Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į madą sugrįžusį plaukų aksesuarą mėgsta ir žinomos pasaulio moterys

Grįžkime 20 metų atgal. Pamenate, kuo rišdavote plaukus, kuo sutvirtindavote susuktą kuoduką? Ši medžiaga apvilkta plaukų gumutė (angl. „scrunchie“) pastaraisiais metais vėl sugrįžo į madą. Ir, atrodo, ją itin pamėgo žinomos pasaulio moterys.
Pam Hogg modelis ir Hillary Clinton
Pam Hogg modelis ir Hillary Clinton / Vida Press ir „Scanpix“ nuotr.

Prieš šešerius metus tuo metu dar Jungtinių Valstijų valstybės sekretorė Hillary Clinton, viešėdama Vilniuje, pasipuošė neįprastu aksesuaru – prie mėlyno kostiumėlio baltomis didelėmis sagomis tą kartą ji priderino ne tik auskarus ir baltą palaidinę, bet ir plaukų aksesuarą – gumutę.

„Scanpix“ nuotr./Hillary Clinton
„Scanpix“ nuotr./Hillary Clinton

H.Clinton šukuosenos buvo aptarinėjamos daugybę metų ir daugybę kartų. Buvusi pirmoji JAV ponia juokavo, kad prieš trejus metus išleistą savo autobiografinę knygą „Sunkūs pasirinkimai“ (angl. „The Hard Choices“) verčiau būtų pavadinusi rinkodaros vadovės Stephanie Whittaker siūlytu pavadinimu „The Scrunchie Chronicles, 112 Countries And It's Still All About The Hair“. Buvo laikas, kai H.Clinton išties mėgo ne tik palaidus ilgesnius plaukus, bet ir juos rišdavo ar susegdavo įvairiais aksesuarais, įskaitant ir gumutes.

„Scanpix“ nuotr./Hillary Clinton
„Scanpix“ nuotr./Hillary Clinton

Kad ir kaip ten būtų – gražu, dera ar nedera, bet, kaip rašo Fashionista.com, šios gumutės sugrįžo į madą – patinka jums tai ar ne.

A post shared by Metmyhande (@metmyhande) on

Ir madingos jos visokios – įvairiausių spalvų, margos, raštuotos, gėlėtos, vienspalvės, pagamintos iš aksomo, džersio ar šilko. O jei rasite ar sumanysite pasigaminti pačios, liks pasitelkti fantaziją, nes bet kurią iš minėtų medžiagų gali pakeisti ir medvilnė, ir šifonas, ir t. t.

A post shared by Mille Saisons (@millesaisons) on

A post shared by Eve&Line (@eve_and_line) on

Yra daugybė būdų, kaip galima ryšėti šią gumutę: susirišus uodegą aukštai arba žemai, susisukus kuodelį (ir aukštai, ir žemai), suėmus ir sukėlus dalį plaukų į viršų, o kitus palikus palaidus ir pan.

Arba galite dėvėti ją kaip stiliaus detalę – vietoj apyrankės.

A post shared by @candy__bow on

A post shared by BeNadeshiko (@benadeshiko) on

Žinomos moterys taip pat neabejingos iš praeities sugrįžusiai madai ir plaukų stiliui – aukštai surištai „arklio“ uodegai ar susuktam kuodeliui.

Aktorė ir dainininkė Jennifer Lopez

Dainininkė ir aktorė Rita Ora

Modelis Bella Hadid

Modelis Frederikke Sofie

Dainininkė Jorja Smith

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius