Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gintarė ir Benas Maslauskai pristatė batų kolekciją ir užsiminė apie būsimą projektą, kokio „šioje Europos dalyje dar nėra“

„Tendencijų mes nesekame, nes jos yra per daug laikinos tvariai madai. Kai kuriu batus, visų pirma bandau atkreipti dėmesį į patogumą – kad būtų lengva įauti koją, patogu vaikščioti, kad išėjus į miestą su savimi nereikėtų neštis ir vėliau persiauti balerinų“, – sakė „Batų namų“ dizainerė Gintarė Maslauskienė, kartu su vyru – įmonės vadovu Benu Maslausku – pristatydami naujausią lietuviškos rankų darbo avalynės kolekciją, skirtą 2021 m. pavasariui ir vasarai.
Benas ir Gintarė Maslauskai pristato 2021 m. pavasario ir vasaros avalynės kolekciją
Benas ir Gintarė Maslauskai pristato 2021 m. pavasario ir vasaros avalynės kolekciją / 15min koliažas

Batams – populiarių atostogų vietų pavadinimai

Savo naujausią šiltajam sezonui skirtą kolekciją Maslauskai pavadino „Atostogomis“. „Kadangi visa kolekcija – spalvinga, ryški, o žmonėms yra nusibodę sėdėti namie ir visi nori atostogų!“ – šypsodamiesi paaiškino pašnekovai.

Tiesa, pavadinimas suteikiamas ne tik kiekvienai naujai namų kolekcijai, bet ir kiekvienai batų porai. Šį kartą jie pavadinti populiarių atostogų vietų pavadinimais – Peru, Fidži, Balis, Meksika ir pan.

Naujausią Maslauskų pavasariui ir vasarai kurtą kolekciją sudaro 26 poros avalynės modelių. Jiems kurti naudota natūrali oda.

„Iš esmės visada dirbame su oda. Ji yra ilgaamžiskesnė, ją galima atnaujinti, žmogus tokią avalynę gali ilgiau dėvėti. Kai kuriame tvarią madą, stengiamės atsižvelgti ir į medžiagų, kurias naudojame, kokybę“, – sakė pašnekovė.

Kolekcijoje vyrauja pasteliniai, kreminiai atspalviai, yra ir ryškesnių spalvų – violetinė, klasikinė mėlyna, sodri raudona, raštuotos odos batų: „Kurdami šią kolekciją stengėmės rasti ir įtraukti tekstūrinių odų. Joje vyrauja šviesios spalvos, nes ateinant pavasariui jų labiausiai ir norisi.“

Auros Skulsytės nuotr./„Batų namų“ 2021 m. pavasario ir vasaros kolekcijos modeliai
Auros Skulsytės nuotr./„Batų namų“ 2021 m. pavasario ir vasaros kolekcijos modeliai

Moterims ir vyrams skirtoje kolekcijoje – ir suvarstomi grubesniu padu bateliai, ir aukštakulniai, ir lygiapadės basutės, ir laisvalaikiui skirti sportiniai bateliai. „Dauguma batų – skirti dėvėti kasdien, tinkantys ir prie suknelės, ir prie džinsų. Orientuojuosi į tokią avalynę, kurią būtų galima dėvėti kiekvieną dieną“, – apie kurtus avalynės modelius kalbėjo dizainerė.

Įkvėpimas gimsta klausant muzikos

G.Maslauskienė jau anksčiau yra užsiminusi, kad kūryba liejasi ne tik iš širdies. Ją paskatina ir tuo laikotarpiu klausoma muzika. Praėjusiais metais, kuriant 2020–2021 m. rudens ir žiemos kolekciją, jaunąją dizainerę įkvėpė rokas, o šį kartą – ramesnė, lyriškesnė praėjusio amžiaus pabaigos muzika.

„Man įkvėpimas dažniausiai ateina tiesiog klausant muzikos. Kai kūriau praėjusią kolekciją šaltajam sezonui, tuo etapu man labai patiko roko muzika, daug jos klausiausi, tai atsispindėjo ir kūryboje – batų modeliai išėjo tokie grubesni. Šį kartą daug klausiausi dešimtojo dešimtmečio stiliaus muzikos – Michaelo Jacksono ir kitų ramesnių dainų, ir kolekcija išėjo tokia moteriškesnė, šviesesnė, ryškesnė“, – pasakojo G.Maslauskienė.

Dažniausiai ta kūryba įvyksta savaime, netikėtai, spontaniškai – klausai muzikos, gimsta idėja ir nupieši.

Jaunoji avalynės kūrėja teigė niekada nesistengianti sėdėti keletą valandų prie popieriaus lapo, kad nupieštų nors vieną eskizą: „Dažniausiai ta kūryba įvyksta savaime, netikėtai, spontaniškai – klausai muzikos, gimsta idėja ir nupieši.“

Auros Skulsytės nuotr./„Batų namų“ 2021 m. pavasario ir vasaros kolekcijos modelis
Auros Skulsytės nuotr./„Batų namų“ 2021 m. pavasario ir vasaros kolekcijos modelis

Kiekvienai moteriai reikėtų turėti aukštakulnių porą

Paklausta, koks pačios požiūris į batus, kiek ir kokių jų reikia turėti moteriai, Gintarė sakė, kad, visų pirma, batų nereikia saugoti ypatingai progai:

„Mano požiūris – kad batų nereikia saugoti kokiai nors progai, geriau kasdien nešioti gražius. Esu gana praktiška. Nors ir kuriu batus, bet jų neturiu daug. Labai mėgstu tvarią madą, tad visiškai nenoriu turėti 50 porų batelių, kurių nenešiosiu.

Man geriau turėti vienas basutes vasarai, uždaresnius batelius, o aukštakulnius reikia turėti kiekvienai moteriai – pati turiu vieną porą, nes nelabai juos nešioju, bet juos turėti reikia.“

Auros Skulsytės nuotr./„Batų namų“ 2021 m. pavasario ir vasaros kolekcijos modelis
Auros Skulsytės nuotr./„Batų namų“ 2021 m. pavasario ir vasaros kolekcijos modelis

Išmokė nebijoti rizikuoti ir kurti tai, kas patinka

Benas Maslauskas į avalynės gamybą įsitraukė ir verslui vadovauti ėmė dar tėčiui – garsiam avalynės kūrėjui Žanui Maslauskui – esant gyvam. Beno žmona Gintarė taip pat buvo a.a. Ž.Maslausko mokinė.

Paklausti, kokias svarbiausias pamokas gavo iš savo mokytojo, jaunieji avalynės kūrėjai vienbalsiai teigė, kad vienos didžiausių – nebijoti kurti, įgyvendinti savo idėjas ir nesibaiminti, kas ir ką pasakys.

„Jis mane išmokė visko nuo nulio, nes nieko nemokėjau. Išmokė nebijoti rizikuoti, nebijoti kurti, nebijoti klysti, jei ir neišeina, vis tiek stengtis. Ir nebijoti, ką pasakys kiti. Kurti tai, kas patinka, ir vis tiek atsiras bendraminčių, kurie tą kūrybą įvertins. Jis ir pats buvo labai drąsus ir nebijodavo kitų nuomonės“, – dalijosi Gintarė.

Asmeninio albumo nuotr./Benas Maslauskas, Žanas Maslauskas
Asmeninio albumo nuotr./Benas Maslauskas, Žanas Maslauskas

„Man kiekviena diena su juo būdavo kaip moralas (šypsosi). Kadangi jis visada sakydavo, kad turiu tau perduoti kuo daugiau informacijos per trumpą laiką, kiekvienoje situacijoje, jeigu rasdavo moralą arba pamoką man, tai ir sakydavo. Iš esmės, jei važiuodavome į Vilnių ir atgal (į Kėdainius – aut.), iš tų trijų kelionės valandų dvi valandas ir 50 minučių būdavo tiesiog gyvenimiškos pamokos.

Daug ko tėtis mane išmokė, įskaitant ir techninius batų gamybos niuansus, bet labiausiai – daryti tai, kas patinka, daryti drąsiai, niekada nebijoti ir nedvejoti. Ir, jei tiki savo idėja, nebijoti rizikuoti.

Daug ko tėtis mane išmokė, bet labiausiai – daryti tai, kas patinka, daryti drąsiai, niekada nebijoti ir nedvejoti.

Dažniausiai visi sprendimai, kuriuos priimame, nėra paremti kokiais nors verslo principais, o tiesiog bendru tikėjimu, kad mes norime tai daryti, įgyvendinti savo idėją. Ir dažniausiai tie sprendimai yra rizikuojant viskuo, ką esame sukūrę. Aš pats per savo trumpą verslininko karjerą, kiek dirbu su batais, triskart buvau užstatęs visą mūsų turtą ir tas paskolas išsimokėjau, – pasakojo Benas ir pridūrė:

Kalbant apie gyvenimiškus dalykus, tėtis labiausiai išmokė bendrauti su žmonėmis. Taip, mes siuvame batus, darome verslą, bet nereiškia, kad pinigai ar batai yra svarbiausi. Svarbiausias yra bendravimas su žmonėmis. Jis mane išmokė, kaip bendrauti, kad susikalbėtum, ir apskritai, kad santykiai būtų žmogiški. Iš esmės jis buvo žmogus, kuris visiems patiko. Ir mane išmokė, kad reikia bendrauti atvirai, nuoširdžiai. Jei ir nepatogi situacija, pasakyti, kaip yra, niekada nebandyti apgauti.“

Pandemija buvo spyris į užpakalį

Paklaustas, kaip sekasi šiandien, kai jau verslui vadovaujama be tėčio ir kai pasaulį jau daugiau kaip metus kausto koronaviruso pandemija, B.Maslauskas situaciją vertino kaip nei blogą, nei gerą, bet teigė, kad pandemija buvo tas spyris, pastūmėjęs įgyvendinti iki tol atidėliotas idėjas.

„Kiekvienoje situacijoje reikia ieškoti galimybių. Aišku, iš pradžių, prasidėjus pandemijai, buvo šokas. Pusę mūsų apyvartos sudarė fizinės parduotuvės, praėjusių metų kovo mėnesį pirmosios karantino dienos būdavo po 20 valandų darbe ir ieškant sprendimų, ką daryti ir kaip išsisukti. Bet per tas kelias dienas labai aiškiai susidėliojome, ką ir kaip darysime. Ėmėme ir pagaliau įvykdyme savo plėtros planą.

Turėjome tokią svajonę, kurią dvejus metus vis atidėdavome, o šiemet pagaliau padarysime.

Viską pakeitėme į internetinę prekybą, šiek tiek pakeitėme ir gamybos procesą. Sakyčiau, piniginiu, apyvartiniu atžvilgiu pandeminiai metai buvo netgi geresni, nei buvę prieš tai.

Taip pat pastebėjau, kad žmonės per pandemiją pradėjo vertinti kokybiškesnį produktą, lietuvišką prekę ir tvarumą. Mums tai labai padėjo, nes mes visada sakome, kad esame tvarios mados ženklas, ir stengiamės ta linkme dirbti toliau.

Asmeninio albumo nuotr./Benas ir Gintarė Maslauskai
Asmeninio albumo nuotr./Benas ir Gintarė Maslauskai

Aišku, yra šiek tiek nuostolių, bet tikrai negalime skųstis. Iš valstybės paramos gavome, kai kurios ir negavome, bet nieko nekaltiname. Verslas toks dalykas, kad žmonės turi patys sugalvoti, kaip išsisukti. Taigi ir sukamės, vėl investuojame, gavome paskolą ir toliau dirbame.

Pandemija mums buvo spyris į užpakalį neužmigti ant laurų ir pradėti daryti tai, ką buvome suplanavę. Turėjome tokią svajonę, kurią dvejus metus vis atidėdavome, o šiemet pagaliau padarysime.

Pavasario pabaigoje-vasaros pradžioje nustebinsime Lietuvą su savo projektais. Kol kas dar paslaptis, bet galiu pasakyti, kad šioje Europos dalyje tokio projekto dar nėra“, – mįslingai apie artimus planus užsiminė B.Maslauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius