyrų mados savaitės kolekcijų pristatymuose dizainerė pristatys naujus savo prekinio ženklo „Airida Skrick“ 2019 m. pavasario ir vasaros kolekcijos modelius. Kostiumuose ryškūs gyvūnų odos imitacijų motyvai, juos pabrėžia ir papildo juodos spalvos akcentai, transformacija. Pristatomuose rūbų modeliuose ryškus akcentas – prekinio ženklo „Airida Skrick“ naudojimas ant rūbų.

Modelių fotografija: MIKITA (Mikas Kytra ir Nikas Terescenko)

Juvelyrika: Mellow by Melita Rus

Stilistė: Ula Kotryna Tulevičiūtė

Plaukų stilistas: Mantas Tautvaišas

Visažo meistrės: Donata Benevičiūtė, Agnė Strižinienė

Modeliai: Mindaugas Ryškus, Enrika Stanulevičiūtė, Laura Aleks

Pamatykite išskirtinę „Airida Skrick“ pavasario ir vasaros kolekciją gegužės 30 dieną 20 val. PLC „Panorama“. Vyrų mados savaitės kolekcijų pristatymuose taip pat išvysite dizainerių kolekcijas iš Lietuvos, Italijos bei Izraelio.

Daugiau informacijos apie Vyrų Mados Savaitę galima rasti socialiniame tinkle ,,Facebook‘‘ esančiame oficialiame renginio puslapyje ir ,,Instagram‘‘ profilyje: vyru_mados_savaite

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius