-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Injekcijos“ dalyvė D.Šimelytė: „Kurti kolekciją iš atraižų buvo didelis iššūkis“

Iki jaunųjų dizainerių konkurso „Injekcija“ liko vos kelios dienos. Gruodžio 7-ąją jie susitiks Vilniaus lokomotyvų remonto depo 2-ajame ceche ir pristatys savo kolekcijas, tą vakarą paaiškės, kam nusišypsos laimė savo kūrybą pristatyti pavasarį vyksiančioje „Mados infekcijoje“. Šiandien pristatome dar vieną konkurso finalininkę – Danutą Šimelytę.
Danuta Šimelytė ir jos kolekcijos eskizai
Danuta Šimelytė ir jos kolekcijos eskizai / Asmeninio archyvo nuotr.

Gimusi ir užaugusi Vilniuje Danuta pasirinko studijas gimtojo miesto Vilniaus dizaino kolegijoje. Dabar ji – mados dizaino trečiakursė, neseniai pradėjusi vystyti savo prekių ženklą. Štai, ką apie kūrybą, įkvėpimą, laiko suvokimą ir kolekciją pasakoja pati Danuta.

Mėgstu estetiką, lengvumo pojūtį kūriniuose. Kūryba man yra kaip maistas akims – turi būti skanu ir gražu.

Patirtis: Patirties noriu įgyti kuo daugiau ir įvairesnės, tad stengiuosi išnaudoti kuo daugiau galimybių. Praktikavausi pas dizainerius, teko susidurti su personažų kostiumų kūrimu, dirbau su filmavimais ir fotosesijomis.

Kūryba: Mėgstu estetiką, lengvumo pojūtį kūriniuose. Kūryba man yra kaip maistas akims – turi būti skanu ir gražu. Mano kasdienė lėkštė nebūna perkrauta įvairių ingredientų, tad ir mano kūryba suteikia „šviežumo“ pojūtį akims. Mėgstu gyvenimą ir savo kūrybą paįvairinti, suteikti jiems kitokį prieskonį.

Įkvėpimas: Jis gali ateiti bet kada ir iš bet kur. Įkvėpimo neieškau, dažniausiai jis pats mane susiranda atnešdamas permainų ir nuotykių mano kasdienybėje.

Asmeninio archyvo nuotr./Danutos Šimelytės kolekcijos eskizai
Asmeninio archyvo nuotr./Danutos Šimelytės kolekcijos eskizai

Laikas: Gyvenu ateitimi, stengiuosi ją planuoti. Dabartis atneša mano gyvenime įvairių apmąstymų, kurie priverčia susidėlioti planus į savo „stalčiukus“, kad būtų sėkmingesnė ir visapusiškai naudingesnė atėjusi diena.

Šūkis: Ką darai, daryk gerai.

Myliu: Myliu visas savo meiles.

Nekenčiu: Neapykantos jausmas man yra svetimas, tiesiog labai nepatinka veidmainiavimas ir melas.

Mokytojas: Didysis mano mokytojas yra gyvenimas.

Tikslas: Ieškoti, tobulėti ir mokytis iš savo klaidų tiek kūryboje, tiek asmeniniame gyvenime.

„Injekcija“: Tai išbandymas. Dalyvauju čia pirmą kartą ir labai džiaugiuosi, kad gavau progą pristatyti savo kolekciją šiame konkurse.

Kolekcija: Mano kolekcija „Pasauli, sustok!“ aprengia mus mūsų vartotojiškumo ir švaistymo uniforma. Didelių, perkrautų ir apsunkusių siluetų drabužiai beda pirštu į mūsų gobšumą ir vartotojiškumą. Tai kolekcija, primenanti, kad laikas atsimerkti ir pažiūrėti į mūsų šiukšlėse skęstantį pasaulį ir mus pačius, jame gyvenančius.

Asmeninio archyvo nuotr./Danutos Šimelytės kolekcijos eskizas
Asmeninio archyvo nuotr./Danutos Šimelytės kolekcijos eskizas

Kolekcija yra mano kasdienybės atspindys, nes šiuo metu mano gyvenime yra itin daug chaoso, kurį bandau suvaldyti, tą patį bandysiu padaryti ir kolekcijoje. Dar nėra tekę kurti kolekcijos iš atraižų, tad sujungti į visumą spalvų ir faktūrų gausybę man yra tikrai didelis iššūkis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius