-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dizaineris: „Vestuvinė suknelė plius dydžio nuotakai gali būti tokia pat nuostabi“

Ypatinga diena – ypatinga suknelė. Su šia mintimi sutiktų kiekviena būsima nuotaka. Todėl būtent vestuvinei suknelei skiriamas išskirtinis dėmesys. Ilgos paieškos internete, valandos, praleistos ieškant įkvėpimo marguose žurnalų ir katalogų puslapiuose, galiausiai duoda rezultatą. Rasta ta vienintelė. Tik kaip ji atrodys gyvai? O jei esi moteriškų formų? Ką tada pasirinkti?
Arvydo Videikos vestuvinė suknelė
Arvydo Videikos vestuvinė suknelė / Victoro Morozovo ir Gedimino Žilinsko nuotr.

Gražiai nuotakai suknelės dydis neturi reikšmės.

Pasak mados namų „Vamp“ vadovo, dizainerio Arvydo Videikos, svarbu nepanikuoti. Kokybiška ir tik jums pasiūta suknelė atrodys nepriekaištingai ir visai nesvarbu, kokio dydžio drabužius nešiojate.

„Per dvylika praktikos metų esu ne kartą išgirdęs klausimą: kokią suknelę turi rinktis plius dydžio nuotaka? Atsakymas visuomet toks pat: kokią tik norite! Nepatikėsite, kokius stebuklus gali padaryti tinkamas kirpimas ir tobulai pritaikytas modelis. Esu įsitikinęs, jei žinosite, kur kreiptis ir įvaizdį kurs profesionalai, L dydžio suknelė bus romantiška, patraukli, graži ir seksuali.

Victoro Morozovo nuotr./Arvydo Videikos vestuvinė suknelė
Victoro Morozovo nuotr./Arvydo Videikos vestuvinė suknelė

Dėl šios priežasties su salono T.A.D.A. meistrais suorganizavome fotosesiją ir suradome modelį, kuris nėra standartinis, kurio galbūt neišvysite vestuvinių suknelių kataloguose, tačiau ji atrodo nuostabiai. Tai mūsų savotiškas įrodymas, kad gražiai nuotakai suknelės dydis neturi reikšmės“, – sakė A.Videika.

Kaip pasakojo dizaineris, net ir kataloguose rastos suknelės, patobulintos gali tikti plius dydžio moteriai. Paslaptis slypi korsete.

Victoro Morozovo nuotr./Arvydo Videikos vestuvinė suknelė
Victoro Morozovo nuotr./Arvydo Videikos vestuvinė suknelė

„Mūsų mados namų vizitinė kortelė yra korsetas. Puikiai paslėptas, patogus dėvėti. Jis ne tik išpildo suknelę, bet ir paslepia trūkumus. Jiems įkvėpimo pats sėmiausi iš XVIII a. Tuo metu jis buvo tikras mados „topas“. Be abejonės, viskas pasikeitė: pritaikytos naujoviškos technologijos, banginio ūsai pakeisti humaniškesnėmis priemonėmis, o metalo sijos supaprastintos. Tačiau būtent dėl jo, manau, pavyksta pasiekti pribloškiantį rezultatą.

Gedimino Žilinsko nuotr./Arvydo Videikos vestuvinė suknelė
Gedimino Žilinsko nuotr./Arvydo Videikos vestuvinė suknelė

Tai puikiai matyti nuotraukose: jų stilistika ir suknelių modeliai – kaip iš katalogo. Esminis skirtumas – kad merginos, vilkinčios suknelę, duomenys yra didesni šešiolika centimetrų. O ką pastebite? Pakeltą krūtinę, pailgintą kaklą, liauną, net septyniais centimetrais susiaurintą liemenį ir dailius klubus“, – šypsojosi dizaineris.

TAIP PAT SKAITYKITE: Lietuvė dizainerė įspūdingomis flamenko suknelėmis užbūrė net visko mačiusius ispanus

Pasak A.Videikos, suknelės siluetas – jaunosios asmeninis pasirinkimas. O visas norimas sukneles galima pritaikyti pagal figūrą.

„Kokie siluetai tinka, o kokie ne plius dydžio nuotakai? Tinka visi ir viskas. Specialiai tam ir atrinkau įvairių tipų suknias: undinės silueto, pūsto sijono, dvigubo silueto ir A formos. Manau, nuotaka pati gali išsirinkti norimą tipažą. Tik ji pati sprendžia, kas jai labiau tinka: ar romantiškas, viliokiškas, ar santūrus, karališkas įvaizdis“, – teigė mados namų vadovas.

Dizainerio teigimu, būsimos nuotakos klaidų daro daug ir dažnai. Tačiau to galima išvengti. Pasak jo, pirmoji klaida – paslėpta krūtinė. „Tai turbūt pats dažniausias ir prasčiausias sprendimas. Nesakau, kad reikalinga labai gili iškirptė, tačiau teisinga ir saikinga V forma optiškai susiaurina viršutinę dalį. Be to, privalu vengti uždarų, aukštų korsetų. Jie ne tik jums netiks, bet ir pridės nereikalingo „svorio“, – patarimus dalijo A.Videika.

Gedimino Žilinsko nuotr./Arvydo Videikos vestuvinė suknelė
Gedimino Žilinsko nuotr./Arvydo Videikos vestuvinė suknelė

Antra pastebima klaida, pasak dizainerio, yra beformė suknelė. Dažniausiai tokią renkamasi tik dėl to, kad tikimasi paslėpti trūkumus. „Tai, jokiu būdu, nėra tiesa. Tokią suknelę gali pasiūlyti tik tikri profesionalai, o šios siuvimas ir modeliavimas – ilgas ir išties sudėtingas darbas. Venkite to, stenkitės išryškinti pranašumus. Jei viršus laisvas – aptempkite klubus. Arba atvirkščiai, jei apačia laisva – siekite susiaurinti viršutinė dalį. Kitaip rizikuojate pavirsti „palapine“, – įspėjo pašnekovas.

Victoro Morozovo nuotr./Arvydo Videikos vestuvinė suknelė
Victoro Morozovo nuotr./Arvydo Videikos vestuvinė suknelė

Ir trečia klaida – per maža, blizgi suknelė. „Net nebandykite šio derinio! Ypač šį sezoną, kai labai madingi neblizgūs audiniai. Geriausias sprendimas – šilko krepas. Gražiai krintantis, prabangiai atrodantis, subtiliai žvilgantis. Jis puikiai maskuoja formas. Taip pat būtinos klostės, drapiruotės. Be abejonės, reikalingas pamušalas, kai kada ir papildomi sluoksniai.

Gedimino Žilinsko nuotr./Arvydo Videikos vestuvinė suknelė
Gedimino Žilinsko nuotr./Arvydo Videikos vestuvinė suknelė

Ir svarbiausia – jei jau nusprendėte suknelę pasisiūti ar išsinuomoti, kreipkitės tik į profesionalus. Jie žinos, kas jums tinka geriausiai, o ne tik atkartos eskizą ar bandys jus „sutalpinti“ į netinkamą suknią. Juk nuotaka – tai iššūkis. Todėl visoms būsimoms nuotakoms linkiu būti nepakartojamoms, drąsioms ir geriausioms. Juk ir XS, ir XL dydis gali atrodyti pritrenkiamai, tiesa?“ – patarimus dalijo dizaineris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius