Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Gatvės stilius: prie ko avėti vadinamuosius tėčio sportbačius?

Šiuo metu pasaulį užliejusi vadinamųjų tėčio sportbačių (angl. „dad sneakers“ arba „ugly sneakers“) mada. Moterys juos derina prie visko: suknelių, kelnių, kostiumų. Balti sportbačiai niekam nekelia galvos skausmo, tačiau, jei renkatės tokius sportbačius spalvotus, stilistės Mingailės Skuodytės patarimu, reikėtų apgalvoti, ar jų spalvos tiks prie jūsų garderobo.
Sportbačiai
Sportbačiai / Vida Press nuotr.

Dar vienas tinklaraščio „Tavo stilius“ įkūrėjos M.Skuodytės pastebėjimas – kadangi šio tipo sportbačiai yra gana masyvūs, juos reikėtų derinti su tokio ilgio drabužiais, kad atsirastų bent koks tarpas tarp kedo ir kelnių klešnės ar sijono galo.

Taigi su kuo derinti šiuos vadinamuosius tėčio sportbačius, kad ir jie tiktų, ir visas derinys atrodytų stilingai? M.Skuodytė išskyrė penkis variantus.

Su „tėčio“ džinsais

Rinkitės plačius, aukštesniu liemeniu, šiek tiek pasmukusius, patrumpintus arba atraitotus džinsus. Jie gali būti šviesiai mėlyni arba klasikiniai mėlyni. Prie jų, pasak stilistės, tiks bet kokios spalvos marškinėliai, sukišti į džinsus, ir kokios tik norisi spalvos ar spalvų kedukai. „Idealus derinys“, – apibendrina M.Skuodytė.

Su oversized švarku

Antras variantas, su kuo puikiai dera vadinamieji tėčio kedai, pasak stilistės, yra oversized švarkas. Kol šilta, ji pataria rinktis vadinamuosius dviratininko šortus, kai atvės – tampres arba pėdkelnes ir trumpus šortus ar sijoną, paprastus marškinėlius ir oversized švarką. „Greičiausiai viskas būtų neutralesnių, gal net juodos spalvos, todėl kedų spalva gali būti nuo a iki z“, – sako M.Skuodytė.

Su kelnių arba sijono kostiumu

Trečias stilistės pasiūlymas – dabar itin madingas kelnių ir švarko arba sijono ir švarko kostiumas. „Kostiumas turėtų būti išskirtinesnis, ryškios ar pastelinės spalvos, galbūt net margas. Kedus rinkitės derančios, bet ne tos pačios spalvos, arba neutralesnių spalvų“, – pataria pašnekovė.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Simona Burbaitė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Simona Burbaitė
Audriaus Dzimidavičiaus nuotr./Viktorijos Šaulytės tinklaraščio pirmojo gimtadienio akimirka
Audriaus Dzimidavičiaus nuotr./Viktorijos Šaulytės tinklaraščio pirmojo gimtadienio akimirka

Su trumpu sijonu

Rinkitės varpo formos trumpą sijoną, gali būti džinsinis, velvetinis ar kito kietesnio audinio, dažnai susegamas priekyje sagutėmis. Prie jo derinkite įvairius marškinėlius, trumpus džemperius. „Čia prie kedų tiks ir ilgesnės kojinės – baltos ar kitos derančios spalvos“, – sako stilistė.

Su midi suknele, sijonu

Penktas M.Skuodytės išskirtas variantas yra vadinamųjų tėčio kedų derinimas su midi suknele ar sijonu. Gana kontrastingas stilius. Suknelė arba sijonas – lengvesnio, laisvai krintančio, margo, raštuoto ar spalvoto audinio, o prie jų derinami margi masyvūs „tėčio“ kedai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius